Bu konuda Windows yüklü bilgisayarınızı tema ve 3. parti yazılımlarla Mac OS X e benzetmeye çalışacağız.
İlk olarak Windows için Mac OS X temasını buradan indirin.
Temaları uygulamak için Tune Up kullanabilirsiniz. Ben UxStyle Core kullanıyorum. UxStyle Core ile sadece tema dosyasına çift tıklamanız yeterli. İhtiyacınız olursa linkini veririm.
Aşağıda da Mac OS X in bazı programlarının Windows için yapılmış olanları var.
1-Nexus(Dock)
Nexus yeni çıkan bir dock ve beta aşamasında. Ama bu dock Mac OS X teki dock gibi. Simge yansımalarını kendisi yapıyor. Otomatik güncelleme, güzel efektler var. Ve programı türkçeye çeviriyorum. Tam olarak bitince size de linkini veririm.Resmine bir bakın beğenirseniz indirin:
2-Admiral(Expose):
Admiral çok kullanışlı bir program. Özellikle programları başlat menüsünde bulamıyorsanız bu program size göre. Örneğin fareyi ekranın sağ üstünde tutuyorsunuz ve bütün programların resimleri bir ekrana yansıtılıyor. Siz arasından istediğinizi seçiyorsunuz. Bu kısayolu istediğiniz bir tuş yapabilirsiniz.Bu program ücretlidir. Ben deneme sürümünü vereceğim. Deneme sürümünde Register Now yazıyor ama ona hiç tıklamayınca programı kullanabiliyorsunuz.
Resimlerini vereyim:
3-Dexpot(Spaces):
Bu program ile birden fazla masaüstüne sahip olabilirsiniz. Program tamamen ücretsizdir.Resmi:
4-Folder Marker Pro(Color Labels):
Folder Marker Pro klasörleri renklendirmek ve logolandırmak için yapılmış bir program. Klasörler Vista'nın kendi simgeleri gibi ve net. Program 30 günlük deneme sürümü. Resmine bakın:
Anlatımda veya linklerde bir hata olursa bana bildirin.