windows xp bekleme modu sorunu

ekinbulut
23-12-2009, 14:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Klavyeyi bilgisayar açıkken silmek istedim. Hangi tuşa bastığımı bilmiyorum. Bilgisayar bekleme moduna geçiyor dedi. Şimdi klavye, fare ve monitör çalışmıyor. Kasa açık. Fanlar hdd filen tamam; ama monitörde hiçbir görüntü yok. Klavyenin tuş ışıkları bile yanmıyor. Açtım, kapattım, bekledim... Bir türlü ekrana ve klavyeye ulaşamıyorum.
Lütfen bilen birisi yardım etsin. Acil işlerim var.

Denetim masasına vs girin demeyin çünkü monitörde görüntü hiç yok. Klavye çalışmıyor.

Hadi arkadaşlar şu gencin ızdırabını dndirecek biri yok mu?

Kapalı Hesap (135391)
23-12-2009, 15:04   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Bekleme moduna geçiyor dediyse kesin " Sleep " tuşuna basılmıştır. Ama birdaha açılmaması tuhaf bir sorun ?

ekinbulut
23-12-2009, 16:56   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Sayın Melih Çalışkan,
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Bilgisayar çalışıyor. Kasa, fanlar, hdd, cdrom vs hepsi tamam. Monitöre, klavyeye, mousea sinyal gelmiyor. Onlar devre dışı. Bağlantıları çıkarıp geri taktım. Bekledim, belki kendiliğinden toplar diye uzun süre çalıştırdım. Yok, olmuyor. Dvd ye ya da cd'ye ulaşabilsem format atacağım. F8, del tuşları  filan de iptal.

Bakalım, bir anlayan ve yardım eden çıkar galiba.

ekinbulut
23-12-2009, 19:39   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

Bir arkadaş dışında kimse ilgilenmedi. Sorunun çözümü konusunda bilgileri olmadığı için ilgilenmediklerini düşünüyorum.
Uğraşırken uğraşırken kendi sorunumu kendim çözdüm. Birilerinin daha başına gelebilir diye buraya yazıyorum.
Akla gelebilecek her türlü donanımı elden geçirdim. Sözgelimi hddnin ya da ekran kartının yedeklerini bile denedim, sorun çözülmedi. En son işlemciyi yerinden çıkarıp tekrar taktım bilgisayar açıldı. Yani işlemciyi çıkarıp takmak sorunu çözebiliyormuş. Yalnız, acemiler bu işe kalkışmasın, işlemciye zarar verebilirler. İşlmci fanını söküp takmak bile başlı başına bir mesele.