Windows Recovery ve imaj alma hakkında yardım!

Senior_Duke
29-07-2010, 13:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar biraz yardıma ve bilgilendirilmeye ihtiyacım var;

Toshiba Tecra A4 serisinden bir laptop var elimde. Orjinal Windows XP Pro TR yüklü.

Laptop daha önce hangi akıllının elindeyse RECOVERY alanını bir şekilde silmiş. Dolayısıyla sistem berbat durumda ve Windows'u yeniden yüklemek gerekiyor ancak böyle bir şansım mevcut recovery diski olmadığı ve hdd üzerinden de silindiği için yok.

Buna istinaden ilk sorum;

Forumlardan Windows XP PRO TR SP3 paketli OEM bir disk indirip kasanın altında bulunan orjinal ürün anahtarı ile aktivasyon yapabilir miyim?

Not: Bu arada sistem orjinali neydi bir fikrim yok! Büyük ihtimalle ya SP1'li yada SP2'li alınmıştır. Onu öğrenme şansım var mı?

Yok olmaz diyorsanız ikinci sorum;

Elimde Windows 7 Ultimate TR var. Ancak uyum sorunu yaşarım diye kurmakta çekiniyorum.

Şöyle bir yol izlesem; WİN7 Kurmadan C Sürücüsünün komple imajını alsam (acronis true imaj ile) , sonra WİN7 kurulumunu yapıp - baktım uyum sorununu halledemedim, daha önce aldığım XP imaj dosyasını WİN7 üzerinde D sürücüsüne atıp , imajdan yine orjinal XP PRO'ya geri dönebilir miyim?

Yada alternatif önerileriniz varsa dinleyebilirim.

Teşekkürler. ..

torentx
29-07-2010, 14:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

olur

Senior_Duke
29-07-2010, 18:56   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Forum çoluk çocuklara kalmış. Arkadaşlar genel açıdan bir değerlendirme yapabilecek bilgiye sahipseniz yazın. Olur - olmaz diye iki kelime değil beklediğim