Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı!.. Yardım...

kyotoprotokolü
30-04-2010, 20:37   |  #1  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Herkese merhaba arkadaşlar.
*** Biraz Uzun gibi Görünebilir Fakat Akıcı Bir Anlatım Var. Lütfen Okuyup Cevaplarsanız sevinirim.

Sistem Image almak için Acronis True Image yi bilgisayarıma kurdum. Öğrenmek için Araştırma yapıp sabit diske sürekli yedekler alıyordum. Bir kaç defa böyle yedekleri aldım. Bütün olarak aldım parça parça aldım,
C, D hepsini birlikte aldım falan. Neyse. Daha sonra Yarın açtım bilgisayarı. İnternette araştırma yapıyordum.
Birden Windows Uyarısı geldi. "Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı" "Bilgilerinizi Yedekleyin" Diye.
İnernette biraz araştırdım hatayı. Bad Sector oluşmuş sabit disk ömrü dolmuş olabilir. Diyorlar. Low Lewel Format lazımmış. Fakat Ben bilgisayrı daha yeni aldım 4 ay falan oluyor. Yani Herşey sıfır.
Sonra hemen Bir format attım. Bir daha böyle bir hata ile karşılaşmadım. Windows ChckDsk yaptım. Sanırım Sorun çıkmadı.(Ayrıntılar nerede saklanıyor?)

***Sizce HDD donanımsal bir Problem var mı dır?
CEVAPLAYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

mcafee23 ayrılmıştır
01-05-2010, 00:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bad sector oluştuğunu sanmıyorum.ama image programları ve deepfreeze gibi yazılımları fazlaca kullanmayın.Bu yazılımlar diske dakikada 1 ila 2 gb veri yazarak sabit disk kafasının hızlı deli gibi ve düzensiz çalışmasını sağlıyor ve arıza çıkarabiliyorlar.(Deep frezee de son oturumda fazlaca veri yüklenmişse silerken diski yoruyor)

kyotoprotokolü
01-05-2010, 18:14   |  #3  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Bu mesaj ardından hdd tune ile de tarattım on da da sorun bulmadı.
1)Bad sector inşallah oluşmamıştır peki neden böyle bir uyarı verdi?
2)Birde ben Acronis'e sürekli sistem geri yükleme noktası aldıttırmayacam. Sadece bilgisayara format atıp driver güncelleme vs. yapacam  yedekleyeceğim. Ondan sonra bu yedeği saklaıp Format atma durumunda bunu yüklemek için kullanacağım. Bu sorun oluşturur mu?
3)Programı öğremek adına bayağı bir yedek almıştım acaba o yüzden bu hatayı vermiş olabilir mi?(100 gb falan yedek vardı belkide fazla)
İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER