windows ta ağ paylaşıom sorunu

stronger_ht
13-07-2007, 00:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Öncelikle kolay gelsin, ve teşekkür ederiz böyle bir hizmet verdiğiniz için.

Sorunum şu, ağda 4 adet 3'ü dizüstü olmak üzre ağa bağlı bilgisayarlar var. Bu bilgisayarlar birbirlerinbi görüyorlar, ağ üzerinden dosya paylaşımlarını yapabiliyorlar. Ancak C: sürücüsüne komple paylaşım verdiğiğm zaman, document and settins, yada program files, windows gibi klasörlere erişimi gerçekleştiremiyorum, yetki yada izin ile ilgili bir hata veriyor. Acaba sorun sizce nedir.

İnternette birçok yerde çözüm aradım, klasör seçeneklerinden ayrıntılı paylaşım vermeyi açtım, tüm kullanıcılara tam yetki verdim, diğer makinede de aynı şeyi yaptım, güvenlik duarlarını kapattım, kaspersky ı devredışı bıraktım, sabit ip verdim, değişken ip verdim. Kısacası aklıma gelebilen herşeyi yaptım ancak bir çözüm bulamadım.

Belki atlamış olduğum biryer vardır ve sizler bana yardımcı olabilirsiniz. Varsa böyle bir imkan şimdiden teşekkür ederim :)

stern
13-07-2007, 10:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Defaultta c zaten paylaşımdadır ancak belli haklar ile buraya erişim sağlanabilir \\ip adresi\c$ ile bu paylaşıma ulaşabilirisniz program files için ise paylaşım ayrıca vermek dosya yapınızı bozabilir asıl yapmak istediğiniz nedir acaba program file içersindeki bir klasöre ulaşmak mı (bazen veritabanı dosyaları bu bölümde tutulur ve networkteki diğer bilgisayarların kullanıma sunulması gerekebilir) bu şekilde bir işlem mi yapmak isteiyorsunuz?

stronger_ht
16-07-2007, 11:09   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Hocam, tam olarak sorunum şu, SP2 den sonra böyle bir problem yaşıyorum sürekli, 4 adet bilgisayarımız var, hepsinde de SP2 yüklü Windows XP Profesyonel ler var. Ağda hepsinin c: sürücüsünde paylaşım var, sorun şu ki, Document And Settings klasöründe user klasörüne giriş yapmaya çalıştığım zaman Erişim izniniz yok gibi bir hata veriyor. Program Files ile işim yok, sadece örnek için söyledim, asıl derdim Document And Settings. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

stern
17-07-2007, 09:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

erişim engellendi hatası alıyorsan o klasörün sahipliğini alman lazım ama bu da kullanıcı profiline zarar verecektir en iyi yapabileceğin ise o kullanıcının aynısını tüm bilgisayarlarda aynı parola ve kullanıcı adı ile oluşturman olacaktır bu şekilde kimlik doğrulamadan geçtikten sonra sorunsuz şekilde eriebilirsin o klasöre. Çünkü güvevenlik izinlerinde dolayı bu şekilde bir hata ile karşılaşıyorsun. aynı bilgisayar içersinde başka bir kullanıcıda o bilgisayarda luşturulmuş bir kullanıcın dosyalarına erişitiğinde aynı hata ile karşılaşacaktır. Sorun network paylaşımından ziyade kullanıcı güvenlik hakları ile ilgili. Dediğim gibi tüm bilgisayarlarda aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturumlar açrsan o kullanıclar için dosya paylaşımında sorun yaşamayacaksın