Resimde sarı işaretli yerde görüldüğü gibi, Windows Se7en acaba ram'i çok mu harcıyor... Ne ayak bu şimdi anlamadım...???
Windows Se7en : Ram Canavarı Mı ?
- 1
- 2
32 bit işletim sistemi kullandığın için 4 gb ram in tamamını kullanamıyor sistem. Ram canavarı falan değil yani windows 7.
64 bit işletim sistemini kullanmanı öneririm.
32bit işletim sisteminde 4gbramin tamamını kullanamazsın bende de 4gb ram var ama bende kullanılabilir 3.25gb yazıyo sende niye 2.97 onu anlayamadım
1024MB Geforce 9600GS Turbocache Ekran Kartı (512MB Ayrılmış Bellek)
Nvidia® GeForce 9600M GS DirectX 10
normalde 3.25 gb olarak görür 32 bit işletim sistemi, geri kalanını da ekran kartın yiyor.
Vista kullanırken böyle birşey söz konusu değildi. Neden Windows Se7en'da böyle bir durum ortaya çıktı... Vista'ya geri mi geçmeliyim? Windows Se7en 64 bit sürümünü mü kullanırsam ne gibi değişiklikler olacaktır ?
Arkadasa 512 ramli dizüStüne kurduk makine nerdeyse 5 senelik xp bile bu kadar hizli calismiyordu diyor.
Vista gibi rami makinenin durumuna göre cok kullanilan programlari ramde tutarak hizli olmasini sagliyor calisma mantigi bu ama vistadaki ayarlari optimize etmisler
KrazkyVista kullanırken böyle birşey söz konusu değildi. Neden Windows Se7en'da böyle bir durum ortaya çıktı... Vista'ya geri mi geçmeliyim? Windows Se7en 64 bit sürümünü mü kullanırsam ne gibi değişiklikler olacaktır ?64bit'i yüklersen ram'in tamamını kullanabilme imkanın olucak ve 64bit destekli uygulamaların daha hızlı çalışacak. ayırca oyun, photoshop gibi kapasite zorlayan uygulamalarda tam ram desteğiyle daha rahat çalışır. vista'da da, xp'dede farketmez, tüm 32bit sistemler böyle çalışır. windows 7'de ayrıyeten sana gerçeği söylüyor, bu kadar var ama bu anca bunu açar diye. geri dönmen fayda sağlamaz.
elazigli64bit'i yüklersen ram'in tamamını kullanabilme imkanın olucak ve 64bit destekli uygulamaların daha hızlı çalışacak. ayırca oyun, photoshop gibi kapasite zorlayan uygulamalarda tam ram desteğiyle daha rahat çalışır. vista'da da, xp'dede farketmez, tüm 32bit sistemler böyle çalışır. windows 7'de ayrıyeten sana gerçeği söylüyor, bu kadar var ama bu anca bunu açar diye. geri dönmen fayda sağlamaz.artık 64 bit yükleyeceğiz..ne yapalım...
bende hiçbirşey yazmıyor senin yine iyi :) 2 gb ddr ram, amd 3000 64 bit.
32 bit seven yüklü
64 bit kurmak lazım arkadaşlar dogru diyor.
merhaba ben 64 bit win 7 kulanıyorum ekran kartın paylasımlı ıse paylasılan kadarını sıstem gormuyor ve adresleme yaparken gordugu kadarını kullanıla bılır dgıl bende 4 gb ram var 64 bıt kurulu olmsaına ragmen kulanılan ram 3 gb cunku 1 gb tını ekran kartım somuruyo ama sorun yok wın 7 mukemmel her halı ıle vısta xp yalan artık :) ve yakında 32 bıt tarıh oluyor sadece 64 bıt urtetecek mıcrsft
Arkadaşım bana da 64 bit yap dediler ama
yine olmadı
32 bitde
seninki gibi gösteriyordu 4 var 3 kullanılır diyordu
64 bit kurdum yine aynısını diyor 4 var 3 kullanılabilir
ben çözemedim
ekran kartım da paylaşımlı değil
asus en8600gt 512 mb. ekran kartı
Arkadaşlar ben tekrar 32-bit kursam resimdeki gibi aynı durumla karşılaşmış olsam ne gibi zararı olur. Yani resimdeki durumu ele alırsak ne gibi zararı var,performans mı düşüyor ne oluyor ? 4GB tam olarak kullanıyorda resimde mi öyle görülüyor ? 32-bit kullanmak istiyorum, 64-bit içime sinmedi. Sistemime 32-bit kurarsam bir sorun olur mu ?
Arkdasım Bende Sendekı Sorunu Yasadım Aradım Taradım Bulamadım Hıcbır Sekılde Bence Bosuna Ugrasma Zaten Bende Acmıstım Boyle Bır Konu.
Bendede 4 gb ram 3.25 Gozukuyordu.Megerse Ekran Kartım Yıyormus
Zaten Suankı Oyunlar 32 Bit Desteklı 32 Bitte En Fazla 3.25 Ram Kullanıyor Yanı Problem Yasamassın Ki 4 GB Ram i Halada Kullanıyorsun Ama Ekran Kartın Yıyor Eger Ekran Kartın Orn:1 Gb (512 Mb Paylasımlı) İse Normaldır
Sen Vista Kullanırken 32 Bıtte 4 Gb Gostermesı Normal Casper Exper Fılan Bunu Ayarlıyorlar Kurulum Cd Sı Verdıklerınde Muhtemelen Senınkıde Casper Dır
Evet Ama Benım Bıosta Yok O Ozellık.
Peki bir soru daha sorayım; Windows 7 tam kararlı sürümü çıktığında Ram görmeme sorunu olacak mı yine ? Sonuçta bundan sonra yeni çıkan bilgisayarlarda firmalar Windows 7 yüklü bilgisayarlar satışa sunacaklardır. Peki 32-bit sistemlerde yine ram görmeme sorunu olacak mı ?
vallaha kardes benımde umıdım oyle vıstada 32 bitte kullanıyordum 4 gb ı İnsallag Windows 7 De de Kullanırım
bende de 4gb ram ve 3 25 gosteriyor.bende mi 64 bit w7 yuklesem ama airties wireless var onun driwer i sorun olmaz mı 64 te .vista 64 te sorun olmustu bende..
sen kuşlanma windows 7 den(se7en değil 7)ram canavarı değil 64 bit te kursan aynı sorunla karşılaşacaksın çünkü senin ramini ekran kartı yiyor.Bios tan kapat.ekran kartının ram harcamasını ondan sonra 32 bit 3,25 gb tanıyacaktır 64 bit e geçersende full kullanırsın.Senin dediğin vista da vardı 4gb gösterir ama 2,97 gb kullanır yani windows 7 ye has bişi değil.Windows 7 de biraz daha ayrıntılı yazmışlar arkadaş senin 4 gb ama ben 2,97 gb kullanıorum hee deerr.Ama vista ise seni kandırır direk 4 gösteriir aslında 2,97 kullanır örneklerim ii di galiba :D
"Arkadaşım bana da 64 bit yap dediler ama
yine olmadı
32 bitde
seninki gibi gösteriyordu 4 var 3 kullanılır diyordu
64 bit kurdum yine aynısını diyor 4 var 3 kullanılabilir
ben çözemedim
ekran kartım da paylaşımlı değil
asus en8600gt 512 mb. ekran kartı"
sen arat google da sorunu herhalde ilk inde vardı bios ta bi özellik açmak gerekiyor
- 1
- 2