arkadaslar vistamı update edemiyorum ''security update for SQL server 2005 service pack 3'' update'i hata veriyor dolayısıyla nod32 antivirüs programım beni işletim sistemimin güncel olmadığı şeklinde uyarıp duruyor ve hergün otomatik güncelleştirme bana bunu yuklememi soyluyor yardımcı olabilirmisiniz...
windows vista update sorunu kod 737D
vistanın sürümü nedir ?
ultimate,home basic .... ?
Adim 1:
http://toolsnew.mspro.org/Update/All%20Update.zip
yukaridaki linkte yer alan Allupdate.zip dosyasini bilgisayarimiza kaydedelim.
Sag tiklayip gelen seçeneklere göre "tümünü ayikla" / "çikart" ya da "extract to folder.." isaretleyip bir klasöre çikartalim.
Klasör içerisindeki all_update.bat dosyasi üzerine sag tiklayarak "Yönetici olarak çalistir" seçelim.
Siyah bir pencere açilacaktir. Güncellestirme hizmetleriniz durdurulup yeniden baslatilacak. Bazi sistem dosyalariniz yeniden kaydedilecek. Ardindan siyah pencere kapanacak.
Siyah pencere kapandiktan sonra Bilgisayari kapatip yeniden açalim (restart edelim) ve Güncellestirmeleri tekrar deneyelim.
Eger sorun devam ederse adim 2 ye geçelim.
Adim 2:
Bilgisayar açilinca asagidaki linkten Security Update for SQL Server 2005 Service Pack 3 (KB970892) güncellestirmesini yükleyelim. Asagidaki linkteki güncellestirmemiz isletim sistemi türünüze göre farkli linklerle yapilmaktadir.
Security Update for SQL Server 2005 Service Pack 3 (KB970892)
http://www.microsoft.com/downloa ... 11ce&displaylang=en
Isletim sisteminizin kaç bit oldugunu kontrol etmek için,
Bilgisayarima sag tiklayarak Özellikleri seçelim. Karsiniza gelen pencerede "Isletim Sistemi Türü:" alaninda yazar.
Veya
Denetim Masasinda Sistem ikonuna çift tiklayarak açalim. Açilan pencerede "Isletim Sistemi Türü:" yazan alanda görebilirsiniz.
Eger 32 bit kullaniyorsaniz makalede yer alan
SQLServer2005-KB970892-x86-ENU.exe ( 18.8 MB )
Satirinin karsisindaki Download'a basarak önce yükleyiniz.
Eger 64 bit kullaniyorsaniz makalede yer alan
SQLServer2005-KB970892-x64-ENU.exe ( 24.2 MB )
Satirinin karsisindaki Download'a basarak önce yükleyiniz.
Ardindan güncellestirmeleri deneyelim.
kolay gelsin :)
eyw emegine saglık deneyecegim şimdi
ilk adımı uyguladım pcyi yeniden baslattıktan sonra guncellestirmeleri denetledim sorunlu guncellestirmeyi bulamadı yani yuklenmedi de sorun cozuldu galiba
: )
Microsoft demişse sorun çözülmüştür :)
bi soru daha sorayım windows vistanın windows 7ye gore artıları var mıdır 3 gb ramim var su anda gayet iyi kullanıyorum vistayı memnunum 7yi yuklemeye useniyorum bide orjinal vista sanırım silmek hiç içimden gelmiyor hatta service pack 2 64 biti yuklemek istiyorum su anda iniyor sence napayım
daha çok ram işgal etmesinin bir artısı vardır diye düsündürüyo beni nedense:)
Dediklerinizi aynen yaptım.olmadı.vista ultimate kullanıyorum.buyüzden olabilirmi?(32 bit).Norla ilgisivaton Internet security kullanıyorum.onunla ilgisi varmıdır?
windows vistada bir süredir güncelleme yapamıyorum ve hata olarak kod80070424 hatasını gösteriyor ve microsoftun sitesine yönlendiriyor veoradada çözüm bulamadım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.