arkadaslar geçen gun eskı pcimi temizleyeyım dedım ramları hdd yi çıkarıp falan temızledım baslangıcta bu hatayı alıyorum neden bole oldu format mı ıstıyor acaba:
DISC BOOT FAILURE.INSERT SYSTEM DISC AND ENTER
arkadaslar geçen gun eskı pcimi temizleyeyım dedım ramları hdd yi çıkarıp falan temızledım baslangıcta bu hatayı alıyorum neden bole oldu format mı ıstıyor acaba:
DISC BOOT FAILURE.INSERT SYSTEM DISC AND ENTER
Hard diskten anakarta giden kabloyui kontrol et. Ya anakarta sağlam takamamışsın ya da hdd'ye iyi takamamışsın. Önyükleme hatası veriyor. Hard diski takın ve giriş yapın diyor. Kabloları kontrol et.
Bilgisaayar hdd'yi görmüyor şu an.
Belkide Bilgisayar hard diskten önce cd'yi görüyordur. Biosa gir ve Boot ayarlarından 1. seçeneği Hdd yap, ya da bios ayarlarını default yap F10 Enter yapıp çık.
Eğer yukarıdakiler de olmazsa en iyisi bir format at bilgisayara, windows çökmüş olabilir.
çok kötü off of formatta atılmıo
uzun uzun bepp beep dıo hard dic sorunu kalktı ramlarla alakası var galıba
patlamaz demı
format atılmıyor mu yani son durum nedir
cd de çizikler varmı peki birde başka bir cd dene
valla o zaman uzakdan bu kadar yardım olur git bilgisayarcıya HDD in içinden dosyalarını alıp biçimlesin bide sonra format atarsın olur biter
Aga bilgisayarın demesine göre yazdın ya hata kodunu
Türkçe şunu demek istiyor...
Bilgisayar önce cd rom sonra harddiske bakmış boot menüyü bulamamış yani nerden başlayacağını bilmiyor
Boot etmen lazım sistemi
Biostan ön yükleme cd sini göster bi dene bakalım
aga slave primary felan yazıodu 4ünüde cdrom yaptım yıne olmuo ordan mı olcadı biosun hemen 1.bolumunde
arkadaslar durun 256 mblık ramı çıkardım masaustune gelıo onu takınca gelmıo bip bp dıo acaba takılacak bellı yerlerımı var bu ramların
Biosunun boot bölümünden first boot device cd/dvd rom olmalı. Sonra İDE olmalı. Ayrıca HDD konfigürasyonun enhanced olmalı.
Sata harddiskinin portu yanlış olabilir. Hangi porta taktın HDD yi. Hangi porta takmışsan o portun biostan aktif edilmesi gerekebilir.
Biosunun boot bölümünden first boot device cd/dvd rom olmalı. Sonra İDE olmalı. Ayrıca HDD konfigürasyonun enhanced olmalı.tmm abi eywallah dedıklerını denemeye gidiorum
Sata harddiskinin portu yanlış olabilir. Hangi porta taktın HDD yi. Hangi porta takmışsan o portun biostan aktif edilmesi gerekebilir.