Benim hp markalı bir laptobum var.windows vista home premium yuklu olarak geldi.Recovery diye bir alan var.Bilgisayarda bir sorun olursa sistemi baştan kurmak için.Şimdi bilgisayarımdaki işletim sistemi windows vista ultimate yapmak istiyorum.Sizce bir sorun çıkarmı?Bilgisayara eğer bir şey olursa recovery ile windows vista home premiumu tekrar yukleyebilirimiyim?Yardımcı olabilirmisiniz?Recovery silersem bilgisayarın garantisi bitermi yada başka bir sorun olurmu?Bende lisanslı starter surumu var.Onu kurarım diye duşunuyorum tekrar eski surume donemezsem eğer.Sizce ne yapmalıyım?İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Windows Vista Yükseltme
yoo bitmez ama bildği kadarıyla dizüstü pc lerde crac olmuyor sistemler tabi orjinal sistemin varsa onu bilemem sonra memmun kalmassan yeniden home yüklersin fakat şunu unutma recovery sistemi kople siler yani diskte ne var ne yok herşeyi c.d. v.s
İlgin ve yardımların için teşekkür ederim arkadaşım.Elimdeki vista ultimate korsan ancak nette gezerken bir sitede orjinal serial veren bir site gördum ve evdeki bir bilgisayara vista ultimatei kurmak için bu seriali kullandım ve etkinleştirme sorunu olmadı.Windows yasal diyor:)) Şimdi aynısı kendi laptobumada yapıcam ama recovery işlemi ile bilgisayar bozulursa tekrar home premıuma geri dönebilirmiyim ben onu çok merak ediyorum...Birde laptoplarda işletim sistemleri neden cracklenmez?Bunu açıklayabilirmisin?
vatansever1934yoo bitmez ama bildği kadarıyla dizüstü pc lerde crac olmuyor sistemler tabi orjinal sistemin varsa onu bilemem sonra memmun kalmassan yeniden home yüklersin fakat şunu unutma recovery sistemi kople siler yani diskte ne var ne yok herşeyi c.d. v.Leptoplarda sadece özel yükleme seçeneği çıkıyor yükseltme seçeneği aktifleşmiyor.Özel yükleme yapıldığında sistem sıfırdan kuruluyor ve yükleme sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor
Sorun crack işleminde oluşuyor crack esnasında yeniden başlatma istiyor ve başlattığımızda beyaz bie akranda EROR yazıp Recovery sorunu oluşuyor.. BEn bunun bir çözümü halren bulamadım fakat yarın bir daha uğaşacam
Arkadaş yüklemeyi yapamazsam Home Basic tekrar yükleyebilirmiyim dedi evet Ultimate attığından muhtemelen üste yazdığım sorunu verecektir veya herhangibir sorunla karsılaştığında senden recovery geri yükleme isteyecektirBunun için Leptobunla gelen bir Recovery Dvd olması gerek sorunu çözemedinde Home basici geri döndürmek için yapman gereken
Bilgisayarını resetliyorsun açılışta esc tuşu ile Hdd - Cd-Dvd rom seçeneğini görüyosun buradan Cd-Dvd seçiyorsun laptobunla gelen recovery dvd takıp enterliyorsun
BUndan sonras önemli bir load tan sonra karşına 3 seçenek çıkacak bunlar hdd şekilendirmesidir ilk seçenek sadece c sisteminini geri yükler yani Home Basici diper hard diskine zarar gelmez
ikinci seçenek eğer hdd bölünmüş ise hdd birleştirip tek hdd haline getirir 3. seçene hddleri biçimleyip ikiye böler yani herşeyin silinir
Recovy işlemi bittikten sonra senden Driver Dvd takmanı isteyecektir önerim dvd tak bi kaç dk bekle ve çıkar Pc bi kaç kez açılık kapanacaktır ve sınunda türkçe olacaktır uzun anlatmak istemiyorum fakat türkçe olana kadr işlem yapma
Sonra driver dvd tekrar tak ve yükle Bilgisayarın ilk günkinden iyi çalışcaktır.
Home premium ve ultimate arasında başını derde sokacak kadar fark göremiyorum. Ayrıca Recovery olayına da fazla güvenme adamı yarı yolda bırakabiliyor. HP kullanan bir arkadaşımın başına geldi, iki günün sonunda normal vista dvd 'si ile format atıp yüklemek zorunda kaldı.
karacabey01Home premium ve ultimate arasında başını derde sokacak kadar fark göremiyorum. Ayrıca Recovery olayına da fazla güvenme adamı yarı yolda bırakabiliyor. HP kullanan bir arkadaşımın başına geldi, iki günün sonunda normal vista dvd 'si ile format atıp yüklemek zorunda kaldı.Ultimate 62 bit gerçekten fark yaratıyor hele hız konusunda gözle görülür bir fark varBİr media center istiyorsanız bu ultimatedr hdd şifreleme ve efs bunlar yetrli sebepler ayrıca aero da güzl bir arayüz
Ben bilgisayarımda hiç memnun değilim,oyunlarda kasıyor donmalar oluyor vb.Bu sorunların işletim sisteminden olduğu kanısındayım.o yuzden windows vista starter yuklemeye karar verdim.Ama şöyle bir sorunum var bende windowsun yuklu olduğu c klasöru ve recovery d alanı vardı.Ben windows 7 kurmak için tum cye format attım nasıl olsa recovery var dedim.Ama daha sonra windowsa dönmek istediğimde olmadı hep bir sorunlar karşılaştım.Recovery bitse bile windows açılmıyordu.Sonradan öğrendimki windows recovery yaparken galiba c dede bazı dosyalar varmış ( swsetup adı altında) onlardan faydalanıyormuş.şimdi ben bu bilgiler ışığında windows vista starterı kurmalımıyım kurarsam nasıl kurmalıyım?Ultimateten vazgeçtim çünkü eminim o dahada kasacaktır:(
kirpikral123Ben bilgisayarımda hiç memnun değilim,oyunlarda kasıyor donmalar oluyor vb.Bu sorunların işletim sisteminden olduğu kanısındayım.o yuzden windows vista starter yuklemeye karar verdim.Ama şöyle bir sorunum var bende windowsun yuklu olduğu c klasöru ve recovery d alanı vardı.Ben windows 7 kurmak için tum cye format attım nasıl olsa recovery var dedim.Ama daha sonra windowsa dönmek istediğimde olmadı hep bir sorunlar karşılaştım.Recovery bitse bile windows açılmıyordu.Sonradan öğrendimki windows recovery yaparken galiba c dede bazı dosyalar varmış ( swsetup adı altında) onlardan faydalanıyormuş.şimdi ben bu bilgiler ışığında windows vista starterı kurmalımıyım kurarsam nasıl kurmalıyım?Ultimateten vazgeçtim çünkü eminim o dahada kasacaktır:(Öyle büyütüklecek birşey değil üstte açıkladımAçılışı dvdden yapıp recovery diskini ak arkana yaslan bekle hdd şekilnedirmesi istediğinde ilk seçeneği seç en son sende driver dvd isteyecektir buda yüklendimi
Bilgisayarın ilk günki gibi karşına gelecektir.
Daha önce c min herşeyini silip windows 7 kurmuştum ve sonra recovery ile bir daha duzelmedi.O yuzden önce iyice öğrenip ondan sonra format atmak istiyorum.Çünkü tekrar tamire gitsin istemiyorum,bilgisayarımla bir butun gibi olduk:)
Rcovery ile silinenleri geri getiremezsin
Recovery Her halukarda C yi biçimliyor sadece diğer hard disklerini kurtarabilirsin
Diğerlerini kurtarman içinde recovery yüklenirken 3 seçenekli birşey çıkıyor karşına en baştaki seçeneği seçmelisin