windows vista'da güvenlik acığı

HPQ-User
02-05-2009, 11:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

brol sormuş:
windows vista'da güvenlik acığı var diye söylentiler var ve bu benim canımı cok ama cok sıkıyor.lütfen beni bu sıkıntıdan kurtarın.ama en yeni işletim sistemi olduğundan olabilir belki kıskanabilrlerde.bazı yazılımlar olsun vistada yüklendiğinde calışmıyor ama yazılımlar kullanım işletim sistemleri diye açıklamasında vista yazıyor ama calıştırmıyor.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel core 2 dou/2.4 işlemci hızı
nvidia 8400 gs
3 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

OnlyMann
02-05-2009, 11:33   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle hemen tüm işletim sistemlerinde (windows) güvenlik açığı olabilir ki bu yüzden ayda bir güncelleme yapılıyor. servis paketleri adı altında yayınlanıyor ve bu paketler ile mevcut bilinen açıklar kapatılmaya çalışıyor. bu konuda yapmanız gereken güncellenmiş bir işletim sistemi kullanmanız. ayrıca sadece işletim sistemi değil bir çok yüklenen programlarında açıkları olabilir. bunlarda değişik zamanlarda güncellemeler yaparak sorunu gidermeye çalışıyorlar.

Ayrıca vistada bir çok programın çalışmaması normal yüklenen programlarda bunun için vista uyumlu uygulamalarını geliştirmektedirler. bunun içinde sizinde yapmanız gereken vista uyumlu programı bulup yüklemenizdir.

Önerim:
Güncel bir işletim sistemi ve güncel bir virüs programı kullanmanız.Güncel kalın.

Mustafa@PC
02-05-2009, 11:37   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Vista şuana kadar ki en güvenli windows,Microsoftunda bu konuda üstünde en çok çalıştığı işletin sistemi rahat olun ama her ne kadar böyle desekte,mutlaka sizinde biliçli bir kullanıcı olmanız lazım yapmanız gereken bazı şeyler var,

!)Windowsu sürekli güncel tutmak
!)Güçlü bir güvenlik yazılımı kurmak
!)İnternette her yere girmeyip,her dosyayı kabul etmeyip,tehditlere karşı biliçli olmak.

panda34
02-05-2009, 11:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Vistada 1 güvenlik açığı varsa buna karşılık XP'de 10 tane güvenlik açığı var
heleki hala Service Pack 3 yüklenmeden XP kullanılıyorsa ...

osmanefe
02-05-2009, 11:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

Vista service pack 2 yi yükleyin ve böyle her duyduğunuz güvenlik açığı var haberindede kormayın