Windows XP'den vazgeçmek için 7 neden!

CHIP Online
12-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sadece 1 senesi kalan Windows XP'yi hala bırakmadınız mı? İşte fikrinizi değiştirecek 7 önemli neden

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -7-neden_39698.html

Resimlerle: Windows 7 için en iyi tema paketleri

Windows XP, bir seneden kısa bir süre sonra, 8 Nisan 2014'ten itibaren herhangi bir güvenlik güncellemesi almayacak. Microsoft'un alışılmadık biçimde uzun süre desteklediği inanılmaz işletim sistemi, güvenliğine önem verenler için vadesini doldurmak üzere.

Microsoft, sayısız kampanyayla kullanıcıları ve şirketleri Windows XP'den vazgeçirmeye çalışıyor. Bunun son örneğini şirketin [url="%200"]Windows 8 ve Office 2013 kampanyasında görmüştük[/url]. Bu kez ise biz CHIP Online olarak Windows XP'yi bırakmanız ve en azından şu sıralar oldukça uygun bir yükseltme fiyatına sahip olan Windows 7'ye geçmeniz için geçerli 7 iyi sebebi bir araya getirdik.

Neden 1: Belirsizlik

Windows XP, kullanıcı hesapları açısından Windows 7'den daha güvensiz. Windows XP'de kurduğunuz bir kısıtlı kullanıcı hesabının güvenliği tartışmalı. Zararlı kodların çalışmasına engel olmayı amaçlayan Data Execution Prevention ve Address Layout Randomization gibi güvenlik işlevleri ise XP'de bulunmuyor.

Neden 2: Yavaşlık

Windows XP'nin açılmasını beklerken ocağınızı yakıp kendinize bir kahve pişirebilirsiniz. Windows 7 ise hem açılış olarak, hem de başlat menüsünden programları kolayca bulmada daha hızlı.


Tüm Konu: Windows XP'den vazgeçmek için 7 neden!

Resimlerle: Windows 7 için en iyi tema paketleri

Kaynak: www.chip.com.tr