Windows Vista'mın Durumu Çok Kötü!!! :'(

HPQ-User
29-07-2008, 21:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SORUNLUUéé sormuş:
ShiftDel e t e . N e t'den bir çok yazılım indirdim, kurdum sonra bazılarını sildim ve bilgisayarımı yeniden açtığımda

programlar sadece sağ tıklayıp aç deyince açılıyor (bunun bi sorun olduğunu sanmıyorum)

Müzik, vs ses kalitesi o kadar düşük ki... Counter-strike oyununa giriyorum bazı sesler çıkıyor bazıları çıkmıyor çıkanlarda garip garip...

Sistem geri yükleme yapmak istedim yapamıyor :

Birim gölge kopyası hizmeti'nde(VSS) bir hata algılandı. Sorun VSS yazıcılarına bağlanmaya çalışırken oldu. Lütfen Olay Sistemi hizmetinin ve VSS hizmetinin çalıştığını doğrulayın ve olay günlüklerindeki ilişkili hataları denetleyin. (0x80042318)

Sistem geri yüklemeyi yeniden deneyebilir ve farklı geri yükleme noktası seçebilirsiniz.

Kaç kere yeniden denedim başka noktalarıda hep denedim aynı hata... !!

Shi ftD e le te . n e t sitesinden indirip kurduğum bazı programlardan ve yaptıklarımdan bahsedeyim belki o zaman bir çözüm getirebilirsiniz!

Öncelikle ayrıca yaptığım iki üç şey :
Windows welcome center ın açılışta çalışmasını kapadım. zaten gereksiz birşey bu... Vista kullananlar bilir.

Bir ara aygıt yöneticisine girdim bir şey yapmadım ama belkide istemeden yaptım!! kapatırken bişeler gostermişti ben direk geçmiştim ! ... ses sorunu ordan geliyodur belkide..

Pc böyle olmadan once yuklediim programlar(tam olmayabilir):
Win Patrol 2008 (pcyi yeniden açmadan silmiştim)
Java yı update ettim
filehippo güncelleme aracını indirdim
babylon sözlük indirdim
adobe reader 9 (güncelledim)
oppenoffice.org (yükleyemedim bunu sorun cıkardı)
ccleaner yeni sürüm yükledim.
ccleanerla beraber toolbar yuklemiştim onu sildim
sophos anti-rootkit 1.3.1 indirdim yükledim galiba ama vistayı desteklemiyor dedi.
NE OLDUĞUNDAN HİÇ HABERİM OLMAYAN BİRŞEY DAHA :
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable ... bunu yükledim bir programla beraber...!
Enhance my vista yükledim. free versiyon.. bişeler yaptım açıkcası !! sildim bişeler !! gereksiz dosyalar diyordu ama onlar için... !!

shiftdelete Sitesinin foto-ders bölümünden vistaya ince ayar, vista hızlansın gibi konulardan gorduklerimi uyguladım. Mesela : tema olarak aerodan klasik temaya geçtim. Takas bilmemnesi diyordu ondan anlamadım zaten girmedim o işe...

NE OLMUŞ OLABİLİR ??? :'(

Birde cs bilenler için bir şey ekliyim... oyunda ayak sesleri var ama silahı aldığımda hani silahın şeyini çeker... onun sesi yok bazı şeylerin sesi yok.... bazı sesler yok olanlarda garip sadece oyunda değil şarkılarda öyle !!!

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
2 gb ram
320 gb hd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Fatih_ARMAĞAN
29-07-2008, 21:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Hocam sen napmışsın böyle ya buna cevap vermekle bitmez..
allah bilir daha söylemediğiniz neler neler var...
Bu konu hakkında  ne kadar  konuşssak sürekli bu konu uzar..

siz en iyisimi imkanınız el veriyor ise...  dosyalarınızı güzelce bi dvd ye yedeklerin tüm disklerinizi temizleyip... yeni bir Vista kurulumu yapmak en mantıklısı ve en temizi olacaktır...

Mustafa Akın
29-07-2008, 21:31   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Arkadaşım o programlar gereksiz dediği şeyler aslında gerekli de olabiliyor vista yı tam tanıyamadı programlar. o programlar ama backup yapar, yani en azından registry için yaparlar. Ayarlarını kurcalayıp registryden sildiği değerleri belki geri yükleyebilirsin

kaplan_xl
29-07-2008, 21:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
272 mesaj

kısadan hiç uğraşma bence hemen bir format

Kaan614
29-07-2008, 21:47   |  #5  
Üye
61 mesaj

nasıl atabilirim formatı ???? Cd falan yok elimde kurulum vista.. ! bilgiasyarı  aldık işte kurup açtık kendi kurdu ..

Kaan614
29-07-2008, 22:05   |  #6  
Üye
61 mesaj

nasıl format atılacağını lütfen biri açıklasın elimde cd yok zaten bilgisayarı alırken cd de vermediler ve pc zaten cok yeni !!

Kaan614
29-07-2008, 22:11   |  #7  
Üye
61 mesaj

Lütfen yardım edin sinirimden kafayı yemek üzereyim !! internet explorer da çalışmıyor. sayfa kullanılamıyor diyor ve açılınca kapattan kapatılmıyor!! bu ne ya!! geri yüklemeyi çözsem de yeter format yerine !!

Kaan614
29-07-2008, 22:38   |  #8  
Üye
61 mesaj

Vatan computer dan aldım. garantisi var evet. windows orjinal. bilgisayar daha 1 aylık.... sadece monitor le alakalı cd vardı kendimiz yerleştirdik bilgisayarı zaten açma düğmesine basında kendisi kurmaya başladı ve monitor kurma cd side gereksiz oldu o durumda....

OnnuuR
29-07-2008, 22:56   |  #9  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj

Alırken cd vermeleri lazımdı...(temin ediniz...)
O kadar acilse git cd ci arkadaşlardan al 1 tane vista...
Format kadar basiti yok::

Fatih_ARMAĞAN
29-07-2008, 22:59   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Bahsettiğiniz olay kurma değildi o sadece kurulu olan sistemdi  ve siz son kurum ayarlarını aktif hale getirdiniz..

yeni bir kurulum yapmanız için..  satın aldığınız satıcıdan kutu içerisinde size verdiği pcnin donanımlarına özgü sürücü cd leri ve orjinal vista cdsi bulunması gerekir. yada  recovery cd si mutlaka bulunur..

eğer elinizde yok ise satın aldğınız yer ile görüşün..  herhangi bir orjinal vista cd ile de kurulum yapabilirsiniz...

Kaan614
29-07-2008, 23:22   |  #11  
Üye
61 mesaj

Cd yok elimde gidip isteyeceğim. Bir şey buldum recovery manager diye fabrika ayarına geri dondurecek galiba dosyalarımı flaş diske alıyorum once.

sinekli
30-07-2008, 10:36   |  #12  
Taze Üye
19 mesaj
Kaan614
Cd yok elimde gidip isteyeceğim. Bir şey buldum recovery manager diye fabrika ayarına geri dondurecek galiba dosyalarımı flaş diske alıyorum once.
recovery manager   
Sana Lazim olanda bu zaten
bunla tekrar kurulum yap

SAİNT
30-07-2008, 11:38   |  #13  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

arkadaşlar ya vista kullanan az var sanırım birde bilmeden yorum yapmayın vista pc alırken üstünde kurulu gelir cd vermiyorlar pc açılışında boot ayarlarından giridğiniz an herşey hazır size sadece sistemei yeniden kurma talimatı vermek kalıyor bazı istisnalar oluyor çok eski vistanın ilk çıktığı anki pc lerde belkiverilmiştir korsana bi nebze engel olmak için ama ne çare birçok form sitesinde vista link var kırılmış visat korsan vista

delix65
30-07-2008, 19:52   |  #14  
Taze Üye
7 mesaj

Arkadaşlar vista kurlumu format vss yada orginal cd için yardımcı olabilrim direekt kendi uploatımdır http://www.propcforum.com/vista- ... ial-t486.html?t=486

vistaya format atma resimli anlatım olarak vardır takılan arkadaşlara yardımcı oabilriim

delix65
30-07-2008, 19:54   |  #15  
Taze Üye
7 mesaj
Kaan614
nasıl atabilirim formatı ???? Cd falan yok elimde kurulum vista.. ! bilgiasyarı  aldık işte kurup açtık kendi kurdu ..
resimli anlatım var dostum verdigim linkten ulaş yardımcı olurum