Windows'un kurulu olduğu sürücü harfi

grafitus
10-10-2009, 15:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Merhabalar,

Dün Pardus 2009 kurdum. Sonra beceremedim çoğu şeyi. Mecburen geri formatlayıp, XPye çevirdim. Yanlız şöyle bir sorunum oldu: XP CDsinde biçimlendirme yerinde daha temiz olsun diye Cyi silip, tekrar oluşturdum. Ve NTFS olarak içimlendirdim. XPim çok güzel bir şekilde kuruldu. Ancak HDD'de ki 3 bölüm isimleri şöyle oldu: D (Yedeklerim), G (XPnin kurulu olduğu bölüm), H (Yedeklerim). Şimdi ben bunları nasıl C (XPnin kurulu olduğu bölüm), D (Yedeklerim), E (Yedeklerim) şeklinde yaparım? G ve H sürücülerini değiştirebiliryorum. Ancak G Windows kurlu diye değişmiyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
10-10-2009, 16:14   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Denetim Masası ordan yönetimsel araçlara tıkla ordan bilgisayar yönetimine tıkla çıkan pencerede depolama başlığı altındaki disk yönetimi yazan yere tıkla. Bayağı tıkla oldu. :) Sonra harfini değiştirmek istediğin sürücü harfinin üstüne gelip sağ tıkla ve sürücü harfi yada yolu değiştir yazan yere bas.Çıkan pencerede değiştire bas. Kolay gelsin. Programların kurulu olduğu c yi değiştirme ama bide d ye oyun falan kurduysan değiştirdiğinde onların da kısa yolları çalışmayabilir. Kolay gelsin.

Disk yönetimine kısa yoldan başlat çalıştıra diskmgmt.msc yazarak ulaşabilirsin.

G00GLE
10-10-2009, 16:22   |  #3  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

hocam bildiğim kadarıyla xp kurulu iken değişmez.