windows XP hakkında

snow_41
09-01-2008, 19:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

SeLaM...
ben bi kac gün önce PC ye format attırdım elimde XP nin lisansı vardı ama bunu bilgisayarı tamire götürdüğüm yere söylemeyi unuttum onlarda korsan XP kurmuşlar benim sorum şu ben bu XP kopyasını XP yi tekrar kurmadan yasal yollardan lisaslı hale getirebilirmiyim ve getirebilirsem nasıl yapabilrim yardımcı olurmusunuz

stern
09-01-2008, 21:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

microsoft.com adresinden key update tool aracını indirip ürün anahtarını değiştirebilirsin ancak kullanmış olduğun lisans home edtion ise ve şuan ki işletim sistemi pro editionsa bu işlem gerçekleşmeyecektir. bu durumda temiz bir kurulum yapman gerekir

bilhanozalp
12-01-2008, 14:50   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Bence elindeki lisanslı XP'yi söylememen iyi olmuş lisansın uçabilir belli olmaz.."stern" in dediği gibi eğer XP Pro-HE farkı varsa dönüştürmek biraz zor ama regeditten "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\W
PAEvents" gir, burada "OOBETimer" yazan değere sağ tıkla ve buradaki değerin son iki rakamını sil ve kaydet. Daha sonra komut satırına "%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a" komutunu gir. Burada "windows'u aktive etmek için telefonla müşteri temsilcisi desteği almak istiyorum" şıkkını işaretle. Devam tuşuna basarak "ürün kodunu değiştir" seçeneğinden orjinal keyi girip güncelle tuşuna basarak kaydet. Bilgisayarını yeniden başlat. İlgiliy metnin ingilizcesini "How to change the Volume Licensing product key on a
computer that is running Windows XP SP1 and later versions
of Windows XP" başlığı ile microsoft sitesinde aratarak ta bulabilirsin bence format atmana gerek kalmaz.