Windows Xp Format Sorunu

Myriddal
09-04-2010, 20:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj

Merhaba arkadaşalar;

Geçen gün bilgisayarı açtığımda,windows başlatılıyor yazısından sonra bilgisayar reset atmaya atmaya başladı.Bu nedenle bilgisayara format atmayı düşündüm ve bir tane dvd sürücüsünü bilgisayarıma bağladım ama bilgisayarım bu sürücüyü biostan görmedi.Hatta dvd sürücüsünün ışığı bile yanmıyor.Bu yüzden ben de hard diskimi çıkartıp ,başka bir bilgisayardan format atıp hard diski tekrar bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.Acaba sürücüyü kendi bilgisayarıma taktığımda windows açılır mı,eğer böyle birşey mümkün değilse başka bir öneriniz var mı?

Not:Aynı dvd sürücüsüyle 10 gün önce format atmıştım dvd sürücüsünde bir problem olduğunu düşünmüyorum.
   Bilgisayarım masaüstü olup özellikleri;
  1gb ram,2.80 GHz p4 işlemci,onboard ekran kartı...

zxsel
09-04-2010, 20:25   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

baska pcde hdd format atar san kendı pc  gormez cok sacma bır cvp olmus cunku format o pc dekı donanımlara gore kuruyor kendını...

ayrıca dvd okuyucunda bırsey yoksa  bence bıostan dvd okuyucunu gordurmeye bak ayarları  kurcala

cd bozuk degılse  ancak bıostan goremedıgın taktırde cd okuyucun calısmayacaktır ...

AYRICA NOT dvd okuyucu arkasında  jumper ayar tıkrmakları var yanllıs yerde takılı ıse ayar

gormez pc yanı dvd okuyucunu daha once hanı kabloya taktıkasan ona tak yoksa bu jumper ayar

tırmaklarını sokup degısık yere takman gerecek onuda burda naltmak zor

slave master gıbı slave demek sadece ayrı kablo ıle dvd tak demek

master ıse ıkısı bır kabloya hem hdd hem dvd okuycun takarsan calısır anlamı na gelıyor

bu yazılar hdd ve dvd okuyucu  arkasında mutlaka yazar jumper ayar ustunde demır plakada

basılı olarak yazar kabartma yazı...yanı

bu basıt bır anlatım belkı fıkır verır sana..

ayrıca anladım kadarıyla senın  sıstem yanlıs baglantı ıle format atman sonucu cokmus olabılır oda kullandıgın  hdd baglantı kablosu yada kabloya hdd dvd baglantı yanlıslıgı ndan sanırım...

Son Düzenleme: zxsel ~ 09 Nisan 2010 20:43
Myriddal
09-04-2010, 21:08   |  #3  
OP Üye
94 mesaj

Tesekkurler cevabiniz icin.Suanda musait olmadigim icin dediginiz jumper olayini yapamiyorum.Denedikten sonra geribildirim yapacagim.Jumper tirnaklarini hic degistirmedim.Aslinda  biliyordum ama aklima hic gelmedi onceki takisimda dvd surucuyu gordugunden dolayi...