Windows Phone 9 yapım aşamasında mı?

CHIP Online
25-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkes Windows 9'u konuşurken, Microsoft, Windows Phone 9 için kolları sıvadı bile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... sinda-mi_39335.html

Resimlerle: Windows 7'yi Windows 8'e dönüştürün!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un Windows 9'u geliştirme aşamasında olduğu haberleriyle sıkça karşılaşmıştık. Görünüşe bakılırsa yazılım devi sadece PC değil, yeni mobil işletim sistemi için de kolları şimdiden sıvamış durumda.


Üstelik Windows Mobile Ekibi'nden bir test mühendisinin LinkedIn profilinde paylaştığı iletiye bakacak olursak, bu hiç de dedikodudan ibaret görünmüyor: "Windows 9'u şu sıralarda Nokia, HTC ve Qualcomm cihazlarda test ediyoruz." İletide "Phone" kısmı eksik olsa da, bunun Windows Phone 9'a işaret ettiği bir gerçek.


Windows Phone 9 ile ilgili haberler bununla da sınırla değil. Yine bir Microsoft çalışanının LinkedIn profilinde yer alan iş tanımı, iddiaları daha da güçlendiriyor: "Microsoft Store'dan Windows Phone 9'a kadar, XAP/APX uygulamasının planlanmasından sorumlu." Her ne kadar pek açıklayıcı olmasa da, yine de işin ucunda Windows Phone 9 var.


Microsoft yeni mobil işletim sistemini ne zaman devreye sokacağını elbette tam olarak kestiremiyoruz. Ancak birçok analiste göre bu yılın sonlarında, yani Windows Phone 8'den tam 1 yıl sonra Windows Phone 9 ile tanışabiliriz.


 

Tüm Konu: Windows Phone 9 yapım aşamasında mı?

Resimlerle: Windows 7'yi Windows 8'e dönüştürün!

Kaynak: www.chip.com.tr