Windows Phone'lu 9 canavar!

CHIP Online
27-03-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Phone 7 ve 8 işletim sistemlerini kullanan en iyi 9 cep telefonunu seçtik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wi ... -canavar_39271.html

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi, Android ve iOS işletim sistemlerinin ardından, mobil cihazlarda en çok tercih edilen platform. Peki, piyasadaki hangi telefonlar bu işletim sistemini kullanıyor? Windows Phone telefon üreten tek firma Nokia mı? Peki, bu yeni "Windows Phone 8" de neyin nesi? Bu soruların cevaplarını sizler için hazırladığımız inceleme ve galeride bulacaksınız.


Microsoft, 2010 yılında piyasaya sürdüğü Windows Phone 7 işletim sistemiyle birlikte, mobil cihazlara yaklaşımını tamamen değiştirdi. Modası çoktan geçen Windows Mobile mimarisini terk eden firma, yepyeni bir yaklaşım geliştirmeye karar verdi.


Kutucuklu tasarımı sayesinde yeni kullanıcıları cezbeden işletim sistemi, Android'le karşılaştırıldığında daha kısıtlayıcı bir yapıya sahipti. Ayrıca, yeni sistem için yeterine uygulama bulunmaması ve telefon seçeneğinin az olması da o günler karşılaşılan önemli sorunlardı.


İşletim sisteminin yeni sürümü olan Windows Phone 8, bu sorunları çözmeyi amaçlıyor. Yeni sürümle birlikte geniş dokunmatik ekran, genişletilebilir hafıza ve çok çekirdekli işlemci desteği de geldi. Windows Phone 7.x telefonlar için 7.8 güncellemesi bulunuyor. Bu telefonların Windows Phone 8'e geçmesi mümkün değil. Ancak 7.8 güncellemesi de çok önemli yenilikler getiriyor.


Şurası bir gerçek: Windows Phone halen kısıtlayıcı bir işletim sistemi ve uygulama mağazası da henüz istenen seviyede değil. Tabi tüm bunlar zamanla değişecek. Ama bugünden değişen bir şey var; o da telefon modellerinin giderek artması.


&lt;span style="text-decoration: underline;">İşte bu makalemizde, piyasaya sürülen en iyi 9 Windows Phone 7 ve 8'li cep telefonunu seçmeye çalıştık. Şimdi hemen buraya tıklayın ve bugün piyasada bulunan en iyi 9 Windows Phone telefon ile tanışmaya başlayın...</span>

Tüm Konu: Windows Phone'lu 9 canavar!

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: www.chip.com.tr