Service Pack 2 yüklü Windows XP'lerden desteğini çeken Microsoft'u taklaya getirdiler. Windows 7'nin yaygınlaşması için elinden geleni yapan Microsoft, henüz istenilen kullanım oranına ulaşılamamış olmasından dolayı rahatsız. Netmarketshare'in yaptığı araştırmaya göre dünya genelindeki bilgisayarların hala %60'ındaWindows XP bulunuyor. Windows 7 ise %14'lük bir kullanım oranına sahip ki bu oran tam bir hayal kırıklığı olan Vista'nın kullanım oranı ile aynı. Daha önce Service Pack 2 yüklü Windows XP'ler için artık destek vermeyeceğini ve güvenlik yaması çıkarmayacağını duyuran Microsoft, Service Pack 3 yüklü XP'ler için ise güvenlik yaması çıkarmaya devam ediyor. Microsoft'un sırtını döndüğü SP2 yüklü XP kullanıcılarının yüzünü F-Secure'den gelen bir haber güldürdü. Meşhur Grand Theft Auto IV oyununu SP2'li Windows XP'lerde çalıştırabilmek için kullanılan yöntemin aynı zamanda güvenlik güncellemelerini yükleyebilmek için de kullanılabileceği ortaya çıktı.Halen SP2 yüklü bir Windows XP kulanıcısıysanız en son güvenlik güncellemelerinden faydalanabilmek için yapmanız gerekenler şunlar;
1. Adım: Başlat > Çalıştır'a gelin ve Regedit yazıp Enter'a basın.
2. Adım: Gelen pencerede "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows" adresine gidin.
3. Adım: CSDVersion bölümündeki değeri "0x00000200" yerine "0x00000300" olarak değiştirin.
4. Adım: Bilgisayarı yeniden başlatın.
Kayıt dosyalarındaki söz konusu küçük değişiklik yüzünden SP2 yüklü Windows XP'ler, Microsoft sunucuları tarafından SP3 yüklü zannedilip güvenlik yamalarını çekmelerine izin veriliyor.