Windows Vista SP1 Ultimate Açılışta takılma sorunu

HPQ-User
26-04-2009, 09:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

leonidas sormuş:
arkadaşlar benim sorunum beni çıldırtacak. Vista sp1 ultimate kullanıyorum.Akşam pc düzgün bir şekilde kapatıyorum sabah açmak istediğimde o windows gif'inde takılıyor reset atıyorum açılmıyor fişi çekiyorum biraz bekliyorum gene orda takılıyor.En son olarak Vista DVD takıp onarıyorum ondan sonra açılıyor.ama her gün böyle yapıyor denemediğim yol kalmadı son çare sizlersiniz.pc de disk birleştirme kayıt defterini temizleme sistemi temizleme nod 32 4.0 antivirüs her türlü bakım ve koruma yapıyorum ama böyle takılıyor kafayı yemek üzereyim format atmak istemiyorum çünkü gerekli yazılımları kurmam 2 günü alıyor.Win 7 bekliyorum ki o zaman atıcam format yada Vista SP2 paketi çıkınca lütfen son çare sizsiniz yardımcı olunuz.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
p4 3.06 işlemci
2gb ram
480gb hdd
512 mb 8500gt ekran kartı
Vista Ultimate Sp1 İşletim Sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.9) Gecko/2009040821 Firefox/3.0.9 (.NET CLR 3.5.30729)

Banned
26-04-2009, 10:56   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bugün ayın 26 sı, 28 ine sp2 çıkıyor çözmeye çalışmaktansa format atarsınız artık. Sorununuz ya yüklenemeyen bir sürücüden yada açılışta devreye giren bir yazılmdan kaynaklanıyordur. Başlangıç kayıtlarını inceleyin.

Mustafa@PC
26-04-2009, 11:01   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Arkadaşımın dediği gibi muhtemelen bir donanım sorun yaratıyor açılış sırasında,

Ramlerinizi bir memtest ile test edin doğru okuma yapmıyor ise yapabilir.

Donanım sürücülerinizi güncelleyin.

Ayrıca sp2 nin çıkması sizin sorunuzu çözmez.

viking20
26-04-2009, 11:48   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
khramn
Bugün ayın 26 sı, 28 ine sp2 çıkıyor çözmeye çalışmaktansa format atarsınız artık. Sorununuz ya yüklenemeyen bir sürücüden yada açılışta devreye giren bir yazılmdan kaynaklanıyordur. Başlangıç kayıtlarını inceleyin.
evet,katılıyorum.(herseferinde)Onarım ile tekrar düzeliyorsa,kurulu bir programınız\veya sizin yaptığınız bir tarama\veya bir başka nedenle sizin sistem dosyanızı götürüyor.Ufukta Format gözükmüş,yanlız ilersi için buda çözüm olmayabilir.Şöyle ki daha sonra kuracağınız(aynı) araç,programların aynı sorunu tekrar yaşatma olasılığı var.Tek tek gözden geçirin,bazılarından feragat bile edin.Genelde bunu temizlik ve\veya optimizasyon araçları yapıyor.Bir ara bende yaşadım.Eğer tam sürümlerini temin edebilirseniz:Error Repair Pro ,WinSysClean 2009 ve Registry Winner i tav.ederim.PcOnPoint de iyi.

edit:1-demoları hiç indirmeyin,tarama sonucu bul.hata düzeltmesi yapmaz.
     2-kablo,slot,pim,bios pili(bitmiş olabilir),termik macun,toprak priz,ram ,toz-temizlik vs kontrolu yapın.
     3-firmware/driver güncelleştirmelerini de yapın

Son Düzenleme: viking20 ~ 26 Nisan 2009 13:07
Mustafa@PC
26-04-2009, 15:50   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Mavi-Ekran-Reset-Donma_t103358.html

Bu konuyu bir inceleyin...

meyildiz
08-12-2009, 19:05   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

aynı sorunu bende yaşıyorum ne olduğunu da daha çözemedim sanırım anakart veya bios la ilgili.günde iki defa formatlamak zorunda kalıyordum. en azından bunun önüne geçmek için DeepFreeze kurdum artık sorun vermiyor ama DeepFreeze açmaya da korkuyorum.bu arada bende win7 yüklü donanım sorunu da söz konusu olduğunu okudum.bakalım hayırlısı çözüm olursa yazarım.