Windows XP devrinin sonu geldi!

CHIP Online
08-04-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

IE9 onu desteklemeyecek, MS ona destek vermeyecek: Peki ama Microsoft Windows XP'ye neden savaş açtı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... nu-geldi_19321.html

Resimlerle: 33 yeni Windows 7 duvar kağıdı!

Microsoft neden Internet Explorer 9 ile Windows XP desteğini kesiyor hiç merak ettiniz mi?

Amaç daha çok Windows 7 satmak mı? Elbette böyle bir yararı var ama tek sebep bu değil. Eski bir işletim sistemi için uğraşmak, onu yapmayı tasarlanmadığı işleri yapabilir hale getirmeye çalışmak büyük para ve zaman kaybından başka bir şey değil.

Evet sorun tam olarak bu, Windows XP hala çok iyi çalışan bir işletim sistemi. Güncellemeler, ücretsiz yazılımlar ve oturmuş bilgi birikimi ile kullanması gerçekten çok kolay. XP, Microsoft'un efsanevi işletim sistemi oldu.

Ve bütün bunlara karşın, XP 2010 yılı ve sonrası için tasarlanmış bir işletim sistemi değil. Yeni teknolojileri XP için uyarlamaya kalkmak ile yeni bir işletim sistemi yapmak arasında fark yok.

Tüm konu: Windows XP devrinin sonu geldi!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: 33 yeni Windows 7 duvar kağıdı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu geçiş ne kadar zaman alır?

zxsel
08-04-2010, 01:09   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj

ıstedıklerı kadar ugrassınlar destek olmasada xp ye devam guncellemler zaten benım ıcın pekte onemlı degıl

guvenlık programları yeterlı oluyor yeterınce belkı bır ara sonra wın 7  dusunebılırım ama ılerde cunk uxp de suan hersey rahat calısıyor...

posicor
08-04-2010, 03:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
358 mesaj
Alıntı: zxsel  
cunk uxp de suan hersey rahat calısıyor...
İşte problem burada zaten, xp microsoft'un istediğinden daha fazla başarılı oldu malesef.Tüm kârının %65-70'ini işletim sisteminden kazanan bir firma olarak kâr etmeye devam edebilmesi için yeni işletim sistemi satmak zorunda.Lisans sisteminin yapısı gereği yeni bir bilgisayara eski lisanslı yazılımınızı kurabiliyorsunuz, yazılım da yapısı gereği durduğu yerde yıpranmadığı için teorik olarak sonsuza kadar aynı yazılımı kullanabilirsiniz, bu durumda o yazılımı hazırlayan firma -en azından microsoft'unkiler gibi temelli satış tipindeki lisanslarla - ilk satışta aldığı ücretle yetinmek zorunda.

Normal şartlar altında bir işletim sisteminin raf ömrü 5-6 senedir.Ancak XP bu normal şartları oldukça aştı.Şu anki haliyle hem microsoft'a (hem yeni işletim sistemlerinin satışını önlüyor, hem de bakım anlaşması gereği kerhen hazırlanan güncellemeler nedeniyle ekstra maliyet yaratıyor) hem de donanım üreticilerine (kim ne derse desin xp hem vista'dan hem de 7'den çok daha mütevazi bir donanımla çalışabiliyor, aksini iddia eden 7 yüklü bilgisayarını 512 MB ram ile 1 ay kullanmayı denesin bakalım) zarar veriyor.

Dolayısı ile microsoft da kendi malını kötülemek durumunda kalıyor.Bunu hem açık hem de gizli yöntemler ile yapıyor.Açık yöntem, reklam ve promosyon, gizli yöntem ise bu okuduğunuz haber gibi gizli advertorialler işte :) Chip sanırım bu konu ile ilgili her hafta bir iki haber yapıyor, merak ediyorum bu vefalı davranışı için microsoft'dan hakettiği karşılığı alabiliyor mu acaba?

Son not : Hacker'lar bahsi geçen yarışmada önüne konan hemen herşeyi (7, osx, ubuntu, iphone) kolaylıkla kırdılar, belki 7 için bir 10-15 saniye daha fazla uğraşmışlardır ;)

H@ckerCesur
08-04-2010, 18:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

XP piyasaya çıkalı yaklaşık 9-10 sene oluyor.  Bir 9-10 sene daha geçmesi lazım bence. Çünkü teknik servise hala 98 yüklü sistemler bile geliyor :))

HActeX
08-04-2010, 21:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

para para para

kyotoprotokolü
08-04-2010, 23:09   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Evet herşey para için yapılıyor. Bence artık 9 10 sene falan bekleyemezler.
2-3 sene sonra bir tane daha çıkarırlar sonra bir 3 sene sonra bir tane daha
İşte o artık bir 10 sene gider. Bence Politika bu

murat2010
09-04-2010, 00:23   |  #7  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj

Bu yorumları yapan arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum... Çünkü doğru sözlere ne denir.. Makaleden çok yorumlar ilgimi çekti... İşte bende tamda bu arkadaşların söylediklerini söylemek istiyordum... Ama windows 7 ye karşımıyım hayır tabiki...<

bwhiteb
09-04-2010, 00:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Fazla Söze Gerek Yok Bence..
Win 7 > Win Xp
Fakat çoğu bilgisayar Win 7' yi tam anlamıyla kaldırmadığı için henüz Xp kullanılmaya devam ediliyor..