Windows Vista-Xp Network sorunu

Wishmaster
24-02-2008, 21:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Sorunum çok karmaşık arkadaşlar :)
Packard Bell Mx67 marka laptopum var pc geldiginde vista home premium kuruluydu.Bi süre kullandım vistayı ama masaüstü pc im le network baglantısı kuramadıgm için formatlayıp xp kurdum.Xp varken hiç bir sorun yoktu  rhatlıkla dosya ve yazıcı paylaşımı yapabiliyordum.Dün laptopuma vistayı tekrar kurdum ve networkte 2 bilgisayarı baglamaya calısıyorum(bu arada desktop pcm de Windows Xp Professional kurulu)Herneyse bir türlü başarılı olamıyorum vistada cok yeniyim 1 ayı gecmemiştir kullandgım daha dogrusu bunda xpde oldugu gibi ag shirbazından ag kurmak şeklinde bi işlem yok cok karmaşık..Forumu karıstırmadım sanmayın hatta bir cok forum gezdim ama bu soruna net bir cevap yok kullanıcıların kendilerine göre buldukları çözümler var ama hiç biri etkili olmadı:s suanda 2 bilgisayarda birbirini görmemekte ama fifa,cs gibi oyunları landan cok rahat oynayabiliyorum bi sorun yok o kısımda..

Sizlerden istedigim sorunumda bana yardımcı olmanız bu 2 bilgisayarı arada dosya transfer edecek hale nasıl getirebilirim? şimdiden teşşekkürler..

Bu arada masaüstü pc usb den dizüstü pc de ethernetten baglanıyor.

black_flood
25-02-2008, 07:32   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

aslında bu sorun vista ultimate sürümündede oluyor bir ara xpde budenli can sıkıcı sorunlar vardı büyük ihtimallen sp1çıktıktan sonra düzelecektir.ama 2 pcyide direk ethernet kartı üzerinden bağlarsan sorun düzelecektir.

Wishmaster
25-02-2008, 13:44   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj
black_flood
aslında bu sorun vista ultimate sürümündede oluyor bir ara xpde budenli can sıkıcı sorunlar vardı büyük ihtimallen sp1çıktıktan sonra düzelecektir.ama 2 pcyide direk ethernet kartı üzerinden bağlarsan sorun düzelecektir.
2 pcyi ethernetten de baglamaya calıstım ama sorun aynı S: hatta 1 ethernet 1 wireless ta dene denedim:S bı sorum daha var mesela 2 xp pc arasında ag sihirbazından ayarlar yapılır ag kurulurdu vistadaki yöntem nedir?

stern
25-02-2008, 14:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

İlk olarak kullanmış oldğun anti virus programını sistemden kaldır bu şekidle birbirini görmeye başlayacaktır sistemler sonrasında ağ sağ tıklayıp özelliklerde media paylaşımı ve parola korumalı paylaışmlar kapalı olsun diğer seçenekler açık kalsın. birde her iki bilgisayar içinde bir klasör paylaştır ve everyone kullanıcılarına hem güvenlikte hemde paylaşımda tam denetim hakkı verip kontrol edebilirmisin

silenceandsilence
25-02-2008, 19:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

İki vista lı sistem arasında bağlantı yaptım. İlk bağladığımda sorun olmadı. Sonra Windows Media Player kitaplığını paylaş seceneği çıkıp onayladıktan sonra paylasım bozuldu. Ugrasırken medya paylasımını kapatıp denedim tekrar bilgisayarlar birbirini gördü. Sorun da her 2 bilgisayarın "ip"sinin aynı olmasıymış. Galiba Windows Media Player çalma listesini eşitlerken her 2 bilgisayara aynı "ip"i veriyor. Böyle olunca ağ paylaşımı için de bu "ip"leri kullanmaya çalışıyor. Aynı "ip"li bilgisayarlar biribirini göremiyor. Ağ var ama bilgisayar yok gibi bir durum oluşturuyor. O yüzden her iki bilgisayarda da medya paylaşımını kapat. Arkadaşın dediği gibi sorun çözülüyor.

Wishmaster
27-02-2008, 19:55   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj
stern
İlk olarak kullanmış oldğun anti virus programını sistemden kaldır bu şekidle birbirini görmeye başlayacaktır sistemler sonrasında ağ sağ tıklayıp özelliklerde media paylaşımı ve parola korumalı paylaışmlar kapalı olsun diğer seçenekler açık kalsın. birde her iki bilgisayar içinde bir klasör paylaştır ve everyone kullanıcılarına hem güvenlikte hemde paylaşımda tam denetim hakkı verip kontrol
dediginiz gibi denemeye calıstım ama söylediginiz ilk seyde takıldım pc de norton antivirüs var yeni alınan pcler ile 3 aylık verilen promosyonlarda vista yükledigimde otomatikman geliyor bunu uninstall edecek bi yerde bulamadım program denetimlerindede yoktu . everyone kullanıcı dediginiz yerde everyone yi bulamadım fakat admin kısmını işaretledim cünkü onda tam denetim vardı.

sorununm devam ediyor xpde calısma grbu pc lerine tıkladıgımda izinle ilgili bi hata ile karsılasıyorum

Media paylaşımı kapatılmıs bi şekildede denedim ama sonuc aynı

sansan
03-05-2008, 16:36   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba,

Tarif ettiğin problemi bende bire bir yaşadım, aynı şekilde laptop ta hem norton hemde vista yüklü desktop ta da XP ve norton yüklü. Fakat ben "Stern" in tavsiye ettiği yöntem sayesinde bu problemi aşabildim, sorunsuzca network (ethernet üzerinden, yani kablalou) paylaşım yapabiliyorum artık.  

Nortonu etkisiz hale getirmek için yapman gereken şey "norton" iconunu çift tıkla , daha sonra yukarda sağ üstte "görevler ve ayarlar" var onu tıkla ordan "gelişmiş ayarları değiştir" seçeneğini tıkla. Sonra "firewall koruması ayarları" ve en son olarakda görünen "firewall" seçeneğini kapalı konuma getir.

Bu problemini çözücektir, programı silmene gerek yok.

Tabii firewallu kapatmak geçici bi çözüm ama istersen "firewall koruması ayarları" da yukarda "network konumlar" sekmesi var orda görünen ağları "güvenilir" olarak belirlersen daimi olarakda kullanabilirsin.

Yardımcı olabilmişimdir umarım.