Microsoft'un destanlaşan işletim sisteminin doğumundan bugüne kadarki tüm hayatı bu makalemizde!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... n-hayati_30539.html
Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri
Windows XP, 25 Ekim 2001'de Microsoft tarafından "Microsoft'un şimdiye kadarki en iyi işletim sistemi" sözcükleriyle tanıtılmıştı. Ancak tam 10 yıl sonra birçok kişi, onu hala dünyanın en iyi işletim sistemi olarak görüyor.
Windows XP'nin bu kadar başarılı ve kalıcı olacağını, çıktığı gün herhalde Microsoft dahil hiç kimse tahmin edemezdi. Bu, ne tüketiciler, ne bu iş için para alan sektör analistleri ne de şirketler tarafından umulmuyordu.
Windows XP'nin kalıcı olması, tek bir faktöre bağlı değil. Bu faktörlerin en başında 2007'de çıkan Vista'nın başarısızlığı ve PC kullanıcıları tarafından büyük bir kabul görmemesi var. Ancak özellikle 2004'de Service Pack 2 yayınlandıktan sonra sanırız Windows XP'nin iyi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.
Bu makalemizde Windows XP'nin hayatındaki önemli gelişmeleri, başarılı ve başarısız sürümlerini, XP'nin ortaya çıkmasında ve bugün hala yaşamını sürdürmesinde rol oynayan olayları sizlerle paylaşacağız.
Tüm konu: Windows XP'nin bütün hayatı!
İzleyin: Windows XP'ye dev çözünürlük!
Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri
- 2000 - "Whistler" betası dağıtıldı, 2001
- 2001 - Windows XP üreticilere sunuldu, yayınlandı
- 2002 - 17 milyon XP satıldığı duyuruldu
- 2003 - Windows Smart Display
- 2004 - Windows 98 uzatmaları oynuyor
- 2005 ve 2006 yıllarındaki gelişmeler
- 2007 - Vista çıktı, XP ölmedi
- 2008 - Save XP kampanyası...
- 2009, 2010, 2011 ve XP'nin geleceği
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Windows XP'li bilgisayarlardan sizce kaç sene daha bahsedilecek?