Kardeş senin anlattığının aynından bendede var fakat farklısı :D Konu ise windows server 2003 kurulu bir sunucu makine kurdum içerisinde plesk yüklü modem bridge modda çalıştığı için ikinci pc yi bağlayamıyorum ve ikinci bir eternet kartı takmamı söylediler taktım ve diğer bilgisayara çapraz kablo cros mu diyorsunuz onda bilemicem onunla bağladım ama diğer pc internete girmiyor bana bu konuda yarcımcı olabilirmisin sen bazı pclerini tıkmışsın nete gerekli bağzı ayarları yaptım ama iç ip adreslerini yapamadığıma eminim yaptığım ayarlar şunlar
- İkinci eterneti taktım doğru bir şekilde tanıtım yapıp yazılımını yükledim.
- Bi tane uçları çapraz çakılmış ağ kablosu yaptım ve eternetler arası bağlantıyı kurdum.
- Ağ bağlantılarımdan yeni taktığım eternetin özelliklerine girdim ve üst menüde gelişmiş sekmesinden bu bilgisayar üzerinden diğer bilgisayarlara internet dağıtımını etkinleştir tam adı bu değil sanırım öyle dağıtımı açmam gereken bir sekme var onuda aktif ettim.
Yukarıda anlattıklarım herşey normal ama bazılar bu şekil paylaşımı etkinleştirdiklerini söylemişler ama ben yapamadım iki eternette ip adresini arıyor diyip kalıyor sonra üzerinden ünlem işareti çıkıyor. İp adreslerini nasıl ayarlarız bilen varmı... Şu an bu konuyu araştıran çok arkadaş var ve hiçbiryerde anlatamamışlar. Çoğu forumda eternetle dağıt modemi swise bağlandınmı diye klasık cevaplar var lütfen konuyu tam anlamayan bu tarz yorumlar yazmasın... teşekkür ederim..
Ha şunlarıda ekleyim Modem bridge modda çalışıyor makinede dns sunucusu yüklü ip adresim statik ip ve makinede plesk control panel yüklü bunlarla pek alakası yok ama dns oalyında yeğlenen dns adresi kısmında dış ip adresim kayıtlı pleskin çalışması için bu gerekli ama diğer eterneti etkilemiyor çünki pleski kurmadanda paylaştıramadım :D ip adreslerini ayarlayamıyorum bir arkadaşında tavsiyesi şuydu
ip adresi : 192.168.2.10 mesela
Ağ maskesi : 255.255.255.0
Var sayılan ağ geçidi : 192.168.2.4 (Ana makinenin modemden kendine atanan sabit iç ip)