Windows XP "en güvensiz işletim sistemi"

CHIP Online
25-08-2011, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

10 yıl geçti; Windows XP hala ölmedi... Eğer "ille de Windows XP" diyorsanız, bu habere kulak verin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -sistemi_28812.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Tam 10 yıl önce sevkiyatı başlatılan Windows XP, StatCounter'ın rakamlarına göre bugün dünyadaki tüm bilgisayarların yarısına yakınında yüklü.

F-Secure araştırma müdürü Mikko Hypponen, Windows XP'nin bu 10. yıldönümünde bizden birşey rica ediyor: "Bugün iyi birşey yapın ve bir Windows XP'yi kaldırın."

Hypponen'in F-Secure blog'undaki yazısına göre Windows XP, Vista, Windows 7, Linux ve Mac OS X arasında en düşük güvenliğe sahip işletim sistemi, Windows XP. Hypponen'e göre bu denli bir pazar payı olan işletim sistemine değil de başka işletim sistemlerine saldırı düzenleyen saldırganlar "aptal".

Hypponen'e göre Windows 7'nin pazar payı yakın zamanda XP'yi geçecek ve saldırganlar, saldıracak yeni platformlar arayacaklar.

Tüm konu: Windows XP "en güvensiz işletim sistemi"

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP sizce de güvensiz mi?

Nicoll
25-08-2011, 14:18   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Windows XP sizce de güvensiz mi?
Bilgisayarın başına oturan adama bağlı. Win 7'ye virüs bulaştırmayı beceren adam XP'de ne yapsın. Kahkaha

XP güvenlik güncelleştirmeleri yüklenmeye devam ettiği sürece güvensizdir diyemeyiz. Tek eksiği Win 7'de varsayılan olarak gelen güvenlik yapılandırmasını kendiniz yapmanız... (Erişim ve yönetici izinleri, antivirüs, güvenlik duvarı vs.)

XP güncellemelerinin kesilmesi ve Win 8'in çıkması XP kullanım oranını aşağı çekecektir. O zaman da XP saldırganların birinci hedefi olmaktan çıkacağından önemli bir güvenlik sorunu yaşanacağı söylenemez.

Nicoll
26-08-2011, 00:44   |  #3  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Alıntı: oscar44  
ya ben xp de virüs bulaşıyordu dedim w7 ultimate de sorun yaşamadım ki sadece başka türlü sorunları da var windows 7 ultimate in ama işallah ve keşke windows 8 de hiç sorun olmaz vede böyle gider anlamadan konuşuyorsun mal mal lan bu kadar işin özü budur.
Yukardaki yazıyı ben senin için yazmadım ki. Neden üstüne alınıyorsun?

Neyi alıntı yaptığıma dikkat etsene...