AMD 64 bit işlemci kullanıyorum.Bilgisyarımda lisanslı Windows XP pro 32 bit versiyonu var. Acaba Windows XP nin 64 bit için yayınlanış olan sürümünü alıp kurmam bana gerçekten yarar sağlarmı? Özellikle performansta?
teşekkür ederim
AMD 64 bit işlemci kullanıyorum.Bilgisyarımda lisanslı Windows XP pro 32 bit versiyonu var. Acaba Windows XP nin 64 bit için yayınlanış olan sürümünü alıp kurmam bana gerçekten yarar sağlarmı? Özellikle performansta?
teşekkür ederim
Onur BabaEvet 64 bitte performans artışı görülür,ancak ram'in 3-4 gb'tan düşükse yükleme aksine performans düşüşü yaşarsın...Teşekkür ederim de Solidworks ve Visual Basic kullanıyorum ayrıca bolca oyun oynuyorum ama 2 gb ram var yüklememi tavsiye etmiyosunuz yani öylemi.
evet bencede vista 64 kurun hem xp64 hemde vista64 kullanmış biri olarak söylüyorum vista64 çok daha önde zaten microsoft xp64'le hiç ilgilenmiyor
bence bilgisayarin sorunsuz calisiyorsa, hic kurcalama.. mac, pc, linux (sadece ubuntu ve versiyonlari) platformlarinin hepsini kullandim. iclerinde en iyisi >>xp pro 32 + sp3<<
elbette bazi yazilimlar dahilinde OS degistirmen gerekebilir, ama bir dosyayi 5 degil de 3 sn de acmak icin hic zahmet etme..
umarim yardimci olmusumdur
edit: imla - tamam gene pek biseye benzemedi ama olsun..
valla ben wista kurdum mahvetti pc mi.. vista allah göstermesin..2gb ram var ama yetmiyor ona.. en iyisi sp2 32bit.. gerisi yalan.. 2 çekirdek olanlar kullansınlar ben lga 775 :) o yuzden zorlamak iyi deil..
yorumlarınız için teşekkür ederim sanırım xp32+sp2 de devam edicem. peki işletim sistemleri bu kadar ilgisiz ise 64bit yarışı zamanında neden bu kadar gündenmdeydi? Ayrıca iki ayrı bilgisyarda aynı işletim sistemi yüklüyken (xp 32bit) biri 32bitlik diğeri 64 bitlk bir işlemciye sahipse, 64bitlik olanın ciddi bir üstünlüğü olur mu?
engin_uysalvalla ben wista kurdum mahvetti pc mi.. vista allah göstermesin..2gb ram var ama yetmiyor ona.. en iyisi sp2 32bit.. gerisi yalan.. 2 çekirdek olanlar kullansınlar ben lga 775 :) o yuzden zorlamak iyi deil..Ben de 2 GB RAM ile Vista kullanıyorum. Açılışta onlarca program başlamasına rağmen, aynı anda birçok program da çalıştırsam hızı XP'den daha yüksek. Siz hangi programlar kullanıyorsunuz da 'kasıyor'?Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 16 Haziran 2008 13:17
bence mevcut HDD lerle vista kullanmak insanin keyfini kacirir, SSD ler yavas yavas boy gostermeye basladi ve bu yeni teknoloji ile vista'da ciddi bir performas artisi sozkonusu olacak.
suanki islemcilerin bircogu vistayi rahat calistiri, sorun windows 98 den beri pek bi ilerleme kaydetmeyen depolama teknolojisinde..
dqwbence mevcut HDD lerle vista kullanmak insanin keyfini kacirir, SSD ler yavas yavas boy gostermeye basladi ve bu yeni teknoloji ile vista'da ciddi bir performas artisi sozkonusu olacak.Katılıyorum. Sabit diskler hız açısından son on yılda en az gelişme kaydeden bileşenler. RAM'ler son on yılda kapasite olarak binlerce katına, hız olarak da onlarca katına çıktı. Programlar ve işletim sistemleri artık GB'larca yer kaplıyor. Ama standart HDD'lerin hızı hâlâ 100 MB/s'yi bile geçemediğinden programların ve işletim sistemlerinin açılışı çok uzun sürüyor. SSD'ler ise yüksek fiyatlarına rağmen HDD'lerle rekabet edemeyecek düzeyde çünkü şu anda hem hızlı hem de yüksek kapasiteli SSD'ler üretilemiyor.suanki islemcilerin bircogu vistayi rahat calistiri, sorun windows 98 den beri pek bi ilerleme kaydetmeyen depolama teknolojisinde..