Windows XP aşkını sürdüren 7 neden

CHIP Online
21-08-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7 için XP'yi bırakmam diyenler hiç de az değil. İşte bu durumun altında yatan 7 neden...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -7-neden_14710.html

Resimlerle: Windows 7 Final - Yeni Windows'tan görüntüler

Windows 7'ye geçmek için pek çok iyi sebep var. Ancak Windows XP'yi terk edip Windows 7'ye gibi geçmemek için de çeşitli sebepler ortaya konabilir. Buradaki haberimizde, sizlerle XP kullanıcıları ile yapılan bir araştırmayı paylaşmış ve XP'yi terk etmeye hazır olmayan çok fazla kullanıcı olduğunu belirtmiştik. Özellikle Windows Vista'ya geçmeyip bu işletim sistemini atlayanlardan bir kısım kullanıcı, daha uzun süre Windows 7'ye ihtiyaç olmadan yola Windows XP ile devam edebileceğini düşünüyor.

Peki ama bu durumun nedenleri ne olabilir? Windows XP kullanıcılarının Windows 7'ye geçmemek için ortaya sürdüğü sebeplerden, düşüncelerden ve yorumlardan 7 tanesini, 7. Windows'a atıfta bulunmak için sizin için derledik...


1. Güvenlik
Test edilene kadar uzak durmak...

Windows 7'nin güvenliği zayıf. Hangi Windows sürümünün çıkar çıkmaz süper güvenlik sunduğu görülmüş? Aradan birkaç ay geçip de ilk servis paketi yayınlanana kadar herhangi bir Windows sürümü hackerların oyun alanıdır. Yeni yazılan trojanler, virüsler ve casus yazılımlar, büyük güvenlik açıkları keşfedilene kadar ortada cirit atacak.


2. Masraf
Yeni işletim sistemi satın almanın maliyeti...

Windows 7 pahalı, daha doğrusu işletim sistemi kadar parça değiştirmek de para tutuyor.

Hali hazırdaki işletim sistemini terk etmek demek artık o işletim sistemine ödenen paradan yarar sağlamamak demek.


Tüm konu: Windows XP aşkını sürdüren 7 neden

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows 7 Final - Yeni Windows'tan görüntüler


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: XP'de kalacaksanız, sizin XP'yi terk etmeme sebebiniz ne?

sinan.e
21-08-2009, 12:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Win98 veya Win XP gibi çığır açan yenilik getiren bir sistem olmadığı sürece kullanıcıları yeni sistem cezbetmiyor.
Win ME gibi arasürüm gibi sistemler çıkaracaksa ms boşuna kürek sallamasın, istediği kitleyi bu şekilde çekemez.

ZiraiEleman
21-08-2009, 12:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Ben Win ME yi uzun süre kullandım.. Hatta eski oyunları çalıştırdığı için şu an bile kurmak isterim ama, Msn in yeni sürümünü XP ye göre yaptılar.. ME da eski msn kullanmaktansa XP ile yenisini kullanmak daha mantıklı..
 
Ayrıca benim pc resimdeki kadar çok eski bi sistem olmasa da yavaşlaması sinir edici bişey.. Hatta bu yüzden XP grafikleri kullanmıyorum.. Tema kullanmıyorum.. Benim pcyi gören hala ME mi kullanıyorsun diyor.. :)

GameRMan
21-08-2009, 13:19   |  #4  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,045 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Her işletim Sistemi Kendi Zamanının İşini Yapıyo sadece hepsibu . XP çıktıgında harikaydı şimdi yine harika. Sonuçta hepsini yapanlar aynı adamlar aynı firma, Farkne peki Fark sadece kişiler,fikirler,çağ,akıl,zeka Vs gibi bileşenler evrim geçiriyor. Gün Gelecek Win7 Win7 diyolar ya hani , Ne kadar kötü bi işletim sistemiymiş dicekler. Bu yüzden Hepsi Kendi zamanlarında savaşıyor. Bence Hepsi Harika.

Son Düzenleme: GameRMan ~ 21 Ağustos 2009 13:20
Toxic
21-08-2009, 16:07   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

7. Eski bilgisayar
XP'nin düşük ihtiyaçları...

Eski bir bilgisayar Windows XP'yi terk etmemek için iyi bir sebep. Windows 7'nin sistem ihtiyaçları oldukça düşük olabilir, buna karşın Windows XP'nin sistem ihtiyaçları daha düşük. Minimum gereksinimler bir yana kötü donanımda Windows XP gayet iyi çalışıyor. Ayrıca [url=../konu/gizemli-win-7-surumunun-sir-perdesi-kalkti_14683.html]Microsoft'un Windows 7 Starter Edition'u perakende olarak satmayacağını[/url] da hatırlatalım.

xp kullanıcıları bu maddede çok haklı
Yeni ara yüz
Ufak farklar büyük sıkıntılar yaratabilir

Windows XP kullanıcıları yeni ara yüze alışmakzorunda kalacak. Bu tahmin edilenden daha büyük bir sıkıntı olabilir.Her ne kadar Windows 7 ara yüzü şık ve kullanımı kolay bir ara yüz olsada alışma sürecinde iş gücü kaybı yaşanacak. Alışıldık ayarlar, sorun düzeltmeler geçersiz olacak. Basit şeylerin yerini yeni baştan arayıp bulmak zorunda kalmak kullanıcılara sıkıntı verecek.

en saçma mazeret bence bu

Yunus Kiper
21-08-2009, 16:26   |  #6  
Yunus Kiper avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
321 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

XP'den vaz geçmem!

camelot
21-08-2009, 18:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
240 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

ben tüm windows ları kullandım her windows ta kronik tek rahatsız olduğum  elimdeki  donanıların  sürücüleri bulma zorluğu  her yeni sürümde yaşanıyor  şuan windows 7  kullanıyorum  Avermedia studio 303 tvkartı sürücüsü yok
 
Xp daha eski ve donanım sürücü bulma kolaylığı
 
Microsoft XP mode ile uğraşacağına    sürücü desteğine  çözüm bulmalı
 
 
 

ErKaN-23
22-08-2009, 05:15   |  #8  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

arkadaşlar sanki keriz yerine koyuluyorsunuz gibi bir olgu var hani şu masraf seceneği var ya şu an elimde bir adet win 98, office 2003. win xp prof, vista preö,um lisansları var bunlara zamanında verilen paraları siz hesaplayın ama şu an yinede win 7 kullanıyorum win 7 yi alsam eminim 1-2 yıl sonra win8 çıkacak çalışmalara başlanmış zaten ama  inad edip sırf xp ye zamanında para verdiği için kullananlar tanırım ben vistam olduğu halde xp yi kullandım mesela abi işin özü keriz yerine koymasınlar bizi istediği sistemi kullanırız
 
bu arada chip online' nın bu konuda microsoft taraftarı olarak biraz baskıcı ve laycı bir tutm izlediğini gözlemliyorum dediğim gibi verilen paraları anlatan kimse yok ....