Windows Xp İpuçları

xaxeix
16-05-2009, 12:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
117 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

İnternette dolaşırken bulduğum bir site: http://freepctech.com/pc/xp/xpindex.shtml
Bu sitede 200'ü aşkın, çoğu kişinin işine yarayacak ipuçları bulunuyor. Ne yazık ki site İngilizce olduğundan İngilizce bilmenler için pek bir şey ifade etmez.

loganwolverine
16-05-2009, 13:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

internette zaten dünya kadar Windows Xp İpuçları var

Mustafa@PC
16-05-2009, 16:11   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Windows'u fazla kurcalamayın ;).

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 16:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bir iki ipucu benden olsun. :)

Güvenliğinizi arttırın

Eğer üçüncü kişilerin bilgisayarınıza erişme imkanı bulunuyorsa, onlar için verilerinizi kopyalamak ve bu verileri kendi depolama aygıtlarına (USB hafıza gibi) atabilmek, deyim yerindeyse çocuk oyuncağıdır. Windows XP Service Pack 2 veya SP3 kullanıcısıysanız, bu tür bir tehdidi ortadan kaldırmanın aslında bir yolu var. Bunun için Kayıt Defteri'nize girin (Kayıt Defteri'ne girmek için önce Başlat>Çalıştır ve ardından tırnak işaretleri olmaksızın 'regedit' yazın ve Tamam'a tıklayın). Kayıt Defteri'nin açılmasıyla birlikte ise şu yolu izleyin:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor ve ardından sağ pencerede bulunan 'Start'a çift tıklayın. Bu işlemin ardından Değer verisi'ni 4 olarak belirlerseniz, bilgisayarınıza takılan hiçbir USB cihazı algılanmayacaktır. Değeri 3 olarak değiştirdiğinizde ise fabrika ayarlarına dönmüş olacaksınız.

İsminizi değiştirin
Bilgisayarınıza Windows'u kurarken başlangıçta sizden isim bilgileriniz alınır ve bu şekilde Windows kurulumunun ardından Windows, sizin adınıza kayıtlı olur. Ancak ikinci el bir bilgisayar kullanıyorsanız ya da bir şekilde başka bir bilgisayarı artık kendiniz kullanıyor ve kendi adınızı Windows'a kaydettirmek istiyorsanız bunun için KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion yolunu izleyin ve ardından 'Registered Owner' yani 'Tescilli Sahibi'ne girerek kendi isminizi ilgili değere yazın.

Dosyaları olması gerektiği gibi sıralayın:

Windows Gezgini altında dosyaları sıralamak bazen problem yaratabiliyor. Varsayılan olarak 'File_v2.txt'den önce 'File_v15.txt' kullanılır. V yani version sürüm rakamını ifade ettiğine göre, acaba gerçekten de File_v15 daha öncelikli mi olmalı? Görüldüğü gibi Windows Gezgini, fabrika ayarlarındayken pek de gerektiği gibi çalışmıyor. Bu ayarı düzeltmek için ASCII dosya sıralamasını baz alarak şu yolu izleyin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\explorer. Ardından sağ pencerede boş bir yere sağ tıklayın ve Yeni>DWORD Değeri'ni seçin ve yeni anahtarınız için 'NoStrCmpLogical' adını belirleyin ve Enter'a tıklayın. Fabrika ayarlarına dönmek için ise bu anahtarı silmeniz yeterli.

Windows'unuz yavaş mı açılıyor?
Daha önce de söylediğimiz gibi Windows'un kurulumunun üzerinden günler, haftalar ve aylar geçtikten sonra Windows'unuzun git gide yavaşladığına şahit olursunuz. Eğer bu yavaşlıktan muzdaripseniz, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System yolunu izleyin ve sağ pencerenin boş bir yerine sağ tıklayarak Yeni>DWORD değerini seçin ve bu anahtarınızı 'verbosestatus' olarak adlandırıp Enter'a tıklayın. Bu işlemin ardından oluşturduğunuz bu anahtara çift tıklayın ve değer bölümüne 1 rakamını girip kapatın
Birden fazla Live Messenger hesabını kullanabilme
Bilgisayarınızda birden fazla Live Messenger'ı aynı anda kullanabilirsiniz ve bunun için herhangi bir ekstra yazılıma da ihtiyacınız yok. Öncelikle HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsLive\Messenger yolunu takip edin ve sağ bölümde yeni bir DWORD değeri oluşturarak bu anahtarı Multiple Instances olarak isimlendirip Enter'a tıklayın. İşlemi geri almak için ise bu anahtarı silmeniz yeterli.

İstenmeyen menüleri silin:
Herhangi bir dosyaya sağ tıkladığımızda bazı programların bu listede yer aldığını görürsünüz. Örneğin WinRAR sisteminize kuruluysa, herhangi bir dosyaya sağ tıkladığınızda WinRAR'ın simgesini kullanarak arşivleme ya da sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda istenmeyen yazılımlar da bu menü çubuğunda yer alır. Bu menü çubuğunda bulunan gereksiz veya istenmeyen yazılımları listeden çıkarmak için ise HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers yolunu takip edin. Bu klasör altında gördüğünüz program adlarından istemediğinizi çıkarabilirsiniz.

Autorun'ı kapatın
CD ya da DVD ROM'lara herhangi bir medya eklediğimizde karşımıza gelen ve istenilen herhangi bir uygulamayı çalıştıran Autorun dosyalarının işlevini dilerseniz pasif konuma getirebilirsiniz. Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\IniFileMapping\ yolunu izleyin ve ardından Autorun.inf adında yeni bir anahtar oluşturun. Daha sonra ise bu klasörün içinde bulunan Default değerine çift tıklayın ve yeni değer olarak tırnak işaretleri olmaksızın '@SYS:DoesNotExist' formülünü girin. Bundan sonraki adımda ise HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2 anahtarını silin. Bu işlemlerden sonra artık Windows, otomatik olarak CD ya da DVD'lerdeki autorun dosyalarını çalıştıramayacak.

Ygz79
16-05-2009, 18:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

saolun