Windows'ta 7 sinir bozan şey ve çareleri

CHIP Online
08-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows masaüstünde başınıza gelebilecek bu 7 sinir bozucu durumu kökünden çözmenin yolları içeride!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... careleri_37968.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Windows ne kadar büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılıyor olsa da, kusursuz bir işletim sistemi değil. Klavyenizi kullanırken ekranınızın ortasına belirip, dikkatinizi dağıtan kutucuklardan, durduk yere kaybolan pencerelere bazı istisnai durumlar, zaman zaman sinirinizi bozabilir. İşte Windows masaüstünü kullanırken başınıza gelebilecek 7 sinir bozucu durum ve çaresi.


Görev çubuğunuz dolaşmaya başladı


Görev çubuğunuz ekranınızın köşelerine kolayca taşınabilir bir hale geldiyse, bu sorunu kolayca çözmeniz mümkün. Görev çubuğundaki boş bir yere sağ tıklayın ve "Görev çubuğunu kilitle" seçeneğine tıklayın. Artık görev çubuğunuz ekranınızın farklı köşelerine taşınmayacaktır. Onu tekrar taşımak isterseniz, az önce işaretlediğiniz "Görev çubuğunu kilitle" seçeneğindeki işareti kaldırmanız yeterli olacaktır.


Araç çubuğunuz fazlasıyla genişledi


Araç çubuğunuzun boyutu ekranınızın büyük bir bölümünü kaplamaya başladıysa, onun boyutunu yanlışlıkla değiştirmiş olabilirsiniz. Onu eski haline getirmek için öncelikle görev çubuğunuzun kilitli olmadığından emin olun. Ardından farenizi görev çubuğunuzun üst tarafına doğru sürükleyin. Fare işaretçisi iki uçlu bir oka dönüştüğünde tıklayın ve fareyi sürükleyerek görev çubuğunu küçültün. İşiniz bittiğinde görev çubuğunu tekrar kilitlemeyi unutmayın.


Tüm Konu: Windows'ta 7 sinir bozan şey ve çareleri

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr