Merhabalar!
Şu an kullandığım PC'yi bir arkadaşımdan ödünç olarak aldım. Kendisinde zaten bir PC, bir de Laptop olduğu için bunu yedek olarak tutuyordu, benim de durumum olmadığından bunu idareten bana verdi Mayıs 2010 başında. Yaklaşık bir senedir kullanılmadığı için Microsoft'un sitesine girip bütün güncellemelerini yaptım -ki bu arada Windows Genuine'i de kurmamı istedi, kurdum ve onaylandı- , hatta Antivirüs programlarını 3'er aylık deneme sürümlerini filan kullanacağıma Microsoft Security Essentials kurdum ( bu program da işletim sisteminiz orijinal değilse çalışmıyor ) ve bugün sabaha kadar sorunsuz bir şekilde kullandım. Bugün sabah Combofix adlı programı kullanıp olası bir trojan-rootkit bulaşması söz konusuysa temizlesin dedim, bu sırada biliyorsunuz Windows Recovery adında bir program yüklüyor-ismi yanlış hatırlamış olabilirim-, ona da onay verdim, neyse program bir şeyler buldu-temizledi ve PC'yi reboot ettiğinde işletim sisteminiz orijinallik doğrulamasını geçemedi uyarısını aldım. Ne olduğunu anlamış değilim; madem bir korsan kopya kullanıyordum, koskoca Microsoft sitesine onlarca- hatta .Net Framework güncellemelerinden birindeki bir hata yüzünden belki yüzlerce kez girmeme rağmen, özellikle Windows doğrulaması istediği kaç tane program kurup aylarca kullanmış ve kullanıyor olmama rağmen 6 ay sonra mı fark etti kullandığım Windows sürümünün kopya olduğunu? Yoksa Combofix bir şeyleri temizlerken yanlış bir şeyler mi sildi de bu uyarıyı almama sebep oldu? Ne yapabileceğim konusunda bir bilginiz var mıdır?
Not: Arkadaşın evinde yaklaşık 8 tane Windows XP cd'si var-orjinal-, ancak bunlardan bazılarının kapları kaybolmuş yıllardan beri durmaları ve birkaç taşınma faaliyeti esnasında. Yani hangi cd'yi kullanmam gerektiğini bilmiyorum.Microsoft'un sitesinde yardım ve desteğe girdim, ancak bir yerden sonra herşey tıkanıyor.
İşletim Sistemi:
Windows XP Professional Versiyon 2002 SP3
İntel Pentium 4 CPU 2.40 Ghz
1 GB RAM
Radeon 9200 Pro Family