Arkadaslar merhaba,
Sitede arastirdim, cevap bulamadim. Bu yuzdenyeni konu actim.
Firmamizda internet kullanicilara Windows Server 2003 Ex. kurulu bir server bilgisayar uzerinden dagitilmakta. Bu server bilgisayarda 2 adet ethernet karti var.
Ogrenmek istedigim sey (direk veya bir program araciligiyla farketmez) bu kullanicilara gunluk veya aylik internet kullanim limiti (Mb olarak) uygulayabilir miyiz?
Tesekkurler
Windows Server 2003 Kullanici internet sinirlama
O şey internete bağlı olabilir mi acaba ?
Arkadaslar yok mu yardim edebilecek birisi? :(
sorunun cevabi var ama sen sikayetini biraz daha acik söyle, ona göre cözüm bulalim ! bu islem icin bir konfigirasyon var ama islemler uzun buraya yazdigina göre serverden kesinlikle anlamiyorsun ..!!! eger yazdigim seyleri yaptigin zaman serverin sürekli block olma ihtimalide var cünki size serveri kuran administratörün nasil bir konfigirasyon yaptigini bilmem gerek ,! gördügüm kadari ile serverde exchangede kullaniyorsun ! eger innernet limiti koyar isen bu exchangeyi de etkileyecek onun icin bu konuya devam etmeye gerek yok bence biraz parana kiy bir uzman getir sirketine ( eger belirli siteleri engellemek istiyor isen yardim edebilirim yada kota problemin var ise on göre servere ayarda cekilebilir !! )
Merhabalar;
Network ortamınızdaki client billgisayarlarınız üzerinde kısıtlama gerçekleştirmek istiyorsanız mevcut yapınızda ISA Server veya Pfsense ürünlerinden birini kullanmanız gerekmektedir. ISA Server kurulumu yapıldıktan sonra ise, ISA Server içerisinde access policyler oluşturarak kullanıcılarınızın internete erişmesini engelleyebilirsiniz. ISA Server kurulumu için gerekli olan makaleyi ise, http://yavuztasci.com/isa-server-2006-enterprise-edition.html adresinde bulabilirsiniz.
Keyifli çalışmalar..
Yavuz TAŞCI