xp ve yeni işletim sistemleri hakkında uyarılar;
xp öldü diyorsunuz ama dünyanın %60 dan fazlası xp kullanıyor.....
xp sp4 çıkartırlarsa hiç şaşırmam..........
dünyada xp kullanım oranı %5 lere ancak 2020 li yıllardan sonra düşerse hiç şaşırmam.....
2014 nisan yada temmuza kadar xp sp3 desteği devam ediyor.....
xp sp4 çıkarsa bu destek 2018 e kadar devam eder........
çıkmazsa microsoft desteği uzatmak zorunda kalacak....... çünkü 2014 tede dünyanın %35-40 ı xp kullanırsa hiç şaşırmam.....
neden xp kullanılıyor çünkü bir çok kurum kuruluş donanım değiştirmenin maaliyetli olduğunu bildiğinden windows 7 ye geçmiyor... bir çok kurumun bilgisayarları hala 2005-2006 -2007 den kalma........ yeni pclerdede maliyeti azaltmak için adam elindeki xp yi kullanıyor...... sen olsan bir kurumdaki 10 bin bilgisayara windows 7 alırmıydın? adamın elinde hala desteği olan xp sp3 varken böyle kurumlar için windows 7 almak hem külfet hemde aptallıktır........
Turkiyenin hala %70 den fazlası xp kullanıyor...... abdde bile nufusun büyük bölümü xp kullanırken xp ölmez arkadaşlar.......
bide işin içine korsan xp olaylarıda girdiğinden bu dünyadaki oranlar anormal dolayı artacaktır......
devlet kurumlarının windows 7 ye geçmesi çok yanlış.... hele hele pcyi bu tür kurumlarda sadece veri girişi ve yazcıdan çıktı almak için kullanıyorsanız windows 7 ye sadece bu şeyler için geçmek doğrumu?
kimbilir bu yeni çıkan işletim sistemleri yüzünden devlete ne kadar gereksiz harcama yaptırılmıştır......
eğer devlet kurumları windows 7 ye geçtiyse eski orjinal windows xp lisansını yazılım devir sözleşmesiyle microsoftun izniyle Türk halkına bedava devretsin..... nasılsa windows 7 alınmış..... ama eğer siz bir yazıcı çıktısı için windows 7 ultimate almışsanız devlet kurumlarına tam bir vurgun olmuştur derim......
benim günahsız soyulan halkımdan bu yüzden fazladan vergi çıkmıştır......
savcılık araştırma yapsın bakalım devlet kurumlarına windows 7 ultimate mi alınmış home premium almak varken........
ultimate gibi yazılımlar sadece gerçektende kolaylık sağlanan yerlerde kullanılmalıdır...... mesela mit te kullnılabilir,yada ordu istihbaratta yada tubitakta...vb ama siz tutunda vezne de çalışan bir bilgisayara ultimate alırsanız gitti ülkemin kaynağı......
maalesef ülkemde işletim sistemi alırken ne devletin kurumları bilinçli nede insanımız......... sadece gösteriş olsun diye ultimate alınırmı yahu............
yazık günah yahu............
ben windows 7 alsam ultimate almam home premium box alırım......
neden box çünkü hem 32 bit hemde 64 bit windows 7 yi bünyesinde barındırıyor.........
benim 32 bit sisteme kurardım...... 64 bite geçince sistem değiştirdiğinizde box olduğu için oem dekiler gibi lisans geçersiz uyarısı almazsınız box sürümlerde........ bence microsoft oem sürümleri kaldırmalıdır....... oemler sadece bilgisayar satan yerlerdeki
laptoplara verilmeli ve kurulmalıdır.......
box almazsanız oem alırsanız yeni pc değiştirdiğinizde oem yazılımınız elinizde patlar......... (birden toptan bütün parçaları değiştirirseniz tabiki)
oem yazılımda aynı anda 1-2 parça değiştirebiliyorsunuz ama aynı anda bütün parçaları değiştirirseniz tüm sistem değişmiş gibi kabul ediyor microsoft ve yazılım iptal oluyor........ ve lisans geçirsiz oluyor.......
ben bir microsoft üyesi olarak microsoftun bilgisi dahilinde sistemdeki anakart yanınca mecburen parça değişikliği yapmak zorunda kaldım........
ama microsoft benim telefon numaramdan ip den ve donanım seri numaralarından beni tanıdığı için benim xp home sürümünü hemen tanıyor....... ve benim kullandığımı biliyorlar.... ve seriali başkası kullanmaya kalkarsa hemen polise bilgi ulaşıyor....... ve microsoft seriali kullanan kişiyi takip edebiliyor.........
siz siz olun başkasının orjinal keylerini sakın kullanmayınız....... buna orjinal oyunlar anti virüs programları dvbviewer gibi programlarda buna dahil........ yakalanırsanız en az 10 sene hapis cezası yersiniz..... (hırsızlık+bilişim suçu+dolandırıcılık cezaları toplamı+meskene tecavüz)
bu yüzden yazılım korsanlığına hayır.......... devlet beni yakalayamaz demeyin sakın........ orjinal program yazanlar sizi keklik gibi avlıyor..........
bu yüzden yazılım korsanlığına hayır........... ben bile kendimden utanıyorum bazen korsan oyun aldığımdan dolayı........ (tabiki orjinal aldığım oyunlarda var........) aslında korsanlığa izin veren insanlar utansın......... (bende gidim şu cdci sineme hemen alıyim need for speed 2010 orjinal tabiki...........dermişim.... hiç sarışın mavigözlü mini etekli korsan cd satıcısı görmüş müydünüz kadıköyde yazıcıoğlunda....... bizim millette bu çapkınlık varken millet cd almak için değil telefon no almak için kızla konuşurdu....... tam bir komedi anlayacağınız)