Windows XP'nin bütün hayatı!

CHIP Online
29-11-2011, 02:22   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un destanlaşan işletim sisteminin doğumundan bugüne kadarki tüm hayatı bu makalemizde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... n-hayati_30539.html

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Windows XP, 25 Ekim 2001'de Microsoft tarafından "Microsoft'un şimdiye kadarki en iyi işletim sistemi" sözcükleriyle tanıtılmıştı. Ancak tam 10 yıl sonra birçok kişi, onu hala dünyanın en iyi işletim sistemi olarak görüyor.

Windows XP'nin bu kadar başarılı ve kalıcı olacağını, çıktığı gün herhalde Microsoft dahil hiç kimse tahmin edemezdi. Bu, ne tüketiciler, ne bu iş için para alan sektör analistleri ne de şirketler tarafından umulmuyordu.

Windows XP'nin kalıcı olması, tek bir faktöre bağlı değil. Bu faktörlerin en başında 2007'de çıkan Vista'nın başarısızlığı ve PC kullanıcıları tarafından büyük bir kabul görmemesi var. Ancak özellikle 2004'de Service Pack 2 yayınlandıktan sonra sanırız Windows XP'nin iyi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Bu makalemizde Windows XP'nin hayatındaki önemli gelişmeleri, başarılı ve başarısız sürümlerini, XP'nin ortaya çıkmasında ve bugün hala yaşamını sürdürmesinde rol oynayan olayları sizlerle paylaşacağız.

Tüm konu: Windows XP'nin bütün hayatı!

İzleyin: Windows XP'ye dev çözünürlük!

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP'li bilgisayarlardan sizce kaç sene daha bahsedilecek?

eozenir
30-11-2011, 13:45   |  #2  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj

maximum 2013 e kadar yada destek süresi olan 2014 ün mart ayına kadar. artık ölmüş bişiyi hala ne canladırıyolar anlamıyon. gerçi canlanmazda ancak zayıf işletim sistemlerinde kullanılır. yeni notebook için şöle bi baktım acaba xp driver varmı diye 2 driverdan başka bulamadım 14 driverda. şimdi xp nin nesini kullanayim?

Van.Spronsen
01-12-2011, 20:13   |  #3  
Van.Spronsen avatarı
Yıllanmış Üye
345 mesaj

XP , bundan sonra ne çıkarsa çıksın her zaman en iyi windows işletim sistemi olarak anılcaktır. Tabiki bundan sonra XP kullanımı git gide azalcak , ve XP den çok daha iyi sistemler çıkacaktır. Ama zamanına göre en iyisi xp dir. Bu kadar uzun süre popiler olan ( halada devam eden ) XP dir. Hele o XP deki manzara resmi 2003 den beri masaüstümde...

AyPrensii
28-02-2012, 11:35   |  #4  
AyPrensii avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

Windows XP Az Ram Kullanan ve Oyunlarda Yüksek FPS Veren Bir Sistemdir

Kapalı Hesap (200174)
28-02-2012, 15:51   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Eğer microsoft 8 yerine xp yi günümüz şartlarına uyarlasa idi bence şunları eklese idi 
windows 7 gibi görünüme sahip hızı ise xp hızında olaydı şahane bir program oolurdu
Herkeste kullanırdı
Xp nin en gıcık olduğu özelliği bir program hata verince hemen microsoft'a bildir diyor :D
İspiyoncu Xp
Gülüş

Kapalı Hesap (154666)
28-02-2012, 15:54   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bilirim keratayı elimde büyüdü