windows u güvenli kipte başlatmak

HPQ-User
14-04-2008, 07:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

paranoyak sormuş:
Bir kaç gün önce, oturum kapalıyken şifre bölümüne kendiliğinden birşeyler yazıldığını gördüm, klavyede bir tuşun takılı olabileceğini düşündüm, oturumu açtım, bi sorun yoktu
tarayıcının adres satırına geldiğimde sürekli h yazmaya başladı, ben de h tuşunun takılı olabileceğini düşündüm,kontrol etmek istediğimde ise h tuşunun çalışmadığını gördüm,
sonra kendiliğinden bazı uygulamalar açıldı sanırım windows help center ard arda açıldı. ve bilgisayar dondu.açılan hiçbir pencereyi kapatamıyordum,task manager bile açılmıyordu reset attım.tekrar açtığımda devam etti bu sorunlar o gün boyunca, bir kaç önemli dosyamı kaybolacağı korkusuyla usb ye aktarmak istediğimde ise usb deki verileri kaybettim.usb ye harf atıyor yani görebiliyorum ama içine girdiğimde boş gözüküyor. norton partition magic 8 yüklemiştim,oradan girdiğimde içindekileri görebiliyorum ama ulaşamıyorum dosyalara.
run/chkdsk kullanmam yönünde uyarı veriyor ama onu açtığımda da kapanıyor kendiliğinden.
windowsu güvenli modda başlatmak istediğimde kısa bir süre mavi bi ekran görüyorum( ne yazdığını okuyamayacak kadar kısa bir süre) ve bilgisayar kapanıp yeniden açılıyor.son bir kaç gündür bilgisayarım farkedilir biçimde yavaşladı.sık sık kullandığım bir çok programı artık kaldırmıyor bilgisayar.(ve alt 0104 ile yazıyorum h yi.) ayrıca usb deki verilere nasıl ulaşabilirim.

Bu bir donanım sorunumu sadece yoksa virus gibi bir şey de var mı sistemimde.bir kaç ay önce de başıma bu tarz birşey geldi.biraz paranoyağım bu konuda.

McAfee desktop firewall 8.5 ; McAfee virusscan enterprise 8.5i ve spyboot 1.5.2.20 kullanıyorum.

ama iki ay önce yine bu donanımla bu tarz bir sorunla karşılaştım,virus taramalarında birşey bulamıyordu ama  format atamıyordum bilgisayara,kendiliğinden kapanıyordu format esnasında,(format cd sini doğru hazırladığımdan eminim)bir süre sonra McAfee update edilememeye başladı, kaldırıp yeniden kurmak istediğimde ise anlamadığım bi hata mesajı vererek kurulumu engelledi.servise göndermek zorunda kaldım.sistem recovery yaptıklarını ve biosu update ettiklerini söylediler geri geldiğinde nete bağlandığım anda ard arda virus uyarıları verdi ve windows kilitlendi bir daha giremedim windowsa. ben de format attım o gün, hazırladığım setup cd si ile.bir kaç gün öncesine kadar gayet iyiydi.yine bi virus problemi olabilir mi? vize ve teslim dönemim olduğundan servise de gönderemem yaza kadar.servise gönderene kadar bu sorunları nasıl minimuma indiririm, nasıl hızlanır bu bilgisayar.aslında öğrenmek istediğim bunun bir güvenlik açığı olup olmadığı. eğer güvenlik açığı ise ne yapmalıyım.update ediyorum günlük yani firefoxu da güvenli kullandığımı düşünüyorum.bir de sistemde virus ya da trojen varsa virus programlarının görmeme ihtimali var mı.

teşekkür ederim şimdiden.umarım saçmalamamışımdır :)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
bilgisayarım:
LG S1 PRIMT

işletim sistemi:

windows xp professional 5.1.2600 service pack 2

sistem özellikleri

İşlemci : Intel Core Duo Processor 2.0 GHz (T2500), 667MHz FSB, EXPRESS DUAL
RAM : 1G DDR2 667MHz
Ekran Kartı : ATI Radeon X1600 Hyper Memory 512 MB Ekran Kartı
HDD : 100 GB
Ekran : 15.4"WXGA FB TFT

internet tarayıcı:

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13

Borga-x
14-04-2008, 09:58   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Öncelikle bozuk klavyeden kurtul. Daha sonra sıstemın donanımsalmı yoksa yazılımsal bır sorunu oldugunu anlamak ıcın guvenlı kıpte sıstemı açmalısın bunun ıcın ilk dugmeye bastıgında sıyah ekranda ramlerı saydıktan sonra F8 tusuna bas sureklı burda karsına bır tablo cıkacak Guvenlı modu sec ve acılmasını bekle. Eger açılmayıp mavı ekran verıyorsa donanımsal yok acılıyorsa yazılımsal bır sorunun var demektır. Bu sekılde mavı ekran hatasının neden kaynaklandıgının ılk tespıtını yaparsın.

Sıstemdekı kayıp ve bozulmuş dosyalarını bir şekilde geri getirebiliriz ama bılgıler boulzdugu anda baska bır sey yazdırdıysan bu işlem daha da zor olur. Verı kurtarma işini stellar&Phoenix data recovery programı ıle yapmanı onerırım. Gerekirse kendıne harıcı bır hdd al ve bu programı verısı kurtarılmayacak hdd kur. Daha sonra taramanı yap ve bılgılerı harıcı hdd kurtarmak ıstedıgını goster. bu sekılde kurtarabılırsın. Exl ve Doc dosyalarını ozellıkle arataıp silinmiş office belgelerını bulabılırsın.

Sistemindeki AV'ler beş para etmez sana onerım AVG antıspyware ve adaware programlarını yulle guncelle.guvenlı kıpte sıstemı başlat ve bu ıkı program ıle full tarama yap. Daha sonra burdayken ne kadar AV programın varsa hepsını sıl.(Mcafee'ler) Mumkunse kaspersky'ın 30 gunluk deneme surumunu sısteme yukle ve guncelle. daha sonra sıstemı normal kullanıcı profilinde full taratma yapmalısın... bu sekılde sıstemını taratabılırsın

paranoyak
15-04-2008, 22:37   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.foruma üye oldum bir kaç şey daha sormak istediğimden.
söylediklerinizi yaptım.mcafeeleri kaldırdım, kaspersky internet security 7 kurdum,(kaspersky anti vir kuramadım,hata verdi) güncelledim tarattım sistem temiz çıktı.ama yine güvenli kipte açılmıyor.güvenli modu seçtiğimde driverları sıralıyor ardından mavi ekran verip kapanıyor ve tekrar başlıyor.sadece normal başlatabiliyorum windowsu.
Ayrıca siz mcaffeden bi işe yaramaz diyince benim usbleri başka bir bilgisayarda tarattım cidden kaspersky bişiler buldu.ama benim  bilgisayar temiz gözüküyor anlam veremedim. neyse teşekkür ediyorum tekrar.
bu güvenli başlatta mavi ekran verme sizce ne ile ilgilidir .