Microsoft'un yeni Windows Mobile'ı Android ve Symbian'dan iyi mi, kötü mü? Test ettik...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -her-sey_16107.html
Resimlerle: Windows Mobile 6.5
Bekleyiş sona erdi; Microsoft 6 Ekim tarihinde Münih'te yeni cep telefonu işletim sistemi Windows Mobile 6.5'i tanıttı. Yeniden makyajlanan ve geliştirilen bu yazılım hakkındaki bütün detayları bu yazımızda bulacaksınız; bunun yanında beraberinde getirdiğini yeni servislere ve bu yazılımı ilk kullanan smartphonelara da göz atacağız.
Daha şubat ayında Microsoft, Barselona'daki Mobile Word Congress'de (MWC), Windows Mobile 6.5'i kullanan ilk dokunmatik aygıtları görücüye çıkarmıştı. Nihayet zamanı geldi ve artık bu işletim sistemini kullanan cep telefonları piyasada yerini almaya başladı.
Microsoft kaybettiği pazar payı oranlarını geri kazanabilecek mi?
2008 sonunda Windows Mobile'ın pazar payı düşüşünü devam ettirerek %9 civarına kadar geriledi. Daha modern işletim sistemleri (özellikle Android ve Apple iPhone'un işletim sistemleri) karşısında Windows Mobile'ın bir önceki 6.1 sürümü geride kalıyordu ve belirgin bir şekilde kötü bir dokunmatik yönetim sistemine sahipti. Peki, güncelleme ne vaat ediyor? Yeni makyaj işe yaradı mı? Redmond orijinli firma artık Apple ve Symbian'a yetişebilecek mi? Peki, yeni yetmeler olan Android ve Palm webOS karşısında varlık
gösterebilecek mi?
Bütün detaylar ve ilk izlenimler
Gelecek sayfalarda Windows Mobile 6.5'in getirdiği yenilikleri sizinle paylaşacağız. Bununla beraber size sadece teorik bilgi verme ile yetinmeyeceğiz; aynı zamanda yeni elimize geçen ve Windows Mobile 6.5 işletim sistemini kullanan ilk cep telefonu olma özelliğini taşıyan HTC Touch2'ye de göz atacağız. Sizinle paylaşacağımız bir başka konu ise piyasaya çıkacak olan Windows Mobile 6.5 işletim sistemini kullanan Business cep telefonları olacak.
Tüm konu: Windows Mobile 6.5: Merak ettiğiniz her şey
Resimlerle: Windows Mobile 6.5
- Yeni Masaüstü: Daha hızlı ve verimli
- Marketplace ve My Phone: Uygulamalar ve servisler
- Windows Phones: Geleceğin cep telefonları
- Sonuç: Henüz rakiplerinin gerisinde
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Windows Mobile 6.5 sizce hayal kırıklığı mı?