Windows Vista Geç Açılıyor Sebebi Ne?????

dark.dennis
23-10-2009, 15:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Ben Windows Vista İşletim Sistemini Kullanıyorum.Ama Bir Sorunum Değil Bir Sürü Sorunum Var Bunların Başında Laptopu AÇtığımda ilk Önce Sİyah Bİ Ekran Geliyor Baya Bİ Bekliyor Ardından Lütfen Bekleyiniz Yazısı 1 Dakika Bekliyor. Bunların Sebebi Ne Ve Ne yapmam Gerekiyor?
Bilgisayarımın Özellikleri:
4 Gb Ram
İntel Core 2 Duo P8600 2.40 Ghz
Ati Mobility Radeon Hd 3650 Ekran Kartı

Vİrüs Programı:
Eset Nod32 Antivirüs 4

LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM HER TÜRLÜ ŞEYİ DENEDİM AMA OLMADI...

Süleyman.
23-10-2009, 15:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t102137.html

1. Ccleaner programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri temizleyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı tarayın. NIS 2010 veya KIS 2010 öneririm.
3. Çalıştır'a "msconfig" yazıp çıkan pencerenin başlangıç sekmesinden gereksiz programları kaldırın.
4. Sürücülerinizi güncelleyin.
5. Disklerinizi birleştirin.
6. "Tuneup Utilities 2009" yazılımıyla sistem optimizasyonu yapın.

OSMAN BAĞÇEVAN
23-10-2009, 15:39   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

önceden de bu sorun yaşanıyor muydu , yoksa sonradan mı oldu
?

dark.dennis
23-10-2009, 15:51   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

İLK aLDIĞIM GÜNLERDE DAHADA ÇOK BEKLİYORDUM AMA SONRADAN MSCONFİGDEN GEREKSİZ PROGRAMLARI KALDIRDIM.DİSK BİRLEŞTİRDİM DÜZELDİ AMA ŞİMDİ GENE OLDU.AYNI ŞEYLERİ TEKRAR YAPTIM HATTA TÜM GÜNCELLEMELERİ YAPTIM.SERVİCE PACK 2'Yİ BİLE YÜKLEDİM.AMA Bİ TÜRLÜ ÇARE BULAMADIM.

OSMAN BAĞÇEVAN
23-10-2009, 16:03   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj

bu sorunun baya bir nedenden dolayı ortaya çıkabilir..

baştan başlamak en iyisi olacak..

öncelikle , yüklediğiniz programlara  , sürücülere dikkat edin..
yanlış sürücü yada dönüştürme paketlerinde bu sorun ortaya çıkabilir..
güvenlik yazılımı olarak da kis yada nis öneririm..

sonrasında virüs den dolayı bu sorun ortaya çıkabilir..güvenli modda kis yada nis ve combofix ile taratın bilgisayarınızı

son olarak da farklı bilgisayarınızı onarma yı deneyin..onarma işe yaramazsa , format atın..o da olmazsa farklı bir işletim sistemi ile format atın..
o da olmazsa sorun donanımsal..

büyük bir ihtimalle de ekran kartı...

dark.dennis
23-10-2009, 16:10   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

recovery disc yapsam olur mu?
ekran kartından olacağını sanmıyorum daha alalı 2 ay oldu

OSMAN BAĞÇEVAN
23-10-2009, 16:18   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj

şuanda ki sistemi recovery yapsanız ne olucak ki..yine aynı sorun ortaya çıkacak..
ama önceden yaptığınız bir recovery varsa , yapın..sorunu belki çözer..

bence bu sorunu çözmek için daha ayrıntılı bilgi vermeniz gerekiyor..

sisteminizle , sistemim hemen hemen aynı diyebilir..benim sistem gayet stabil , iyi çalışıyorken sizin ki bu durumda olması biraz abez..yanlış birşey yaptınız sanırım , yaptığını sizde bilmiyorsunuz..

mustafa2116
24-10-2009, 12:06   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

diceklerim sisitemitümüyle etkiler.

diski birleştir AUTODEFRAG kullan.
diski temizle  Disk üzerinde özellikler dediğinde karşına çıkar.
Sanal bellek boyutunu sisitem ayarlı oalrak ayarla  bilgisayar özelliklerinden performansa gir.  diğer adı pagefiles.sys
Regedit ti temizle.
Ekran için açılan yedekler var sisitemden temzile. ( vistaların süsümlerine giröre var-yok olarak değişiyor)
diskin explorer açılışını genişlet cmd tree -f  de bu işlem uzun süsürer ancak  window klasörleri  hedeflenmiş olcak böylelikle ( bir nevi bilgisayarın spor yapması demek)
açılıştaki system yada Windwos eklentilerinide kaldır msconfig başlangıcında hiçbir şekilde system ve windows programları yer almaz. çünkü bunlar sistem açılışlarında devreye girmiştir.
İnternetle  ilgili bir program açılışı varsa (msn hariç) açılışını engelle.
İnternet bağlantılarınla ilgili başka bağlar varsa  ve boş- işe yaramazsa açılışta açılmalarını engelle ya devre dışı bırak.
Donanım ayarlarına göz gezdir.
güç seçeneklerini düzenle.
donanımlar için yüklenmiş programlırı yenilemeyi dene.
Ekran için ayarlı birçok ayarı standartlaştır yada performan için uygun şekle getir.
sendeki vistada varmı bilmiyorum 3d smil ve nesne görünümünü pasifleştir.
programlara regeditten öncelik ata değer 1 -2-3-4-5 gibi sayı vermen yeterli
bu ayarları yaptıktan sonra sisitem için diski düzenle
bu ayarlar bitene kadar hiç bir şekilde windowsu yeniden başlatma.

bukadar ayardan sonra vindowsun hoş geldininin birdaha hiç göremezsin
:D direk masa üstü.

dark.dennis
25-10-2009, 23:40   |  #9  
OP Taze Üye
4 mesaj

recovery diski ilk aldığımda yaptım.onu yapsam şimdi yani recoveryden geriye alsam nasıl olur?

OSMAN BAĞÇEVAN
26-10-2009, 15:58   |  #10  
Denetmen
6,606 mesaj

ilk aldığınızda yaptığınız recovery diskin de sorun yoksa , recovery yapın : )

fasterdem
27-10-2009, 14:50   |  #11  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Arkadaşım öncelikle canavar gibi bir sitemin var.Kendi deneyeyimlerimden yararlanarak sana bazı önerilerde bulunabilirim.Bu özelliği ilk vistada gördüm.Update yaptığın zaman sistem inanılmaz derecede kasılıyor.Hatta toplu olarak birkaç güncelleme birden yaptıysan vay haline bir iki gün sıkıntı verebiliyor özelliklede açılırken.Onun haricinde ise msconfig den gereksiz tüm programları çıkarmanı ve ayrıca ccleaner programıylada tam bir temizlik yapıp msconfigdeki gereksiz kayıtlarıda yine bu programla silmenizi öneririm.Ayrıca notebook firmanızın kendi web sitesinden orijnal dijital imzalı kendi driverlarını da indirip güncellemelisiniz.En son da defrag tabi.Yani Hdd yi birleştirin ve birkaç gün oluruna bırakın sistemi.Bu süre zarfında da dizüstü bilgisayarınızın güç ayarları sekmesindeki seçeneğide yüksek performans seçeneği ile etkinleştirmenizde de yarar var.En son olarak da nis veya kis 2009-2010 tam sürümlerini bulup bilgisayarınızda tam bir tarama ve temizlik de yapmalısınız.Vista kullandığınız için ise combofix çalıştırmanızı pek tavsiye etmiyorum çünkü genellikle problem çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor.Kolay gelsin.Saygılar...