Windows Vista artık emrinize amade

CHIP Online
01-10-2008, 18:52   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online, Windows Vista'ya tam hakim olabilmeniz için gerekenleri açıklıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... ize-amade_8915.html

Ofis ağınızın yöneticisi herkesin eli ayağı konumunda. Sistemin sadece çalışması değil aynı zamanda yazılımların kurulumu, kullanımı ve işletim sisteminin çalışması da ondan soruluyor. Bazı şeyleri sadece bir defa, bazılarını ise her gün yerine getiriyor. Yöneticiler güvenlik ayarlarını değiştiriyor, yeni donanımları kuruyor ve bütün bilgilere erişimi kısıtlıyor.

Ofisteki çalışma ağınız için geçerli olan, tek bir bilgisayar için de aynı. Kullanıcı hesapları ayarlanmış, kurulumlar yapılmış, sistem güncellenmiş ve virüslere karşı en iyi şekilde ayarlanmıştır.

Yönetici Parolası belirleyin

Windows kurulumunun yanında bir yönetici hesabı oluşturun ve bu hesap üzerinden kullanmak istediğiniz programları sisteme kurun. Eğer bilgisayarı sadece siz kullanacaksanız, başka ayar yapmaya gerek yok. Bilgisayarınızı başkalarıyla da paylaşıyorsanız (aile bilgisayarı gibi) her kişi için ayrı kullanıcı hesabı oluşturmalısınız.

Önemli sürücülerin ve programların silinmemesi için hesap oluşturmak büyük önem taşıyor. Yönetici hesabınıza bir parola koymak için »Denetim Masası / Kullanıcı Hesapları« ve »Aile Güvenliği / Kullanıcı Hesapları / Hesabınız« için bir parola oluşturun yolunu izleyebilirsiniz. Parolanızın özellikle güvenli olması için şu noktalara dikkat edin.

Tüm konu: Windows Vista artık emrinize amade


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu makalemizle ilgili sorunlarınız...