Windows Ses Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

zizastorm
18-03-2010, 11:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Selamlar. 

Dünden beri bir sorunum var. Windows'un oturum açma, kapama gibi benzeri sesleri alamıyorum. Fakat, mp3 şarkı dinleyebiliyorum. Ya da oyunlar da ses var. Ama iş internette vidyo izlemeye gelince ya da windows seslerine gelince yok.

Denetim masası > ses > ses efekti'nden seslere "sına" diyorum, ses yok. Gözat dedikten sonra, çıkan klasörden ses ( wav dosyaları ) dosyalarına sağ tıklayıp "yürüt" diyorum, ses geliyor. Açıkçası, saçma sapan bir durum içindeyim.

İnternetten tüm çözümlere baktım. Fakat olmadı. Kayıt defterine "wavemapper" yazma da ayrı bir muamma. Kayıt defterine yeni dizin giremiyorum. Bu dosya var diyor. "asdasdasdasd" yazsam da aynı şeyi diyor.

Umarım burada sorunuma bir çare bulunur. Yoksa, kafayı yiyip gideceğim.

Son Düzenleme: zizastorm ~ 18 Mart 2010 15:11
KOBRRA
18-03-2010, 11:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Sistem geri yüklemeyi dene (tabi 2 gün yada daha öncesine dön).

zizastorm
18-03-2010, 12:04   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

İşte, Vista'nın saçma sapanlığı da orada çıkıyor. Neymiş, sistem koruması açık değilmiş. Geri yükleme noktası yokmuş. :)

KOBRRA
18-03-2010, 13:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Hmm güzel :)Anladığım kadarıyla sistem geri yükleme kapalıymış değil mi?

zizastorm
18-03-2010, 14:51   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Evet :) Sistem geri yükleme yapamıyorum. Bu sorun neden oldu onu da bilmiyorum. Düne kadar dizilerimi izliyordum netten. Sonra bu ses sorunu çıktı. Google'a yazdım. Çoğu kişide varmış. Denilen tüm çözümleri yaptım. Örneğin, k lite codec indir dediler indirdim. Ses kartını güncelle, flash player'ı güncelle, java'yı güncelle, hepsini yaptım. Tek yapamadığım, kayıt defteri ile ilgili çözüm.  O çözüm de şöyle;

Başlat --> Çalıştır --> regedit yazın. 

Çıkan pencerede;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

bölümüne ulaşın. Yani önce HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Windows NT --> CurrentVersion -- > Drivers32 klasörünü bulun.

Bu klasörün içinde boş bir alanda sağ tuşa basın. Ve; Yeni -- > Dize değeri deyin.

Dize Değeri ismine; wavemapper
Değer Verisi bölümüne de; msacm32.drv yazın. Sonra kapatın Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni.

Bunu yapamıyorum. "wavemapper" ismi koymaya çalışıyorum var diyor bu dizin. Saçma sapan şeyler yazıyorum ona da var diyor. :) Bunu yapabilseydim, belki düzelebilirdi. 

Düzenleme : Arkadaşım, çok teşekkürler desteğin için. Sorunu çözdüm. Yukarıdaki adımı yaptım, olay çözüldü. Ama ben burada anlatmak istiyorum. Eğer, "wavemapper" yazdıktan sonra bu dizin var diye bir uyarı geliyorsa, bilgisayarı yeniden başlatın. Güvenli kipte açın. Daha sonra yukarıdaki kayıt defteri dizinine tekrar gelin. "Drivers32" komutuna sağ tıklayıp, izinlere girin. Oradan gelişmişe girin. Sistemde adınıza kayıtlı olan yerdeki tüm izinlere "izin ver" diyin. Ondan sonra drivers32'in içindeki gözükmeyen verileri görebileceksiniz. Orada "wavemapper" adındaki dizini silin. Tekrar siz bir dizin girin. Yukarıda anlatıldığı gibi. Ondan sonra makineyi tekrar yeniden başlatın.

Son Düzenleme: zizastorm ~ 18 Mart 2010 15:10