windows media player-vista
java yüklü ama javascript uygulaması etkin değil.(onunla ilgili de forumda bir başlık açmıştım zaten..)
kendin manuel olarak eklemeyi dene.. eklenti ekle kaldırdan ;)..
bir video oynatmama sorununu Vista sorunu haline getirmeyelim.
adresine girip de izleyemediğin herhangi bir videonun linkini ver. kendimiz girmeye çalışalım. en azından siteyi doğrudan görüp değerlendirme şansımız olur. sen bu süre zarfında farklı bir tarayıcı ile (Opera, Firefox) aynı videoları görüntülemeyi dene. her ikisini de kurduktan sonra Adobe Flash-Player güncellemesi yapmayı unutma.
yardım ve destek menüsünde, windows side show'dan media player'in nasıl kaldırılacağı yazıyor fakat öle bişey olmuyor..! çünkü yazdığı gibi WİNDOWS SİDESHOW-WİNDOWS MEDİA PLAYER EKLE-KALDIR die bişey yok......:((( vista kullanan yok mu? ben mi yanlış takip ediyorum ki anlamadımm ya:((
izleyemediğin videolardan bir tansinin linkini ver, deneyelim. bu süre zarfında dediklerimi bir dene (tarayıcılarla alakalı kısım, bir önceki yorumumda yazdım).
Windows Medipa Player 11'i Vista'dan kaldırman çok zor. Sideshow özelliği WMP'yi kaldırmakla alakalı değil, orayla uğraşma.
bir video link yapıştır da deneyeyim kendi PC'imde. başka türlü sana yardımcı olamam.
Halil Mollaogluizleyemediğin videolardan bir tansinin linkini ver, deneyelim. bu süre zarfında dediklerimi bir dene (tarayıcılarla alakalı kısım, bir önceki yorumumda yazdım).peki arkadaşım link burda; http://www.izlesene.com/video bu site biliniyordur bi bak bakalım.(önceden dediğim gibi özellikle şu videoyu izliycem diye bişey yok. devamlı karşıma çıkan genel bi sorun bu...)ordan da herhangi bir videoyu tıkladığım zaman çıkan yazı şu: "Bu videoyu izlemek için bilgisayarınızda Flash Player yüklü olması gerekmektedir.Windows Medipa Player 11'i Vista'dan kaldırman çok zor. Sideshow özelliği WMP'yi kaldırmakla alakalı değil, orayla uğraşma.
bir video link yapıştır da deneyeyim kendi PC'imde. başka türlü sana yardımcı olamam.
Flash Player yüklemek için tıklayın."
ama zaten söylediğinizi yaptım flash playeri kurdum. şu an pc ye yüklü ve güncel...
bu uyarı bende daha de önceden çıkmıştı. adobe flash player'ı sistemden kaldırıp yeniden kurduğumda sorun düzelmişti. program ekle / kaldır'a girip Adobe Flash Player'a dair ne varsa kaldır. sonra web tarayıcını açıp Adobe'un sitesinden Flash'ı yeniden yükle. sonra internet explorer'ı aç. araçlardan eklentileri yönete gir. orada ekran görüntüsündeki kısımda Shockwave Flash Objekt'e git ve etkin olup olmadığına bak.
bence firefox u kur.o sana ne eksikse zaten söylüyor arkadaşım :D
zaten bu sorun en son anlattığım yöntemle hallolmazsa arkadaşımızın farklı bir tarayıcıya yönelmesi gerekecek. kesin çözüm Opera, Firefox veya Chrome'dan biri olacaktır.
Halil MollaogluAdobe'un sitesinden Flash'ı yeniden yükle.biliyorum banada sizede gına geldi ama adobe flash'ı sitesinden indiremiyorum..! geçen defa da bu sorun olmuştu o yzden başka bir siteden indirmiştim, şimdi pc den kaldırıp tkrr denedim ama yine olmuyor.."install now" tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi yazılar çıkıyor:
When you see the installation completion movie above and text below, your installation was successful. The installation should only take a minute or two on a 56k modem......... diyor ve bitiyor, yüklenme falan olmuyor.
Adobe Flash Player 9 Internet Explorer için çalıştırılabilr EXE olarak bulunamıyor. Ama Adobe Flash Player 10 RC indirilebiliyor ve IE'deki sorununuzu çözeceğine inanıyorum. zaten IE için başka çözüm kalmadı. eğer bu da olmazsa Firefox veya Opera'ya yönelmen gerekecek, en azından sadece video işlerin için.
Adobe Flash Player 10 RC linki:
yüklemeden önce sisteminde Flash Player'ın eski sürümlerine dair hiçbir şey bulunmamasına dikkat et. sisteminde Flash Player olmamalı.
eğer hala Internet Explorer'dan video seyredemezsen farklı web tarayıcılarına yönelmen gerekiyor. onların da linkini veriyorum. kendilerine has Flash Player'ları için de ayrı bir link vereceğim:
Firefox 3:
Opera 9.52:
bunlardan bir tanesini kur. sonra bunlara has Flash Player'ı kurman gerek:
video seyretmek istediğinde Firefox veya Opera'yı kullan. bu iki tarayıcının sana aynı problemi yaşatmayacağına eminim ;) benden bu kadar.
firefox yada opera da izleyebilionmu ? onları yukle 1 dene
firefox http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/
opera http://www.opera.com/download/
Halil Mollaogluvideo seyretmek istediğinde Firefox veya Opera'yı kullan. bu iki tarayıcının sana aynı problemi yaşatmayacağına eminim ;) benden bu kadar.çok teşekkür ederim arkadaşım hakkını helal et;) sorunu en yakın zamanda çözmeyi umut ediyorum.. umarım i.e ile...:///
hocam sen hala ie de ısrar ediyosun ama http://acid3.acidtests.org/ sitesine ie ile gir ve ne kadar dandik olduğunu kendi gözlerinle gör.sonra firefox opera evya safariyi kur teker teker bak bakalım sonuçlar nasıl oluyor.ie resmen yerlerde sürünüyor :D aldığı puan 100 üzerinde 12 falan.safari 80 civarı.artık aradaki güvenlik kalite farkını falan sen düşün :D
simdi arkadasim benim ie de sorunum vardi birden bire gitti ve ondan sonra media player da calismiyor bende vista kullaniyorum ve ilk defa vista denemedigim yol kalmadi hic bir sekilde duzelmiyor media player ve i e herhalde 2 si baglantili su an mozilla firefox kullaniyorum ve hersey calisiyor sana da tavsiye ederim tek tv izliyemiyorum radyo izlemek istersen exa radyo var onu yukle isini gorur yardimci olabilmissen ne ala wistazede :))
evet dediğiniz gibi benin i.e de de sorun var.Javascript uygulamalı siteleri açmıyor yada eksik açıyor.. Şu an hem firefox hem i.e yüklü ama sorun çözülmüş değil
integralevet dediğiniz gibi benin i.e de de sorun var.Javascript uygulamalı siteleri açmıyor yada eksik açıyor.. Şu an hem firefox hem i.e yüklü ama sorun çözülmüş değilÖyle sitelerde uyumluluk modunu denediniz mi ?Yenile butonun yanında yırtılmış kağıt şeklinde olan buton ?
i.e 8 kullanıyorum öyle bir buton göremedim malesef...
teşekkürler ama bende öyle bir buton yok...