Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır kullandığım
SEAGATE 500GB 5900RPM 16MB SATA2 ST3500412AS harddisk geçen gün "Windows sabit disk sorunu algıladı!" hatası verdi. İnternette çözümün harddiski değiştirmek olduğunu söylediler. Birkaç program ile harddiskin durumuna filan bakılıyormuş. Bende size harddiskin durumunu göstereceğim, sizce ne kadar gider bu?
Windows sabit disk sorunu algıladı! YARDIM
Tümünü birden cevaplayım.
JKdefrag ile gözden geçirme yaptıysan hatalı alanlar dosya sistemine işlenmiştir. Hatalı alanlarınız kısa vadede isze bir sorun çıkartmayacaktır. Jk dfragda gördüğüm kadarıyla disk alanınızın toplamaı merkez alanına yakın bu size hız kazandıracaktır ancak gördüğüm kadarıyla hatalı alan disk merkezinin dışında bir alanda.
HD tune ye göre baktığımızda hatanın varlığı net söylenmiyor ancak jk defragdan geçirdiğinizden dolayı artık dosya sistemi o alanı kullanmayacaktır. JK defrak alanın hatasını bildirmiş ve dosya sistemine burası kullanılamaz demiştir hd tunede bu nedenle o alanı failet gösterebilir. Ancak tekrar dan bildireyim jk defrag hatayı büyütmeye engel olamaz bu nedenle kısa sürede hdd almanızda fayda var hd tunedeki değer büyümüş
4,80*2683= 12878,4 kb lik alan hatası yaşamaktasınız ve alan hataları genelde büyüyen bir yapıdadır.
hata denetimine bir sokun sorununuzu çözebilir belki.
HD üzerinde yapabileceğiniz bosuk alan dışlamasıda işinize yararayabilir. ancak hatalı alanı tespit etmeniz gerekir. Hatalı alanı testpit etmek için diskkin tamamını belli bir alanda klasör içinde dosyalarla doldurmak ve silinemeyen dosyanın disk konumunu tespit etmeniz gerkir. Böylelikle hatalı alanı boş bir diski içine hapsederseniz
Arkadaşlar yeni bir HardDisk almayı düşünüyorum.Western Digital 1 TB 3,5" 64MB Sata2 Caviar GreenPowe (WD10EARS)bu HardDisk benim eskisinden hızlı mıdır? Fiyatıda çok uygun gibi.