Belki çoğunuz bundan haberdarsınız... 11 Eylul olaylarinda ikiz kulelere carpan ucaklardan birinin ucus numarasi Q33 NY imis.
Simdi bir word belgesi aciyorsunuz; bu rakam ve harften olusan ucus numarasini yazıyosunuz. Daha sonra bu yaziyi karakter buyuklugunu 72 (en buyuk) yapiyorsunuz. Yazi karakterini de
"Wingdins" olarak ayarliyorsunuz.
ŞAŞIRACAKSINIZ..
Windows'ta İnanılmaz bir şey
- 1
- 2
aslında gizem şu
Adamlar öyle ayarlamışlar uçağın kodunu
Q33 Ny 3 =kule q=uçak vs.
bende hiç birşey olmadı yaw ne bu şimdi...
ya arkadaslar bayadır bilinen bişe nerde geldi aklınıza :D
Ben daha önce denedim bunu, gördüğümde bende höyngh olmuştum :)
şaşılacak bir durum değil,zamanında microsoft office uygulamalarını türkçeye çeviren kişi yada kişilerin eklediği süpriz yumurtalar.
Çok enteresan tabii ..)
bu ßill Gates in kahin olduğunu düşünmeye başlıyorum :signature:
Selçuk İslamoğluo uçağın uçuş numarası o değil. Sadece wingdings'le oynayan birinin aklına gelen bir muziplik o kadar.BilmiyordumSelçuk Bey:((
Bilseydim açmazdım:(
Çok utandım şimdi
Gelen aynı mailde, Kuran'ın 9'un sure 11.ayetinde (9.11 ya) "Arabistan'ın çocuklarının bir kartalı uyandırdığı" gibi şeyler yazdığı da iddia ediliyordu zaten, tabi Tevbe suresinde böyle bir şey söz konusu değil :)
Uçuş numaraları, 11, 175, 77, 93 , 4 uçak...
Selçuk İslamoğluGelen aynı mailde, Kuran'ın 9'un sure 11.ayetinde (9.11 ya) "Arabistan'ın çocuklarının bir kartalı uyandırdığı" gibi şeyler yazdığı da iddia ediliyordu zaten, tabi Tevbe suresinde böyle bir şey söz konusu değil :)Cahillik böyle birşey işteUçuş numaraları, 11, 175, 77, 93 , 4 uçak...
Nerden bileyim ben uçakların 11,175 vs. numaraları olduğunu en azından şimdi öyle anladım
Facebook'ta da Coca-Cola'nın yazılışının tersten görünümü arapça hakaret içerdiği şeklinde resim dolaşıyor..
byzihh'e bir sormak lazım aslını..
Bir de dolar katlanınca ikiz kulelerin içinde uçak beliriyordu..
Valla Arkadaşlar,
Arapça Bilen herkes O tersten okunuşun Ne demek olduğunu yada ne yazdığını çok rahatlıkla çözebilir...
Bana Sorarsanız Söylenenler doğru...
Dikkat edin eğer Yazı Ters Çevrildiğinde görünen yazı Aynı...
Yani Sahtelik yok...
Yanılıyor olabilirmiyim... Tabiki...
Buyrun Resmi...
Yani şekiller aynı onu her göz görüyor da demek istediğim o yazıdan o anlam mı çıkıyor gerçekten??
Eğer böyleyse bize Pepsi yolu gözüküyor demektir..
coca cola yazılışı önceden böyle değildi, son yıllarda noolduysa birden bire şifreli hakaretler baş gösteriverdi, ayrıca yeri gelmişken şu yazıyı sizlerle paylaşmak isterim;
"Türkiye’de hatta, dünyada ilk kez 15 Eylül 2006 günü Coca-Cola’ya karşı, içeriğini açıklaması için Antalya Tüketici Mahkemesinde davası açıldı…
Açılan davada, merkezi Atlanta’da olan ve 1886 yılında Eczacı Dr. John S.Pemberton tarafından faaliyete geçen Coca-Cola, 120 yıllık geçmişi ile “dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseye açıklamam” dediği sırını açıklayacak mıydı ? Bu nedenle geçen gün (19 Mart 2007) açılan davanın 3. duruşması yapıldı.
Taraflar mahkemeye 100 sayfayı geçkin açıklamada bulundu. Coca-Cola mahkemeye savunma amaçlı verdiği dosyada (24 sayfa savunma metni, 18 sayfa belge) üretim, içerik ve ambalaj olmak üzere istenilen her hususa açıklık getirdi. Antalya tüketici mahkemesi kararını verdi ve Coca-Cola davasını bir üst mahkemeye taşınmasının yolunu açtı.
Mahkeme tarafında ise Coco-Cola avukatları aracılığı ile yaptığı savunmada, Coca-Cola ürünlerinde, “… içeriğinde bulunan Coca-Cola Özütü nün içeriğinin ürün üzerinde…” belirtilmemesini, “ürünün ayırıcı lezzet ve kalitesi Coca-Cola Özütü sayesinde elde edilmekte…” olduğundan dolayı açıklanmadığını belirtti… Coca-Cola avukatı, Coca-Cola Özütü nün Coca-Cola’nın ticari sırı olarak “100 yılı aşkın bir süredir” muhafaza edildiğini, onun için de Coca-Cola Özütü nü açıklanmasını isteyen ” davacı tarafın dilekçesini ve beyanlarını kabul etmiyoruz”, dedi.Mahkemeden de, haklı olarak, “Davanın reddine karar…”, verilmesini istedi. Fakat, mahkemeye verdiği Coco-Cola formülünün bileşim çizelgesinde;
Şeker : %10.58 W/V
Fosforik Asit : 0.544 G/L
Kafein : 150 MG/L
Coca-Cola Özütü : %0.015 W/V (!)
Karamel : %0.11
Karbondioksit : 7.5 G/L
Anlaşılacağa üzere açılan dava sonucunda, Coca-Cola’da bilinmeyen formülü değil, Coca-Cola Özütü olduğu resmiyet kazandı. O zaman, Coca-Cola Özütü nün ne olduğu araştırıldığında, Coca-Cola’nın çok merak edilen sırı da ortaya çıkacaktı.
- İlk önce; Türk Dil Kurumunun verilerinde “Özüt” nedir ona bakalım.
Biyoloji terimler sözlüğünde özüt: Herhangi bir organ ve dokunun mekanik olarak parçalanmasıyla (homojenizasyon) elde edilen yapı.
Biyoloji terimler sözlüğünde özüt: Sıkıştırma, parçalama, çözme vb. yöntemlerle bulunduğu ortamdan ayrılan sıvı özdek.
Özüt’ün hangi anlamları ifade ettiğini öğrendikten sonra,
- İkinci olarak; Coca-Cola avukatı, Coca-Cola Formülü olarak tanımlanan Coca-Cola Özütü” gıda aromalarının karışımdır. Aroma maddeleri ürüne tat vermek için ilave edilen maddelerdir…” dediği için “aroma” ne anlam geliyor ona da bir bakalım.
Besin hijyen ve teknoloji terimler sözlüğünde aroma: Gıdaların duyusal muayenelerinde çiğneme ve yutkunma sonucunda hissedilen tat ve kokunun birlikte oluşturdukları haz verici duyum,rayiha.
Coca-Cola savunmasında yer alan, Özüt ve Aroma’nın ne anlama geldiğini öğrendikten sonra ara bir toparlama yapacak olursak. Herhangi bir maddenin (organ veya doku) ezme-parçalama işlemi ile özü çıkartılıyor, yapılan işlem ile elde edilen “öz”, söz konusu Coco-Cola’da kullanılıyorsa “öz” ün rengiyle birlikte damağımızda yutkunurken hissettiklerimiz ile aldığımız koku, o maddenin aromasının verdiği haz oluyordu.
Antalya Tüketici Mahkemesinde açılan davada, Coca-Cola’yı savunan avukatların mahkemeye verdikleri savunmada, Coca-Cola gerçeğinde bilinmeyenin, esrarengiz kasalarda gizlenen formül değil, yalnızca Coca-Cola içerisinde yer alan “özden” üretildiği açıklandı. O zaman bilinmesi gereken ve ticari sır olmaktan çıkan bir husus vardı. O da, o “öz” hangi canlıdan (hayvan ve bitki) elde edilmişti? Ortada bir formül değil, bir hayvan veya bitki olması gerekiyor.
Yapmış olduğumuz bir araştırma sonucunda, aslında bu maddenin, gıda katkı maddelerinde renklendirici (boya) olarak bilinen “Cochineal” (Coccus cacti ve Dactylopius coccus ) ismi ile anılan, başta Meksika olmak üzere, Kanarya Adaları, Şili, Peru ve Bolivya’da bulunan Opuntia cinsi kaktüs üzerinde yaşayan bir tür böcek türü olduğu bilgisine hemen ulaşıldı…
Günümüzde, Cochineal böceği doğal ortamda kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürürken, tüketim alanının büyüklüğünden dolayı kültürel olarak da yetiştirilmektedir… Bizim aradığımız özüt ise Cochineal böceğinin dişisi ve larvalarından elde ediliyordu…
- Larva nedir?
Biyolojik terimler sözlüğünde larva: Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 2. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa evresine girmemiş olan kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki evre. Tırtıl, kurtçuk.
Zooloji terimler sözlüğünde larva : (karşılık: kurtçuk) 1. Ergin karakterlerini kazanmadan önce bağımsız olan genç hayvan, 2. Tüm-başkalaşma gösteren böceklerde, yumurtadan çıkan henüz pupa evresine geçmemiş, kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki genç hayvan tipi.
Larva’nın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrendik. Aztek veMayaköylüsü yüz yıllardır altın kadar değer verdikleri Cochineal böceği ve larvalarını toplayıp silindir ileezerek özünü çıkarttı ve elde ettikleri özü kazanda kaynatarak iplerini boyadı. Böylelikle Amerikan yerlileri dünyanın turkuvazdan sonraki en güzel büyülü renklerinden birisi olan Carmine’yi (karmen-kırmızı-kızıl,*)elde etti. Sonra işin içine kimya girdi. Cochineal böceği ve larvalarından elde edilen özüt kimyasal işlem sonrası “Carmine pigmenti” (pigment: bitki ve hayvanlardan elde edilen boya) adı verildi. “Carmine pigmenti” daha çok dokumacılıkta boya maddesi olarak kullanıldı. Carmine’danilk etkilenen Amerika kıtasını işgal eden İngilizler oldu. Carmine renginin kıtada da çok sevildiğini fark eden İngilizler, belki de yerlilere şirin gözükmek adına askeri üniformalarında Carmine rengini kullandı. Amerikanın, Avusturalya’nın işgalinde, Carmine renkli askeri üniforma giyen İngilizler yerlilere eziyet (öldürdü) etti. Batı Carmine’yi İngiliz askeri üniformasından sonra, Cochineal böceğinin larva özütü olarak çeşitli gıda maddelerinde kullanmaya başladı ve yaklaşık 150 bin Cochineal böceğinden bir kilogram boya elde etti.
“Cochineal” kimyada EC 120 kodu ve Carminic Acid (Karminik asit - C22H20O13 )adı veformülü ile anıldı. Tanımlaması yapılırken de, “Kırmızı, pahalı olduğu için ender kullanılır. Alkollü içecekler Embriyo için zararlıdır. Aşırı duyarlılık, hiper-aktiflik.” belirtiler gösterir açıklaması yapıldı.
Şimdi sıkı durun,Türkiye’de yürürlükte olan gıda kodeksine göre üretilen,”gıdalarda kullanılan renklendiriciler tebliğinin, renklendiricilerin kullanımının 5. maddesinde”, - Renklendiricilerin kullanımı ile ilgili hükümlerin, c) şıkında, “sadece Ek-1 de belirtilen maddeler gıda maddelerinde renklendirici olarak kullanılabilir”, denilmiştir. Ek-1 de ise, “EC (European Community) 120 kodu ile belirtilen, Cochineal-Koşineal, Karminik asit, Karminler’e 75470 E renk indeks numarası” verilmiştir.
Demek oluyor ki, Türkiye’deki tüketici yasasına göre, Coca-Cola’nın açıklamak istemediği Cochineal böceğinin larva özütü olan Carminic Acid’in, içeceklerde kullanmasında bir sakınca yoktur.
Merak ettim, acaba bu izini verenler ve tebliğe imza atanlar, Cochineal-Koşineal böceği hayvan olduğu için, vejetaryenleri uyarma gereğini hiç duymadılar mı? Yine, Cochineal-Koşineal bir böcek türü olmasından dolayı bir çok dinde yenmesinin günah olduğu biliniyor mu?
Üstelik Avrupa’da çok yaygın olan ve Türkiye’de uygulanmaya konulan kosher sertifikası var iken, Hahamlar dünyada bu izni Coca-Cola’ya nasıl verdi?
Anlaşılacağı üzere, hayvan kökenli Cochineal böceğinin larva özütü Carmine kırmızısıdaha çok meşrubat sanayinde renklendirici olarak tüketilmiş. Ortada açıklanmayan formül değil, yalnızca Coca-Cola Özütü vardı! O özütte yalnızca tüketici tarafından bilinmiyordu. Bütün hadise, Cochineal böceğinin larva özütü Carmine ve formül meraklılarına da C22H20O13
Devam edelim, Coca-Cola’nın mahkemeye yaptığı savunma dosyasına koyduğu eklerin son bölümünde bir Yargıtay kararı var. O kararda, ” AYIPLI MALDAN SORUMLULUK (Ortada Ayıp Sayılan Bir Eksikliğin Olması-Maldaki Eksikliğin Önemli Olması-Ayıbın Malın Yarar ve Zararına Alıcıya Geçtiği Anda Varolması ve Bilmeden Satın Alması (!)” yazılıdır.
Şimdi mini bir anket yapalım, acaba içtiğiniz Coca-Cola Özütü’nin, Cochineal böceğinin larva özütü olduğunu biliyor musunuz? Sorusunu soralım. Alacağımız yanıt on milyonda “1#8243; olacaktır.
“Carmine” Coca-Cola’ya renklerini verdi. O da yetmedi, Coca-Cola 1931 yılında tanıtımlarında kullandığı Noel Baba’nın kostüm rengini, çocuklar üzerinde daha çok etkili olması için büyülü Carmine kırmızısına dönüştürdü ! İngiliz askerlerini üniforma rengini hatırladınız mı?
Sizce de Coca-Cola sağlığa zararlı mı ?"
Alıntı.
Alıntıdaki böcüğün özü hikayesini duymuştum..
Ama ben logoya takıldım bu aralar..
Bu da kesin tasarımcının suçudur olsa olsa.. Coca-cola'nın hiç haberi yoktur..
Hadı canım sende Coca-Colanın haberı yok öylemı... Yapma Cu_Gs7 Bunca zamandır farkında olmayacak ha..
CU_GS7Yani şekiller aynı onu her göz görüyor da demek istediğim o yazıdan o anlam mı çıkıyor gerçekten??Arapçada LA Yok Demektir...Eğer böyleyse bize Pepsi yolu gözüküyor demektir..
La Muha.... Demek Mu.....d Yok Demektir...
La Mek... Demek... Mek... Yok Demektir...
Tercih sizin...
Yani Bunlar Tesadüf olabilirmi...
Ayrıca Bir Yukardaki Yazı Gerçekten Dehşet...
Alıntı oldukça eğlendirdi beni :)
Özüt kelimesini Türkçe üzerinden okunduğunda güzel bir anlama çelişkisine neden oluyor, doğal olarak. İngilizcesi Coca-Cola ingredient'tır. Ingredient, karışımı meydana getiren maddelerden herbiridir.
"Secret Ingredient" şeklinde söylenen türkçeye de "özüt" diye çevrilen gizli karışım hakkında pek çok söylenti vardır. Tabi "Coc" diye google'da aratılan böcek isimleri güzel bir şekilde karşımıza çıkınca bu tür söylentiler ortaya çıkması gayet doğal, daha neler çıkar ya ;) Örneğin horoz ve erkek cinsel organı gibi...
Coca aslında bir bitki. Şu anda sadece adını veren bir bitki. Coca-Cola ilk yapıldığında kurutulmuş yapraklarından aromasını almakta. "Çay" gibi düşünün. Şu anda Coca yaprakları (1886'dan beri) kullanılmıyor.
Biz de çay aslında gerçek tavşan kanından çıkıyor diye bir hikaye yazmalıyız :P
- 1
- 2