arkadaşlar windows ta con isimli klasör oluşturulamıyor inanmazsanız bi deneyin
windows ta con isimli klasör
Arkadaşlar con isminde neden dosya acamadığınızı size söyleyim; Microsoft’u yaratan kişi Bill Gates‘e küçüklüğünde arkadaşları hep con diye seslenirlermiş ve Bill Gates’de bu isimden nefret etmiş onun için Windosu işletim sistemini tasarlarken con isminde bi dosya açılmasını yasaklamış.
Daha yenimi duydun :D bunun modası çoktan geçti..
CON :
Con Bir Ms-dos Dosyasıdır Ve Aşağıdaki Görevi Yapar...
Con - Console; Ekran Ve Klavye Giriş çıkışlarını Yakalamak Kontrol Etmek - Handle ınput And Output.
Bu Nedenle Aynı ısim Altında Başka Bir Dosya Açılamıyor, Ayrıca;
Nul, Aux, Lpt1, Com1 Adı Altında Da Dosya Açamıyorsunuz, Durum Budur.
Ayrıca Con Klasörü Oluşturulabilir Benim Bildiğim Buda Msdos Kodu Mkdir\\.\c:\con Ve Dosyayı Silmek ıçin Rm\\.\c:\con şeklinde Con Yerine Diğer Yazılamıyan Dosyalarıda Yazabiliriz
Ayrıca ;
| con, prn, aux, clock$, nul, com1, com2 | bu klasorleride olusturamazsınız
byburak2008Arkadaşlar con isminde neden dosya acamadığınızı size söyleyim; Microsoft’u yaratan kişi Bill Gates‘e küçüklüğünde arkadaşları hep con diye seslenirlermiş ve Bill Gates’de bu isimden nefret etmiş onun için Windosu işletim sistemini tasarlarken con isminde bi dosya açılmasını yasaklamış.HAHAHAHAH bu kadar komik bi hikaye duymamıştım. Resmen saçmalık.lpt0 lpt1 lpt2 lpt3 lpt4 lpt5 lpt6 lpt7 lpt8 lpt9 klasör isimleri için de bi fıkra(!) uydursana. Yılların hikayesi eskidi artık con lpt falan...
Komplo teorileri üretmekte harikayız :D Adamlar sistemin çalıştıracağı dosyaları rezerve etmişler. Her şey sizin için, her şey sistemlerinizde saçma sapan çakışmalar olmasın diye. (Bu kadar da basit anlatılamazdı, evet yüzeysel bir insanım :))
adamın biri habere çıkmıştı.contoryum felan uydurdum kontrolden çıktı millet sahici sahici inanmaya başladı diye yazıyordu.internet haber sitelerinde...
Arkadaşlar bu doğru con gerçekten contorium bu mineral sadece istanbul boğazında var ve bunları yabancılar almak istiyor lütfen mallarımıza ve milletimize dikkat edelim.
contorium mu pehh yalan arkadaş eğer öyle radyasyon yayan bi madde olsa dünya ayağa kalkmaz zıplar
Contorium, kullanıldığı ortamda faydalı radyasyon yayıyor. Contorium'un İstanbul Boğazı'nda yeri belli olsun diye üzerine Erguvan ağaçlarının dikildiğini biliyor muydunuz? Özellikle Rümeli Hisarı'nın altında yoğun bulunan Contorium, hakkında ortaya atılmış bir çok iddia var. Peki ama neden? İşte tüm bu iddialara ışık tutacak o video...
Yalnızca İstanbul Boğazı'nın diplerinde bulunan gizli, radyoaktif element Contorium, dünya bilim dünyasını iştahlandırıyor.
İnternet dünyasında konuşulan bir iddia ise bilgisayarda 'con' adında klasör açılamamasıdır.
http://www.yazete.com/video.asp?vid=8161
ne denli gerçek veya yanlış bilmiyorum..