Windows XP iyice üvey evlat oldu...

CHIP Online
28-03-2011, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un Windows XP'yi sildiğini zaten biliyorduk ama bu kadarını kimse beklemiyordu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... lat-oldu_26009.html

Resimlerle: xpPhone: Windows XP'li cebin yeni resimleri...

Microsoft, Hindistan'ın yeni rupi sembolünü Windows'a ekleyen bir güncellemeyi kullanıma sundu. Ancak güncelleme, Windows XP kullanıcılarını kapsamıyor.

Birkaç gün önce yayınlanan güncelleme, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'ye yeni rupi para birimi sembolünü ekliyor. Ancak güncelleme Windows XP için sunulmadı. Gartner'dan araştırmacı Vishal Tripathi'ye göre önemli sayıda Hintli kullanıcı evlerinde ve işlerinde hala Windows XP'yi kullanıyor. Bazı tahminlere göre Hindistan'daki tüm kullanıcıların yüzde 45'i hala Windows XP'yi kullanıyor.

Bir Microsoft yetkilisi, rupi sembolünün Windows XP'de neden sunulmadığı hakkındaki bir soruya, işletim sisteminin temel desteğinin 2009'da sona erdiğini söyleyerek cevap vermiş.

Tripathi, Windows XP'deki rupi sembolünün eksikliğinin kullanıcıları yeni sürüme yükseltmeye teşvik edeceğini beklemiyor. Computer Factory ise Microsoft Office'de rupi sembolü desteği için üçüncü parti bir yama sunuyor.

Tüm konu: Windows XP iyice üvey evlat oldu...

İzleyin: Ubuntu'ya Windows XP makyajı

Resimlerle: xpPhone: Windows XP'li cebin yeni resimleri...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce rupi sembolünün olmayışı Hintli Windows XP kullanıcılarını terfi etmeye zorlar mı?

eozenir
28-03-2011, 16:25   |  #2  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj

xp bitti artık

Güney62
28-03-2011, 16:54   |  #3  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
545 mesaj

Microsoft zaten XP'den güncelleştirmeleri ve desteği kesmişti.Biraz hatırı vardı oda gitti:)

turbocat
28-03-2011, 17:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

dünyanın %65-70 inden fazlası xp kullanıyorken xp ölmez...........  2014 ten sonra sp4 çıkarsa hiç şaşırmayın........ 2014 te xp kullanım oranı  %45 ten fazla olursa dünyada hiç şaşırmayın........
     daha windows 7 in kullanım oranı dünyada   %20 bile değil.........

MELENKOLİK
28-03-2011, 17:22   |  #5  
MELENKOLİK avatarı
Yıllanmış Üye
189 mesaj

XP: ''Baba beni artık sevmiyormusun ?'' :)))

turbocat
28-03-2011, 17:41   |  #6  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

daha xp sp3 desteği  2014 nisan yada temmuza  kadar devam ediyor.........
xp sp2 desteği bitti............
3 sene daha xp  verrrrrrry   good.......... windows  7 out
2014 ten sonra  xp sp4 gelmezse     ve xp desteği uzatılmazsa  (bana kalırsa 4 sene daha uzatılacak gibi) windows  8   good............... windows 8 almak varken (2-3  sene sonra çıkabilir) niye windows 7 alınsınki..................
xp ciler xpde destek bitene kadar kalsın......... boşu boşuna windows 7 ye   para vermeyin...... donanım değiştirme zorunluluğu çıkabilir......... (xp kullanıcıların  büyük bir bölümü   2008 ve  altı pc alan  eski bilgisayarlara sahip vatandaşlardan oluşuyor.... 2005-2004 ten kalan pcsinde hala orjinal xp kullanan vatandaş var) niye vatandaş windows 7 alıcam diye  ram   vb donanım değişikliğine gitsinki........
birde xpde çalışan yazıcı  scanner vb  cihazlar nedense win7 de çalışmıyor........
eski donanımların  bazıları uyumsuz........  (şirket bazında adamın 10 bintane bilgisayarı olsun hepsinde xp kurulu olsun...... adam win 7 ye geçerken  uyumlu olmayan donanımlar yüzünden   hem win7+donanım upgrade masrafına girecek.... bu kadar masrafın tutarı  en az milyonlarca tl ediyor...... şirketler için win7  ye geçmek külfet ........ hala bir çok dünyadaki  büyük firmalar veri sistemini xpye göre yapılandırıyor......)
korkarımki  win7 kullanımı  %60 ları bulmadan win 8 çıkacaktır.........
win8 i bekleyiniz.............   yada  devamlı xp kullanınız.........
win8 den sonrası büyük bir ihtimalle    sadece 64 bitlik sisteme  çıkabilir....... çünkü  32 bit işletim sistemi  artık 1-2 işletim sisteminden sonra rafa kaldırılabilir.......
zaten 32 bit işletim sistemi  kaldırılınca insanlar mecburen donanım upgrade etmek zorunda kalacaktır....
bu yüzden  şu an win 7 ye geçmek için henüz erken.......