Arkadaşlar xp modeyi indirdim kurdum fakat şu hatayı veriyor bunu nasıl çözeriz:
Windows Xp Mode Hata
- 1
- 2
İşlemcinin desteklediğinden emin misin? Virtual Pc yazılımını kurdunmu?<
Kurmadıysan ::;
Ama zannediyorumki işlemcin desteklemiyor.
İntel Pentium 4 HT destekliyo mu?virtual pcyi yükledim
Bu arada : https://www.chip.com.tr/forum/xp-mode-hata_t124609.html
Konu başlığını aratsaydın keşke.
benim sistem destekliyo sanallaştırmayı bundan önce virtualboxla vista ile reacos kurmuştum
buradan xp mode yi indirebilirsiniz.
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
bu indirdiklerin çalışması için işlemcin sanallaştırma teknolojisini desteklemesi gerekiyor..buna da buradan bakabilirsin..
https://www.chip.com.tr/konu/xp-m ... kenler_14636_2.html
işlemcin sanallaştırma teknolojisini desteklemiyorsa , virtual pc ya da , virtual box programıyla xp yi kurup öle çalıştırmanı öneririm..
işlemciniz sanallaştırma teknolojisini desteklemiyorsa , bu virtual pc ya da virtual box programıyla istediğiniz işletim sistemi kuramayacaksınız anlamına gelmez...!
resim de de zaten işlemcinin desteklemediğini söllüyor...yapıcağın tek şey , virtual pc yada virtual pc programını başka bir yerden indirip , xp cd ya da vista dvd ni virtual pc ,virtual box programıyla çalıştırıp, kurmak....
Allah kahretsin sanallaştırma desteklemiyo ama virtualbox ile açılır :D çünkü önceden virtualboxla açılıyodu şimdi indiremiyom :D çünkü internet 2 ağa bağlı biri ben biri amcam şimdi indirirsem amcam laf atar xD herşey için saolun
hea indiremem şimdi yarın sabahleyin erkenden xD windows 7 pro 64 bit indirdiğimde modem patlayacaktı xD
ben Allah çok şükür 2 tane modem patlatmış çocuğum sen saol xD :D bu modemleri anlamıyom yaw tuğberk
Benimde bu konuda bir sorum olacak. Xp mode bende de hata veriyor. Windows7 Ultimate kurulu. İşlemcim Sanallaştırma Teknolojisini destekliyor, biostan Virtualization seçeneğini aktif hale getirdim(Enable). Ancak halen Xp mode u çalıştırdığımda Biostan Sanallaştırma özelliğini açın gibi bir mesaj alıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mıdır.
Benimde bu konuda bir sorum olacak. Xp mode bende de hata veriyor. Windows7 Ultimate kurulu. İşlemcim Sanallaştırma Teknolojisini destekliyor, biostan Virtualization seçeneğini aktif hale getirdim(Enable). Ancak halen Xp mode u çalıştırdığımda Biostan Sanallaştırma özelliğini açın gibi bir mesaj alıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mıdır.save and exit yapıyorsunuzdur ?
bios güncellemesi deneyebilirsin, bir ihtimal sorunu çözer...
Sağol Arkadaşım. Bios güncelleme ile çözüldü.
İşlemcinizn sanallaştırma desteği yok. Intel-V ismindeki bu fonskiyon Core 2 Duo'larda beraber gündeme geldi. Ondan önceki CPU'larda yok. Ha diyeceksinz ki tüm Core 2 Duo işlemcilerde var mı? Hayır. Neden? Intel'in sivri zekalı olmasından diyebiliriz mesela :)
VirtualBox ve VMware donanımsal sanallaştırma olmasa dahi kullanılabilir; ama bu teknoloji olmadan sanal işletim sisteminin performansı yerlerde gezer. Yani verimli olmaz. Windows Virtual PC ve XP Modu'nun bunu şart koşmasının sebeplerinden biri de performanstır.
Konuyla ilgili başka bir şikayetiniz yoksa kilitliyorum.
İşlemcinizn sanallaştırma desteği yok. Intel-V ismindeki bu fonskiyon Core 2 Duo'larda beraber gündeme geldi. Ondan önceki CPU'larda yok. Ha diyeceksinz ki tüm Core 2 Duo işlemcilerde var mı? Hayır. Neden? Intel'in sivri zekalı olmasından diyebiliriz mesela :)
VirtualBox ve VMware donanımsal sanallaştırma olmasa dahi kullanılabilir; ama bu teknoloji olmadan sanal işletim sisteminin performansı yerlerde gezer. Yani verimli olmaz. Windows Virtual PC ve XP Modu'nun bunu şart koşmasının sebeplerinden biri de performanstır.
Konuyla ilgili başka bir şikayetiniz yoksa kilitliyorum.
Benim Pentium D 805 te Virtual PC 2007 SP1 ile aldığım performansı arkadaşım AMD Athalon X2 215 te Virtual PC(Son Sürüm) aynı performansı alamıyor yerlerde sürünüyor.Demek oluyor ki Virtual PC(Son sürüm) performans açısından değil sadece XP penceresi açmadan XP uygulamalarını başlatabilmek için yaptı
XP uygulamalarını XP penceresi başlatmadan yapabilmek: Bunu VMware, 6.5 sürümünden bu yana Unity View ile zaten yapabiliyordu. Windows Virtual PC'nin son sürümünün çıkmaından seneler önce yani... Ve VMware'in donanımsal sanallaştırmayı şart koşmadığını hatırlatayım. "Yani XP penceresi açmadan" mevzusu için donanımsal sanallaştırma mecburi değil.
Athlon 64 X2 2.7 GHz hızında Pentium D 805 2.66 GHz'de çalışıyor, yani işlemciler hız bakımından denk. Ayrıca her ikisi de donanımsal sanallaştırmayı desteklemiyor. Sizin daha fazla performans elde etmenizin birçok nedeni olabilir. Mesela toplam RAM miktarı ve sabit diskinizin performansı gibi...
XP uygulamalarını XP penceresi başlatmadan yapabilmek: Bunu VMware, 6.5 sürümünden bu yana Unity View ile zaten yapabiliyordu. Windows Virtual PC'nin son sürümünün çıkmaından seneler önce yani... Ve VMware'in donanımsal sanallaştırmayı şart koşmadığını hatırlatayım. "Yani XP penceresi açmadan" mevzusu için donanımsal sanallaştırma mecburi değil.Athlon 64 X2 2.7 GHz hızında Pentium D 805 2.66 GHz'de çalışıyor, yani işlemciler hız bakımından denk. Ayrıca her ikisi de donanımsal sanallaştırmayı desteklemiyor. Sizin daha fazla performans elde etmenizin birçok nedeni olabilir. Mesela toplam RAM miktarı ve sabit diskinizin performansı gibi...
Öğrendiğim iyi oldu WMWare ile yapılabildiği bir de nasıl yapılıyor zamanınız varsa özel mesaj ile yardım edebilirmisiniz Halil Bey?
Ve Halil Bey AMD Athlon X2 215 Sanallaştırma teknolojisini destekliyor.
- 1
- 2