Windows XP'nizi canladıracak 15 pratik ipucu!

CHIP Online
24-03-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir kenarda tozlanan Windows XP'li eski PC'nizi, bu basit ipuçlarıyla tekrar canlandırın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... ik-ipucu_25901.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Birçoğumuzun evinin bir köşesinde kaderine terkettiğimiz, ana PC'miz çalışmadığında imdadımıza yetişecek eski bir PC vardır.

Bu eski PC'de muhtemelen Windows XP yüklüdür. Peki bu eski ve emektar bilgisayarınızı ayağa kaldırmaya ve tekrar işe yarar hale getirmeye ne dersiniz? Makalemizde eski XP makinenizi hayata döndürecek 15 ipucunu sizlerle paylaşacağız.

Eğer hazırsanız, XP'li makinenizi tekrar canlandırmanın yollarını aramaya sonraki sayfamızda başlayabiliriz.

Önemli not: İpuçlarımızın çoğunda Windows kayıt defterinde değişiklik yapmanız gerektiğinden sisteminizin tam bir yedeğini almak iyi bir fikir olabilir. Kayıt defterinde yapılacak yanlış değişiklikler Windows'unuzu çalışmaz hale getirebilir.

Tüm konu: Windows XP'nizi canladıracak 15 pratik ipucu!

İzleyin: Windows XP Mode

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP'niz var ise onu hangi amaçla kullanıyorsunuz?

MELENKOLİK
24-03-2011, 20:57   |  #2  
MELENKOLİK avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
189 mesaj

sonunda xp yi de hatırladınız ya

sosyalik
24-03-2011, 21:21   |  #3  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: MELENKOLİK  
sonunda xp yi de hatırladınız
Beğendim

turbocat
25-03-2011, 11:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

xp ve  yeni işletim sistemleri hakkında  uyarılar;
xp öldü diyorsunuz  ama dünyanın   %60 dan fazlası xp kullanıyor.....
xp sp4 çıkartırlarsa hiç şaşırmam..........
dünyada  xp kullanım oranı %5 lere ancak   2020 li yıllardan sonra düşerse hiç  şaşırmam.....
2014 nisan yada  temmuza kadar xp sp3  desteği devam ediyor.....
xp sp4 çıkarsa bu destek  2018 e kadar devam eder........
çıkmazsa microsoft  desteği uzatmak zorunda kalacak....... çünkü  2014 tede  dünyanın  %35-40 ı xp  kullanırsa hiç şaşırmam.....
neden xp kullanılıyor çünkü    bir çok kurum kuruluş    donanım değiştirmenin maaliyetli olduğunu bildiğinden windows 7  ye geçmiyor... bir çok kurumun bilgisayarları  hala 2005-2006 -2007  den kalma........ yeni pclerdede maliyeti azaltmak için  adam elindeki  xp  yi kullanıyor...... sen olsan  bir kurumdaki 10 bin bilgisayara windows 7 alırmıydın? adamın elinde hala desteği olan xp sp3 varken  böyle kurumlar için windows 7 almak hem külfet hemde aptallıktır........
Turkiyenin  hala %70 den fazlası  xp kullanıyor...... abdde bile  nufusun büyük bölümü xp  kullanırken   xp ölmez  arkadaşlar.......
bide işin içine   korsan xp olaylarıda girdiğinden  bu dünyadaki oranlar anormal dolayı artacaktır......
devlet kurumlarının    windows 7 ye geçmesi  çok yanlış.... hele hele  pcyi bu tür kurumlarda sadece  veri girişi  ve yazcıdan çıktı almak için kullanıyorsanız   windows 7 ye sadece bu şeyler için geçmek doğrumu?
kimbilir  bu   yeni çıkan işletim sistemleri yüzünden  devlete  ne kadar  gereksiz harcama yaptırılmıştır......
             eğer devlet kurumları  windows 7 ye geçtiyse eski orjinal windows xp   lisansını  yazılım devir sözleşmesiyle  microsoftun izniyle  Türk halkına  bedava devretsin..... nasılsa windows 7 alınmış.....  ama eğer siz bir yazıcı çıktısı için  windows 7 ultimate almışsanız devlet kurumlarına  tam bir vurgun olmuştur  derim......
benim   günahsız  soyulan halkımdan bu yüzden fazladan vergi çıkmıştır......
savcılık araştırma yapsın bakalım  devlet kurumlarına windows 7 ultimate mi alınmış   home premium almak varken........
ultimate gibi yazılımlar sadece gerçektende kolaylık sağlanan   yerlerde kullanılmalıdır...... mesela  mit  te kullnılabilir,yada  ordu istihbaratta  yada tubitakta...vb   ama siz tutunda  vezne de çalışan bir bilgisayara ultimate alırsanız  gitti ülkemin kaynağı......
                 maalesef ülkemde işletim sistemi alırken  ne devletin kurumları bilinçli nede insanımız.........   sadece gösteriş olsun diye ultimate alınırmı yahu............
yazık günah yahu............
ben windows 7 alsam ultimate almam  home premium box alırım......
neden box  çünkü hem 32 bit hemde  64 bit windows 7 yi bünyesinde barındırıyor.........
benim 32 bit sisteme kurardım...... 64 bite geçince sistem değiştirdiğinizde  box olduğu için  oem dekiler gibi lisans geçersiz  uyarısı almazsınız box sürümlerde........ bence microsoft oem sürümleri kaldırmalıdır....... oemler sadece bilgisayar satan yerlerdeki
laptoplara verilmeli ve kurulmalıdır.......
box almazsanız  oem alırsanız  yeni pc değiştirdiğinizde  oem yazılımınız elinizde patlar.........  (birden toptan bütün parçaları değiştirirseniz tabiki)
oem  yazılımda aynı anda 1-2 parça değiştirebiliyorsunuz    ama aynı anda  bütün parçaları değiştirirseniz  tüm sistem   değişmiş gibi kabul ediyor   microsoft ve yazılım iptal oluyor........ ve lisans geçirsiz oluyor.......
ben bir microsoft üyesi olarak    microsoftun bilgisi dahilinde sistemdeki anakart yanınca  mecburen  parça değişikliği yapmak zorunda kaldım........ 
ama microsoft benim telefon numaramdan ip  den ve donanım seri numaralarından beni tanıdığı  için  benim xp home  sürümünü hemen tanıyor....... ve benim kullandığımı  biliyorlar.... ve seriali başkası kullanmaya kalkarsa hemen polise bilgi ulaşıyor....... ve microsoft seriali kullanan kişiyi takip edebiliyor.........
siz siz olun başkasının  orjinal keylerini sakın kullanmayınız....... buna  orjinal oyunlar    anti virüs  programları dvbviewer gibi programlarda buna dahil........ yakalanırsanız en az  10 sene hapis cezası yersiniz..... (hırsızlık+bilişim suçu+dolandırıcılık cezaları toplamı+meskene tecavüz)
bu yüzden  yazılım korsanlığına hayır.......... devlet beni yakalayamaz demeyin sakın........ orjinal program yazanlar sizi keklik gibi avlıyor..........

bu yüzden yazılım korsanlığına  hayır........... ben bile kendimden utanıyorum  bazen  korsan oyun aldığımdan dolayı........  (tabiki orjinal aldığım oyunlarda var........) aslında korsanlığa izin veren insanlar utansın......... (bende gidim şu cdci sineme hemen alıyim need for speed  2010 orjinal tabiki...........dermişim.... hiç sarışın mavigözlü mini etekli  korsan cd satıcısı görmüş müydünüz kadıköyde yazıcıoğlunda....... bizim millette  bu çapkınlık  varken millet cd almak için değil telefon no almak için kızla konuşurdu....... tam bir komedi anlayacağınız)

Kapalı Hesap (154666)
25-03-2011, 13:35   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Noolmuş yani ben de XP kullanıyorum hala..
[URL=http://img191.imageshack.us/i/adszbnt.jpg/][/URL]

turbocat
25-03-2011, 14:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

buda benim emektar xp home sp3 cük  bilgisayarımdaki yazılımların çoğu freware ve orjinal yazılımlardan kuruludur...... sadece korsan olan  winzip ve winrarın dededen kalma sürümü var.... birde dededen kalma nero8 sürümü var........  (ne yapayim  yani  adamlardan nero8 orjinal istedim adamlar bana nero 10 satalım diye diretiyor...... bende kızdım adamlara... nero 10 xp sp3 ve p4 tabanlı pc için aşırı kaynak kullanımına yol açıyor........nero  8 orjinalin fiyatının 25 tl civarları olması lazım (oda full eklentiler dahil)) bizim gibi düşük sistemi olanlara  eski sürüm nero lazım..... yenisi değil)
ama xpden memnunum...... her zaman için  orjinal windows kullanın.... ve orjinal yazılım alın...
ama ben mesela nero 8 korsan yerine ashompo freware kullanabilirim... winzip ve winrar yerinede freware  7-zip vb kullanabilirim..........
yani görüldüğü gibi korsan kullandığınız yazılımların yerine freware olanlarını kullanabilirsiniz ve de bu her işinizi görür frewarelar......
daha önce chip dergisi freware ashompo  dvd cd yazma programı vermişti......... görüldüğü gibi freware alternatif çok.....  microsoft office korsanın yerine  open office kullanabilirsiniz......... ve office 2007den daha güzel........  (aman microsoft duymasın neme lazım open office in firmasını satın almaya kalkar )Kahkaha 
 Korsana hayır.......... arkadaşlar.................

Son Düzenleme: turbocat ~ 25 Mart 2011 15:05
Kapalı Hesap (153535)
25-03-2011, 15:11   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Noolmuş yani ben de XP kullanıyorum hala..
[url=http://img191.imageshack.us/i/adszbnt.jpg/][/url]

Bu Vista görünümlü Xp galiba.

Kapalı Hesap (153535)
25-03-2011, 15:13   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Alıntı: turbocat  
                             xp ve  yeni işletim sistemleri hakkında  uyarılar;
xp öldü diyorsunuz  ama dünyanın   %60 dan fazlası xp kullanıyor.....
xp sp4 çıkartırlarsa hiç şaşırmam..........
dünyada  xp kullanım oranı %5 lere ancak   2020 li yıllardan sonra düşerse hiç  şaşırmam.....
2014 nisan yada  temmuza kadar xp sp3  desteği devam ediyor.....
xp sp4 çıkarsa bu destek  2018 e kadar devam eder........
çıkmazsa microsoft  desteği uzatmak zorunda kalacak....... çünkü  2014 tede  dünyanın  %35-40 ı xp  kullanırsa hiç şaşırmam.....
neden xp kullanılıyor çünkü    bir çok kurum kuruluş    donanım değiştirmenin maaliyetli olduğunu bildiğinden windows 7  ye geçmiyor... bir çok kurumun bilgisayarları  hala 2005-2006 -2007  den kalma........ yeni pclerdede maliyeti azaltmak için  adam elindeki  xp  yi kullanıyor...... sen olsan  bir kurumdaki 10 bin bilgisayara windows 7 alırmıydın? adamın elinde hala desteği olan xp sp3 varken  böyle kurumlar için windows 7 almak hem külfet hemde aptallıktır........
Turkiyenin  hala %70 den fazlası  xp kullanıyor...... abdde bile  nufusun büyük bölümü xp  kullanırken   xp ölmez  arkadaşlar.......
bide işin içine   korsan xp olaylarıda girdiğinden  bu dünyadaki oranlar anormal dolayı artacaktır......
devlet kurumlarının    windows 7 ye geçmesi  çok yanlış.... hele hele  pcyi bu tür kurumlarda sadece  veri girişi  ve yazcıdan çıktı almak için kullanıyorsanız   windows 7 ye sadece bu şeyler için geçmek doğrumu?
kimbilir  bu   yeni çıkan işletim sistemleri yüzünden  devlete  ne kadar  gereksiz harcama yaptırılmıştır......
             eğer devlet kurumları  windows 7 ye geçtiyse eski orjinal windows xp   lisansını  yazılım devir sözleşmesiyle  microsoftun izniyle  Türk halkına  bedava devretsin..... nasılsa windows 7 alınmış.....  ama eğer siz bir yazıcı çıktısı için  windows 7 ultimate almışsanız devlet kurumlarına  tam bir vurgun olmuştur  derim......
benim   günahsız  soyulan halkımdan bu yüzden fazladan vergi çıkmıştır......
savcılık araştırma yapsın bakalım  devlet kurumlarına windows 7 ultimate mi alınmış   home premium almak varken........
ultimate gibi yazılımlar sadece gerçektende kolaylık sağlanan   yerlerde kullanılmalıdır...... mesela  mit  te kullnılabilir,yada  ordu istihbaratta  yada tubitakta...vb   ama siz tutunda  vezne de çalışan bir bilgisayara ultimate alırsanız  gitti ülkemin kaynağı......
                 maalesef ülkemde işletim sistemi alırken  ne devletin kurumları bilinçli nede insanımız.........   sadece gösteriş olsun diye ultimate alınırmı yahu............
yazık günah yahu............
ben windows 7 alsam ultimate almam  home premium box alırım......
neden box  çünkü hem 32 bit hemde  64 bit windows 7 yi bünyesinde barındırıyor.........
benim 32 bit sisteme kurardım...... 64 bite geçince sistem değiştirdiğinizde  box olduğu için  oem dekiler gibi lisans geçersiz  uyarısı almazsınız box sürümlerde........ bence microsoft oem sürümleri kaldırmalıdır....... oemler sadece bilgisayar satan yerlerdeki
laptoplara verilmeli ve kurulmalıdır.......
box almazsanız  oem alırsanız  yeni pc değiştirdiğinizde  oem yazılımınız elinizde patlar.........  (birden toptan bütün parçaları değiştirirseniz tabiki)
oem  yazılımda aynı anda 1-2 parça değiştirebiliyorsunuz    ama aynı anda  bütün parçaları değiştirirseniz  tüm sistem   değişmiş gibi kabul ediyor   microsoft ve yazılım iptal oluyor........ ve lisans geçirsiz oluyor.......
ben bir microsoft üyesi olarak    microsoftun bilgisi dahilinde sistemdeki anakart yanınca  mecburen  parça değişikliği yapmak zorunda kaldım........ 
ama microsoft benim telefon numaramdan ip  den ve donanım seri numaralarından beni tanıdığı  için  benim xp home  sürümünü hemen tanıyor....... ve benim kullandığımı  biliyorlar.... ve seriali başkası kullanmaya kalkarsa hemen polise bilgi ulaşıyor....... ve microsoft seriali kullanan kişiyi takip edebiliyor.........
siz siz olun başkasının  orjinal keylerini sakın kullanmayınız....... buna  orjinal oyunlar    anti virüs  programları dvbviewer gibi programlarda buna dahil........ yakalanırsanız en az  10 sene hapis cezası yersiniz..... (hırsızlık+bilişim suçu+dolandırıcılık cezaları toplamı+meskene tecavüz)
bu yüzden  yazılım korsanlığına hayır.......... devlet beni yakalayamaz demeyin sakın........ orjinal program yazanlar sizi keklik gibi avlıyor..........

bu yüzden yazılım korsanlığına  hayır........... ben bile kendimden utanıyorum  bazen  korsan oyun aldığımdan dolayı........  (tabiki orjinal aldığım oyunlarda var........) aslında korsanlığa izin veren insanlar utansın......... (bende gidim şu cdci sineme hemen alıyim need for speed  2010 orjinal tabiki...........dermişim.... hiç sarışın mavigözlü mini etekli  korsan cd satıcısı görmüş müydünüz kadıköyde yazıcıoğlunda....... bizim millette  bu çapkınlık  varken millet cd almak için değil telefon no almak için kızla konuşurdu....... tam bir komedi anlayacağınız)
Dediklerine hak veriyorum ama ev kullanıcılarının ve bilgisayarını sürekli upgrade etme imkanı olanların Windows 7 kullanması daha uygun geliyor bana.

turbocat
25-03-2011, 15:18   |  #9  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

sanırım arkadaş transformasyon pakedi  kullanmış..... ama ben şahsen önermem........ çünkü eski  şekle xpyi döndürdüğünüzde  kayıt defteri dosyaları bozuluyor........ yedeğiniz olmadan  xpyi   win7 veya vista görünümüne  çevirmeyiniz... ben şahsen denedim  ve xp sp3 ün yapısını bozdu......  (orjinal xp home kullanmama rağmen) ben yerinde olsam  microsoftun bizzat kendim xp için dönüştürme paketi çıkartırdım ve  sadece orjinal xp kullanıcılarına bu hakkı tanırdım......... (win7 görünümlü xp microsoft tarafından çıkartılırsa hiç fena olmaz....... en azından sistemi bozmaz)

Kapalı Hesap (154666)
25-03-2011, 16:02   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: cs87  
Bu Vista görünümlü Xp galiba.
Bir arkadaşla beraber kurmuştuk. Israr etti eklenti kuralım diye kırmadım. Vista gibi görünüyo ama vista değil. Sadece XP royale sitili imiş.

kelerfatihi
06-04-2011, 12:18   |  #11  
Taze Üye
8 mesaj

XP KRAL YA :D vista 7 falan fazlalık bellek yükü bırakın bu işleri :D bi xp bulsam dönecem inşallah da :D