Windows Vista Güncelleme Hatası mı ?Conficker Mi?

hidoxx
20-05-2009, 01:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

S.A. ARKADASLAR SORUNUMU SOLE ANLATAYIM:

-Farenın sol tusuna basık tutup bır yazıyı kopyalamak ısterız ya o bende olmuyor ....
klavyede harflerın ustundekı rakamların altındakı sımgelerı klavyenın sagındakı shift tusunu kullanarak yapamıyorum , en sondakı shift le yapabılıyorum dıgerıne ızın vermıyor daha dogrusu devre dısı gıbı ...
ornegın bır klasor actıgımda dırek karsıma gelmesı gerekırken gorev cubugunda cıkıyor , karsıma gelmıyor klasor penceresı karsıma gelmesı ıcın ılla gorev cubugundan tıklamam gerekıyor ... bazen gorev cubuguna tıklayıncada acmıyor  ... yenıle dedıkten sonra acıyor ..bırde klasorun bırıne gırıyorum bu klasor ıcındekı baska bır klasore gırıyorum ''gerı'' dedıgımde gerı gelmıyor cıldırcam... bunlar gıbı bırkac sorunlar daha var ne yapabılırım ?
IE 8 GUNCELLESTIRMESI GELMISTI SANIRIM ONDAN SONRA OLDU NE OLDUYSA TAM OLARAK DA HATIRLAMIYORUM
WINDOWS VISTA
PC : INTEL CORE DUO QUAD , 2GB RAM , 2.4 GHZ , EKRAN KARTI : NVIDIA 8600 GEFORCE GT ...

Son Düzenleme: hidoxx ~ 20 Mayıs 2009 01:51
Süleyman.
20-05-2009, 11:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

IE 8 güncellemesinden kaynaklandığını sanmıyorum. Bilgisayarınıza zararlı bulaşmış gibi. Benim şahsi kanaatim, virüs taraması vesaire ile uğraşmaktansa formatlamaktır. "Shift" tuşunuz ise arızalı olabilir.

Ekleme: Format sonrasında ilk iş olarak güvenlik yazılımınızı yükleyin.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 20 Mayıs 2009 11:18
Mustafa@PC
20-05-2009, 12:22   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Conficker değilde diğer türlü bir zararlı yazılım var muhtemelen,bilgisayarınızı güvenlik progrmaıyla taratın.

Ardından başlat\arama çubuğuna sfc yazıp enterlayın...

hidoxx
20-05-2009, 13:53   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj

SANIRIM '' WINDOWS SERVIS PACK-1'' GUNCELLEMESINDEN OLDU , YANLIS HATIRLAMIYORSAM....
RISING ANTIVIRUS ILE DUN GECE TARATTIM VIRUS BULUNMADI , DAHA ONCEKI FORMATLARIMDA DA BU HATALARLA KARSILASTIM BUYUK IHTIMAL GUNCELLEMELERDEKI YAZILIM HATASI DIYE DUSUNUYORUM ...
AMA ÇÖZÜM BULAMIYORUM...

Mustafa@PC
20-05-2009, 14:25   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Birde avira 2009 yada kis 2009 ile taratın...

hidoxx
21-05-2009, 02:17   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

kis 2009 da bişey bulamadı

Ahmet Ertuğrul
21-05-2009, 13:04   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bir de Malwarebyte's Anti-Malware'le taratın. Program Türkçe, 2mb'lık bir setupı var, kurduktan sonra güncellemesini yapıp Çabuk tarama/Quick Scan yaptırın.

Programın son sürümünü
buradan
indirebilirsiniz.

Ayrıntılı kullanım kılavuzu için;

Eğer bu sorunun olmadığı bir tarihe ait sistem geri yükleme noktanız varsa sistem geri yükleme de yapabilirsiniz ancak sistem geri yüklemede bazı belgelerinizin de kaybolma riski olduğunu hatırlayın ve bunu yapmadan önce önemli dosyalarınızı harici bir harddiske ya da dvdlere yedekleyin.

Eğer formatı düşünürseniz son çare olarak Combofix'le taratın. Tercihen güvenli modda ve flash bellekleriniz bilgisayara takılı olarak.

Combofix amvo gibi belli virüsleri bulmada ün salmıştır ancak birçok başka zararlıyı bulduğu ve virüsler tarafından değiştirilen birtakım sistem ayarlarını eski haline getirebildiği de bir gerçektir. Sisteminizdeki gariplikleri giderebilir diye düşünüyorum.

Ancak Combofix aynı zamanda çok kuvvetli bir yazılımdır ve yüksek düzeyde enfekte olmuş makinelerde virüsleri temizlerken internet bağlantısını uçurduğu da görülmüştür.

Bu adresteki uzun İngilizce kullanım kılavuzunun sonlarına doğru eğer ki internet bağlantısı ayarları bozulursa, onun için çözümü yazmışlar.

Not: Yaptığınız Windows ya da diğer program güncellemelerinden genelde sorun oluşmaz.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 21 Mayıs 2009 13:15
ferhat_95
21-05-2009, 19:15   |  #8  
Taze Üye
9 mesaj

diğer sorunları bilmiyom ama o shift tuşunun pasif olması yapışkan tuşlardan dolayı olabilir. denetim masası>erişilebilirlilik seçenekleri>Yapışkan tuşlar altında bir küçük kutucuk var eğer orada bir tik işareti varsa kaldırın. umarım işinize yarar bu fikir

hidoxx
21-05-2009, 22:05   |  #9  
OP Taze Üye
7 mesaj

SU NEDENDEN OLABILIR MI ? FORMATI ATIYORUM,ILK OTURUMU ACTIGIMDA FORMAT SONRASI , NE KADAR PROGRAM VE GUNCELLESTIRME VARSA YUKLLEDIM YANLISLIKLA RESET TUSUNA BASTIM WINDOWS ACILMADI KENDI KENDINI RESETLEDI ACILMAYINCA BIR KAC KEREDEN SONRA ACILDI ....
BAZEN BU SORUNLAR OLMUYOR , BAZEN ORTAYA CIKIYOR , SASIRIP KALDIM , ANLAM VEREMIYORUM...
SAGDAKI SHIFT TUSUNA GELINCE O TUS CALISIYOR SADECE HARFLERIN USTUNDEKI SAYILARA BASINCA CALISMIYOR ....
KLASOR ACIYORUM GERI DIYORUM GERI GELMIYOR , INTERNET SAYFALARINDADA GERI DEDIGIMDE GERI KALMIYOR ...

Mustafa Can
21-05-2009, 22:58   |  #10  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

reset atmaktan olmaz windows hata oluştu diye güncellemeleri siliiyor
hatta başımdan geçen bir olayı anlatayım:
ram takacağım bios update yapıyorum tak lektirik gitti gelince açtım biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip dedi biraz sonra ekran geldi cmos settings not found defaults loaded yazdı hemen biosu açtım güncellemeye yeniden başladım sorunum olmadı

hidoxx
23-05-2009, 00:25   |  #11  
OP Taze Üye
7 mesaj

SORUNU TESPIT ETTIM ARKADASLAR PC YENIDEN BASLATINDA VE KAPATTIK SONRA ACINCA BIR SORUN YOK !!!
NE ZAMAN UYKU MODUNA ALIP SONRA TEKRAR ACTIKTAN SONRA OLUYOR NE OLUYORSA....
NASIL BASI CIKICAM ?

denemeee
23-05-2009, 00:58   |  #12  
Yıllanmış Üye
274 mesaj

formatlayınız qerekklı quncellemelerı yapıp ghost cekın bı problem olunca yuklersınız Gülümseme