Windows Server 2003 Uzak Masaüstü Ekranı

sercan_
19-03-2009, 12:10   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj

Selam arkadaşlar. Şirketimizde Active Directory barındıran bir Server 2003 kullanıyoruz yalnız şöyle bir problemimiz var. Diyelim server'ı başlattık ve server'ın kendi üzerinden oturum açtık. standart oturumda kullandığımız belli başlı programlar var, mesela router'lardan log toplayan bir yazılım, virtualbox, spamihilator gibi. Buraya kadar sorun yok.

daha sonra ben şirket dışından bir yerden vpn'e bağlanıp uzak masaüstü açmak istiyorum, server'da daha önce açtığım aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak uzak bağlanıyorum (oturum açtığım kullanıcı Administrator bu arada.) Ama daha önce Server'da açtığım oturum ekranını göremiyorum, onun yerine yeni bir oturum açıyor ve önceden sunucunun üzerinde açtığım oturumdaki programlar çalışır durumda olduğundan, uzak masaüstü oturumumda port hataları alıyorum. Ayrıca spamihilator'e müdahele edemiyorum vs. Ben uzak masaüstü ile bağlandığımda, server'da açtığım oturum ekranını bire bir görmek istiyorum. Var mıdır bunun bir çözümü?

PcMaKeR
21-03-2009, 21:10   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

task manager ı çalıştır.(görev yöneticisini)

Users sekmesine gel açık olan administratöre sağ tıkla connect i tıkla bak o zaman açılıyor.

Yada Remote control seçeneğinide kullanabilirsin. connect olursan senin oturum sezonun (session) o kullanıcıya geçer.

ama remote control da sanki radmin gibi uzaktan yönetebilirsin. remote control genellikle iki kişi bağlıysa sunucuya ve birbirleri ortak bir iş yapmak istiyorsa işe yarıyor.

sana uygun olanı yaparsın.

sercan_
24-03-2009, 09:03   |  #3  
OP Üye
66 mesaj

PcMaKeR çok teşekkür ederim, aynen bunu istiyordum :D  

peki bu çoklu oturum açma (yani aynı kullanıcının birden fazla oturum açması) opsiyonunu kapatmak gibi bir durumumuz oluyor mu? yoksa bu active directory ile ilgili bir durum mu? sırf meraktan soruyorum, yoksa söylediğin yöntem ziyadesiyle gördü işimi :)

PcMaKeR
24-03-2009, 12:43   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

ad başlı başına bir konu. senin verdiğin policy etkiler onu ama admin hesabına maksimum aynı anda iki kişi girer üçüncü giremez.

istersen kısıtlayabilirsin

herşey senin elinde.

sercan_
24-03-2009, 12:49   |  #5  
OP Üye
66 mesaj

peki diyelim ki administrator erişimini iki kullanıcı ile kısıtladım. sonra gittim sunucunun üzerinden oturum açtım, ardından da uzak masaüstünü kullanarak admin hesabıyla sunucuya bağlanmaya çalıştım. Bu durumda ne olur? uzak masaüstüyle bağlantı gerçekleşir, sunucunun üzerindeki session mu kapanır yoksa bağlantı red mi edilir?

bir de bu erişimi tek kullanıcıya indirmek için ne yapmam gerekiyor?

PcMaKeR
25-03-2009, 17:07   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
sercan_
peki diyelim ki administrator erişimini iki kullanıcı ile kısıtladım. sonra gittim sunucunun üzerinden oturum açtım, ardından da uzak masaüstünü kullanarak admin hesabıyla sunucuya bağlanmaya çalıştım. Bu durumda ne olur? uzak masaüstüyle bağlantı gerçekleşir, sunucunun üzerindeki session mu kapanır yoksa bağlantı red mi edilir?

bir de bu erişimi tek kullanıcıya indirmek için ne yapmam gerekiyor?

anlatamadım herhalde admin kullanıcısı maksimum 2 kullanıcı bağlantısını kabul eder.

bütün windows sürümlerinde.

3. girmeye çalışırsa hata alır. Maksimum kullanıcısı hatası.

OnlyMann
25-03-2009, 17:21   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bağlanacağınız makina ipsinin ardından eski sümler için /console yeni mstsc sürümü için /admin yazdığınızda halen açık olan admin konsolunu alır ve programlarınız çalışmaya devam eder. ancak oturumu kapat demeden çıkmanız gerekir. oturumu kapat yaparsanız uygulamalarınız durur. bunun yerine bağlantıyı kes yapmalısınız.

maksimum kullanıcı sayısı bildiğim kadarıyla default olarak 2 ama 4 kadar çıkartılabiliyor. önemli olan kullanıcılar çıkarken  logoff ile çıkmalılar. yoksa sayı tamamlanacağı için kabul eytmeyecektir.

sercan_
25-03-2009, 23:16   |  #8  
OP Üye
66 mesaj
PcMaKeR
anlatamadım herhalde admin kullanıcısı maksimum 2 kullanıcı bağlantısını kabul eder.

bütün windows sürümlerinde.

3. girmeye çalışırsa hata alır. Maksimum kullanıcısı hatası.

yok, sen anlattın da ben yanlış anlatmışım Ağzı kulaklarına varıyor tek kullanıcı ile kısıtladım diyeceğime iki kullanıcı demişim. yani soru şöyle olacak:

"peki diyelim ki administrator erişimini tek kullanıcı ile kısıtladım. sonra gittim sunucunun üzerinden oturum açtım, ardından da uzak masaüstünü kullanarak admin hesabıyla sunucuya bağlanmaya çalıştım. Bu durumda ne olur? uzak masaüstüyle bağlantı gerçekleşir, sunucunun üzerindeki session mu kapanır yoksa bağlantı red mi edilir?"

PcMaKeR
26-03-2009, 09:16   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

eğer ayarlama yapmadıysan bildiğim kadarıyla 30 dk sonra session siliniyor.

bunuda admin kullanıcısından belirliyorsun.