windows para iadesi

eko41
27-01-2010, 22:04   |  #1  
eko41 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

arkadaşlar geçen okudum bi yerde eğer yeni aldığın bilgisayarla verilen windows cd sini almak istemiyosak parasını geri alabiliyomuşuz doğrudur heralde bide ben bu aralar bilg. alcam adama almıyom windows cdsini ver bunu ederini desem tersler mi beni:) 140 tl de ii para hani.

ADEM-KAYA
27-01-2010, 22:07   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Öyle birşey söz konusu değil.Bende alırken direttim, sonuç nafile

_hEro
27-01-2010, 22:13   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Geçen günkü Pardus haberinin dedikoduları sanırım.Öyle bir şey mümkün değil.

eko41
27-01-2010, 22:15   |  #4  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj

hatta okuduğum kaynağı buldum bi adam 2008de dava açmış istememiş cd yi  dava 14 arlıkta sonuçlanmış işte windowsun ederi olan 140 tl nin faiziyle birlikte kullanıcıya iade belirtilmiş yani parasını istemek hakkımız da gelde bunu satıcılara anlat..:)

Mustafa@PC
27-01-2010, 22:21   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Siz bilgisayar alırken örneğin bunun işlemcisi düşük parasını verin diyip parasını alıp, bilgisayarı alıyormusunuz ?

Hayır, içinde ne olduğunu almadan önce bildiğinizden ürünü almıyorsunuz...

eko41
27-01-2010, 22:35   |  #6  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Siz bilgisayar alırken örneğin bunun işlemcisi düşük parasını verin diyip parasını alıp, bilgisayarı alıyormusunuz ?

Hayır, içinde ne olduğunu almadan önce bildiğinizden ürünü almıyorsunuz...

iyi de istemediğim halde bana windows veriyolar bilg. ücretinin üstüne ekleyip daha bi ay öncesine kadar packard bell işletim sistemsiz satıyodu bilgisayarlarını ve piyasaya göre 100$ daha aşağıdaydı sebebini sorduğumda windows yok ondan demişti adam bana aslında mantıklı yani ve dediğim gibi mahkeme kararıyla onaylandı artık böyle bi hakkımız var en azından önümdeki dergide öyle yazıyo:))))

black_flood
27-01-2010, 22:59   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

yanlış kişiye yanlış yerde sorumluluk yükleyip bedel istiyorsun. dediğin şekilde sonuç alman imkansız. konuyu microsoft türkiye ile görüşmen lazım sistem almadan önce. bunun dışında windows eula son kullanıcı sözleşme şartnamesinin maddelerini iyi olarak bilip örneğini incelemen lazım.
normalde dediğin gibi ücretini alabiliyorsun hiç bir devlette zorlan yazılımıda satacaksın diye zorlama yok bunun dışında microsoft son kullanıcı sözleşmesi windowsun kurulumunda özellikle yazar windows ürünü son kullanıcı sözleşmesini kabul ederseniz ürünü kullanım ve diğer tüm yükümlülükleri geçerlidir.
kabul etmiyorsanda microsoft ile görüş onlar bulur çare o alacağın bilgisayarları o adamlar yapmıyor çünkü microsofttan zaten 20 dolar gibi çok cüzzi bir rakama aldıkları lisansı iade almaları zor.sadece microsoft lisansı geri alıp ödeme yapabilir.

Semih Özyurt
27-01-2010, 23:14   |  #8  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

ya arkadaşım bence bunlar boş işler :) niye dersen anlatiyim sen şimdi gittin bir pc aldın içinde windows var diyelim ki adama dedinki paramı geri ver adamın yapacağı hiç bir şey yok çünkü üretici fiirma microsoftla anlaşması olduğundan dolayı mecbur windows kurulu geliyor aslında şu bizim milletimizi anlayabilmiş değilim niye dersen bir pc aldın diyelim içinde windows yok bu sefer niye windows yok diye kızıyorlar adamlar windowslu satıyor niye windowslu satıyor diyorlar

Kapalı Hesap (158332)
27-01-2010, 23:19   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Bir düşünün yeni bir araba aldınız.Ve o arabanın rengini beğenmediniz.Fakat şirket arabanın boyasını kazıyıpta size veremez. Yani o arabayı ya o şekilde alacaksınız ve daha sonra istediğiniz bir renge boyatacaksınız.Yada o arabayı almıyacaksınız.

Sizin durumda bu şekilde. O bilgisayarı satan kişi içinde o sürüm ile almaktadır. Yani o sürümü geri alsa bile kendi işine yaramaz.

Saygılar...

eko41
27-01-2010, 23:20   |  #10  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj

dedikleriniz doğru tabi arkadaşlar tabi bide konuya satıcı açısınan bakmak lazım ben o haberi okuyunca heycanlandım birden nabalım:D:D

ADEM-KAYA
27-01-2010, 23:24   |  #11  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Korsan ürün mü almayı düşünüyorsun? Bırak boşver elinde orjınal yazılım olsun,lazım olur.

eko41
27-01-2010, 23:28   |  #12  
eko41 avatarı
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Korsan ürün mü almayı düşünüyorsun? Bırak boşver elinde orjınal yazılım olsun,lazım olur.
yok elimde orjinal windows  var benm kullanmadım sıfır daha o yüzden de almasam olur diye düşünmüştüm:D

Boracalin
27-01-2010, 23:48   |  #13  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Linux kurabilir...

Mesela ben iki ay önce w7'nin yanına Mint 8 kurdum; kuruş o kuruş.. İki aydır w7'ye anca iki defa girdim... Birisi mint kurulumdan sonra w7'de bi arıza var mı diye bakmak için diğeri bir ay sonra kadar güncellemeleri denetlemek için...Şimdi iki aydır HelenaAşık oldu ile büyük bir aşk yaşıyorum :DKonuya dönecek olursak , para idaesi imkansız gibi arkadaşım hem bahsettiğin olayda adam 2008'de dava açmış yeni neticelenmiş... Üstelik mahkeme masrafları da cabası...Ya free bir pc al , yada lisanslı w7'li (min. home pro. olsun) bir pc al , lisans bulunsun elinde...

mons
28-01-2010, 07:57   |  #14  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

herkes aklına ne uygunsa onu söylüyor da bu işler kişisel akla göre ilerlemiyor. Bu konuda mahkeme kararı varmı var emsal teşkil edermi eder. O zaman sende bu yönde verilmiş kararı uygulatabilirsin. Öncelikle tüketici haklarına gidip böyle bir karar olduğunu ve seninde kullanmak istediğini söyleyip yol göstermelerini sağlayabilirsin.

_OnuR_
28-01-2010, 14:06   |  #15  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

en azından amerika'da hiç kullanmadan(1 sn bile) iade edebiliyosunuz:)

kartal7
28-01-2010, 21:15   |  #16  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

satıcıya 20 dolar bireysel lisans 235 dolar microsoft kazıkçı olduğunu resmen zaten ilan ediyor  satıcı ile bireysel arasındaki fark 10 kat olmaması gerekiyor tek firma yapacak bir şey yok.

mancukya
30-01-2010, 01:35   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Dünyanin hemen hemen her yerinde yasal olarak talep etme hakki var ama isin komigi magazlar ugrasmaz olmaz derler bu Fransa Almanya vs vs her yerde gecerli neticede magazadaki calisan onu silicem diye ugrasmaz garantiyi patlatmaz makineyi servise yollamak sildirmek vs vs sonra iadesi hepsi masraf isine gelmez arada birileri mahkemeye gider kazanir ama bu devam eder.
Aslinda olayin mantigida yok gercekden zor bir islem sistem kurulmus test edilmis lisans verilmis kullanici ben bunu istemiyorum diyor biraz karisik durum ortada sahsen ben magazanin olmaz demesini anlayisla karsilamaktayim pc toplayan yerlerde lisansiz makine almak munkun neticede.