Windows'unuzu Mac'e Dönüştürün

farukdgn
27-08-2009, 12:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,219 mesaj

Bu konuda Windows yüklü bilgisayarınızı tema ve 3. parti yazılımlarla Mac OS X e benzetmeye çalışacağız.
İlk olarak Windows için Mac OS X temasını buradan indirin.

Temaları uygulamak için Tune Up kullanabilirsiniz. Ben UxStyle Core kullanıyorum. UxStyle Core ile sadece tema dosyasına çift tıklamanız yeterli. İhtiyacınız olursa linkini veririm.

Aşağıda da Mac OS X in bazı programlarının Windows için yapılmış olanları var.

1-Nexus(Dock)
Nexus yeni çıkan bir dock ve beta aşamasında. Ama bu dock Mac OS X teki dock gibi. Simge yansımalarını kendisi yapıyor. Otomatik güncelleme, güzel efektler var. Ve programı türkçeye çeviriyorum. Tam olarak bitince size de linkini veririm.Resmine bir bakın beğenirseniz indirin:

Buradan indirin.

2-Admiral(Expose):
Admiral çok kullanışlı bir program. Özellikle programları başlat menüsünde bulamıyorsanız bu program size göre. Örneğin fareyi ekranın sağ üstünde tutuyorsunuz ve bütün programların resimleri bir ekrana yansıtılıyor. Siz arasından istediğinizi seçiyorsunuz. Bu kısayolu istediğiniz bir tuş yapabilirsiniz.Bu program ücretlidir. Ben deneme sürümünü vereceğim. Deneme sürümünde Register Now yazıyor ama ona hiç tıklamayınca programı kullanabiliyorsunuz.
Resimlerini vereyim:

Buradan indirin.

3-Dexpot(Spaces):
Bu program ile birden fazla masaüstüne sahip olabilirsiniz. Program tamamen ücretsizdir.Resmi:

Buradan indirin.

4-Folder Marker Pro(Color Labels):
Folder Marker Pro klasörleri renklendirmek ve logolandırmak için yapılmış bir program. Klasörler Vista'nın kendi simgeleri gibi ve net. Program 30 günlük deneme sürümü. Resmine bakın:

Buradan indirin.

Anlatımda veya linklerde bir hata olursa bana bildirin.

rare81
27-08-2009, 17:31   |  #2  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj

Nexus(Dock) u çok beğendim.Sağolasın yazı için eline sağlık.

OSMAN BAĞÇEVAN
28-08-2009, 06:43   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

diğer programları zaten biliyordum nexus dışında .. güzel program olmuş , rocket dock ve standock dan iyi...
teşekkürler güzel anlatım yapmışsınız..isteyen istediğini indirsin : )

Mustafa@PC
28-08-2009, 19:01   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sistemi yavaşlatır...

melen
28-08-2009, 20:27   |  #5  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Sistemi Yavaşlatır.Beğenmedim

Toxic
28-08-2009, 22:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
Sistemi Yavaşlatır.Beğenmedim
sistemi yavaşlatmayla kalmaz sistem dosyası sorunları çıkarabilir

Son Düzenleme: Toxic ~ 28 Ağustos 2009 22:25
rare81
29-08-2009, 00:18   |  #7  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj
Alıntı: Toxic  
sistemi yavaşlatmayla kalmaz sistem dosyası sorunları çı

Sistem yavaş değil gayet stabil çalışıyor.Core 2 duo 2 gb ram ve uygun ekran kartı gerekir.Sistem uygunsa yavaşlama olmuyor.Sistem dosyalarıyla ilgili ne yaptığını bilirsen sorun yaşamassın.Vista transformation pack gibi paketler sistem dosyalarını bozabiliyor.

farukdgn
29-08-2009, 00:26   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

NeXuS'un türkçe dil paketini yaptım. Herşey türkçe değil ama çoğu şey türkçe. bazı kelimeler çok uzun olduğu için anlayamadım Ağzı kulaklarına varıyorBurdan indirin... linkte sorun varsa haber verin.
kurulumuna gelince. dosyayı indirdikten sonra açıp hedef klasörü değiştirmeden çıkartın. nexus programını kapatıp açın, dil seçeneklerinden türkçeyi seçin,apply e tıklayın,bitti Ağzı kulaklarına varıyor(eğer bazı şeyleri de türkçeleştirmemi isterseniz resmini çekin değiştirip upload edeyim)

Önemli değil,nexus tan önce ben de rocketdock kullanıyordum, nexusu bulunca nexus'a geçtim.
Çünkü rocketdock'ta birsürü indirmeniz gereken dockletler(CPU metre gibi) NeXuS'ta hazır ve nexus'un efektleri daha güzel hazırlanmış

Son Düzenleme: farukdgn ~ 29 Ağustos 2009 00:40
rare81
29-08-2009, 01:05   |  #9  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj

Sağolasın Bayağı bir alanı Türkçeleştirmişsin.Ben de object dock kullanıyorum.Ama artık ikisini beraber kullanıcam.Paylaşım için sağol eline sağlık.

farukdgn
29-08-2009, 10:56   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,219 mesaj
Alıntı: Toxic  
sistemi yavaşlatmayla kalmaz sistem dosyası sorunları çı
sistem dosyalarında sorun çıkcağını sanmıyorum çünkü programlar windows'un içine dosya yazmıyor