Aşağıdaki hatayı alıyorum. AVG PC Tuneup Disk Onarıcı sorun bulamıyor.
Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı
basit sorunlarda chkdisk yapmanı önerir ama bu çok ciddi görünüyor
yeni harddisk alma şansın varsa yanisini al yoksa da low level format at
acaba şu eski işlemci fanıyla harddisk soğutmaya çalışmandan mı kaynaklanıyor
konuna baktım da fanın metal kısmı harddiskini sarsmış olabilir ayrıca üstten soğutma pek önerilmez
çünkü metal kısmın çok aşırı ısınmıyosa soğutulmaya ihtiyacı yoktur diye biliyorum o yüzden harddisk fanları genelde harddiske alttan tutturulcak şekilde yapılır ve bu şekilde harddiskin altındaki çip soğutulmuş olur kalan kısım da ısı alışverişi sayesinde gereken sıcaklığa düşer
yedekleyip low level format atmak zorundasınız
32 derece harddiskteki ince ve küçük parçaların büzüşmesine yeticek bir sıcaklıktır (örnek olarak harddisk iğnesi)
olması gereken 45 derece civarıdır
harddisklerin plakalarındaki sektörlerin ne kadar küçük olduğunu düşünürsek yeterli bir sıcaklık farkıdır diye düşünüyorum ama belki o soğutucuyu sökseniz de işe yaramayabilir
belki low level format da işe yaramayabilir
yedekleyip low level format atmak zorundasınızSoğutucuyu söktüm. Yedeklediğimde ve tekrar format attığımda eski haline %100 döner mi? Yani belgeler,programlar vs.
32 derece harddiskteki ince ve küçük parçaların büzüşmesine yeticek bir sıcaklıktır (örnek olarak harddisk iğnesi)
olması gereken 45 derece civarıdır
harddisklerin plakalarındaki sektörlerin ne kadar küçük olduğunu düşünürsek yeterli bir sıcaklık farkıdır diye düşünüyorum ama belki o soğutucuyu sökseniz de işe yaramayabilir
belki low level format da işe
yazılımsal değildir açılışta (bios ekranında) smart status bad diyorsa kesin fizikel bir sorun vardır harddiskinizde
yedeklerken de bazı dosyalarda okuma sorunu yaşayabilir benim tavsiyem sistemdeki programları ıvırı zıvırı değil büyük boyutlu setupları, filmini müziğini belgelerini falan yedeklemen
eğer sen gidip sorunlu harddiskin imajını alırsan ardından da geri yüklersen bozuk cd kopyalamış gibi olursun
Bios ekranında smart status bad diyorsa HDD'nin smart kısmında artık boş sektör kalmamış demektir.
En kısa zamanda yeni hdd almanı ve tüm dosyalarını yeni hdd'ye aktarmanı önenirirm. Bu hatayı aldıktan sonra hdd çok fazla yaşamıyor. Fiziksel olarak ömrünün sonuna geldiğinin göstergesidir, bir süre sonra kullanılamaz hale geliyor, şahsen başıma geldiği için bu durumu çok iyi biliyorum.
Verilerin değerliyse hiç vakit kaybetme...
İmajını almakla falan da uğraşma, uzun ama temiz olan yolu dene.
Bios ekranında smart status bad diyorsa HDD'nin smart kısmında artık boş sektör kalmamış demektir.Konuyu inceleyelim mesaj atamadan önce.
En kısa zamanda yeni hdd almanı ve tüm dosyalarını yeni hdd'ye aktarmanı önenirirm. Bu hatayı aldıktan sonra hdd çok fazla yaşamıyor. Fiziksel olarak ömrünün sonuna geldiğinin göstergesidir, bir süre sonra kullanılamaz hale geliyor, şahsen başıma geldiği için bu durumu çok iyi biliyorum.
Verilerin değerliyse hiç vakit kaybetme...
İmajını almakla falan da uğraşma, uzun ama temiz olan yolu dene.