arkadaşlar bende xp kurulu c ve d iki tane yerel sürücüm var ben c den belli bir alanı alıp yeni bi yerel disk oluşturmak istiyorum yani kalıcı olarak c d ve e oluşsun var mı öyle i yöntem? format atmadan
windows ta yeni yerel disk oluşturma*?
Tabıkı Var Yanlız Format Atarkene Yapman Lagzım Bunu
Isletım Sıstemın Mesela C 40 GB Lık Te Hdd Var C yı Sılerkene Hanı Bolumu Sıl Dıyor Bolum Olustur Adı Gene C Olsun Ama Kullanmak Istedıgın Dısk Alanını 20 Yap
Sonrada Baska Bolum Olustur Mesela Yerel Dısk E Onunda Dısk Alanını 20 Yap .
Bu Olayı Yerel Dısk D ıcınde Yapabılırsın
Tabı Ben 20 Gb Olarak Ornek Verdım Orası Sana Kalmıs 20 mı verırsın 10 mu 5 mı Benı Ilgılendırmez .
bubnu biliyorum ben windows ortamında c 30 gb 5 gb kullanıyom bunu 20 gb tını yeni bir yerel disk e kalıcı olarak yaratabilirmiyim.......
bilfgisayarımı sağtıkla yoneti aç.açılan sayfadan disk yonetımını aç.açılan disklerden bolmek istediğinin üzerine sağ tıkla birimi küçültmeyi aç disk değerını yaz tamamdır hadı kolay gelsin .
Herhangi bir sürücüyü silmenize yada formatlamanıza gerek yok. Aşağıdaki anlatımları izlerseniz çözümün ne kadar kolay ve risksiz olduğunu anlarsınız.
Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise;
Herhangi bir sürücüden aldığınız (ayrılmamış) alana sağ tıklayarak ''yarat'' diyeceksiniz. Çıkan ekrandan birincil bölüm olarak seçtikten sonra Tamama basın, hepsi bu kadar.