Merhaba arkadaşlar. Evvelâ hepinize hayırlı sabahlardilerim...
Dünden beri bilgisayarıma bir hâller oldu... Sorununtam olarak nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Sorun ile alâkalıtüm gelişmeleri aktarmak bir hayli uzun sürebileceğindenben size son gelişimeleri aktarıyorum. Umarım yârdımcıolabilirsiniz...
Sistem bir ânda hantallaşıverdi. Program ekle/kaldırbölümüne ulaşmam engellendi. Bilgisayar, Wİndows XPcdsini okumamaya başladı. ComboFix'i çalıştırdım,ComboFix kutucuğu doldu; ama devâmı gelmedi. Geçmiştenbugüne belkide piyasadaki tüm antyvirus / antyspyyazılımlarını kullanmışımdır. içlerinden en iyisi(daha doğrusu, biricik işime yarayan, sistemimi adamakıllımuhafaza edebilen biricik antyvirus / antyspy yazılımı olan)ESET'e başvurmak son çâremdi. Hiçbir yazılımıkorsan olarak kullanmak istemediğimden ESET NOD 32 Antyvirusyazılımını yeni baştan kullanamazdım. ESET'in resmîsitesinde "Smart Securitiy" sürümünerastgeldim. Bir sevinçle bu sürümü kurdum; amayazılımı açmak istediğimde "ESED ana çekirdeğineulaşılamıyor" benzeri bir uyarı aldım... Elimde "Dracula"yazılımı da vardı. Bu yazılımcık, DVD sürücüsünde“Autorun.inf” isminde bir virus buldu. Sil demiş olmama rağmenhiçbir seferinde silinmemiş olmalı ki, her tarattığımdayine bu virusü buluyordu.
Neyse, güç belâ Windows XP cdsi çalıştı.“(önerilen) yükseltme” seçeneğini işâretledim.XP'de biliyoruz ki; 5 aşama var. Bu aşamaların tamâmıhatırımda değil. Tam 4. aşama da bitmişti, geriye 10-11 dakikakalmıştı ki, bir “console” sayfası açıldı, 2-3sâniye sonra kapandı, bir başka console sayfası geldi, o daaynı şekilde 2-3 sâniye bekledi ve kapandı. Bu ikincisikapandıktan 10-15 sâniye sonra bilgisayar tekrârbaşlamak (5. aşamaya geçmek) üzere kapandı. (Yanlışanlaşılmasın “reset” denilen olayı kastediyorum) İşte,sorun burada! “Kur yeniden yükleme yapacak” benzeri biruyarıdan sonra, kurulum, 3. aşamaya (kurulumun tamâmlanmasına 39 dakika kalan noktaya) sardırdı.Neyse, bekledim. Bitime 10-11 dakika kala yine deminki olay, birkere daha bekledim ve yine....
Yeni bir yükleme yapma şansım elbetteki var. Cd bir sorunçıkarmıyor; ama verilerimin silinmesini istemediğimden buyolu tercih etmiyorum. Hoş, etsem de başarıyla yükleyeceğişüpheli ya...
Bu soruna bir çözüm önerisi olan?